Voorkom gehoorschade met motorrijden

Motorrijden het is geweldig maar je kan er doof van worden. Kies voor gehoorbescherming voor het voorkomen van gehoorbeschadiging. Er zijn vele soorten gehoorbescherming maar het beste zijn orthoplasticen voorkom beschadiging aan je gehoor door ze te dragen als je motor rijd. 

Rijwind veroorzaakt gehoorschade

Motorrijden is een feest Het is heerlijk om op een motorfiets te rijden. Een lekker zonnetje dat schittert op het asfalt, lekker de ene bocht na de andere induiken onder het geronk van je geliefde motorfiets.

Het is natuurlijk wel zaak dat je [intlink id=”170″ type=”post”]beschermende kleding[/intlink] aan hebt en een goeie helm draagt en dat je motorfiets goed in orde is. Maar dat is niet alles want als je niet oppast kun je door het motorrijden flinke gehoorschade oplopen

En dat krijg je voornamelijk door het gebulder van de wind. Want als je met honderd of honderdtwintig km/uur over de snelweg raast op een motorfiets dan maakt dat flink wat herrie.

Want met die snelheid baan jij je als berijder een weg door de wind en dat maakt dat je gehoor constant wordt blootgesteld aan flink wat decibellen.

Gehoorbescherming is dus in feite net zo noodzakelijk als goede kleding of een goeie valhelm.

Deze oordopjes geven al voldoende bescherming 

98 decibel bij 120 km/uur

Een maximaal aantal decibellen Hoezo gehoorbescherming op een motorfiets, dat is toch niet stoer ? Maar voor mij gaat bescherming toch voor stoer zijn want ik wil nog wel een tijdje kunnen genieten van muziek en mooie films.

Want geloof maar dat je oren heel wat te verduren krijgen tijdens een stukje motorrijden. Zo belast je je gehoor bij 100 km per uur je al met 94 decibel geluid en dat mag je maximaal 15 minuten hebben.

Bij 120 km per uur is dat al 98 decibel en dat mag je maximaal 7 minuten aan je gehoor hebben. Bij 140 km per uur is dat 102 decibel en daar mag je je gehoor niet langer dan 3 minuten aan bloot stellen.

Kies voor gehoorbescherming op maat

Doe je dat wel dan volgt onherroepelijk gehoorbeschadiging. Gehoorbescherming op maat. Het is dus zaak om je gehoor te beschermen tijdens het motorrijden want als je je gehoor beschadigd is dat vaak definitief.

Je gehoor bescherm je door je oren dicht te stoppen en dan het liefst met goed functionerende gehoorbescherming.

Er bestaan verschillende soorten oordopjes. Zo heb je universele schuimrubber dopjes die je bij de drogist kunt halen en die je na een of twee keer gebruiken weg gooit.

Je kunt ook de wat betere siliconen oordoppen nemen die je langer kunt gebruiken en die je ook kunt schoonmaken. En als laatste heb je de zogenaamde orthoplasticen. Kies voor orthoplasticen.

Op maat gemaakt is beter

 Je kunt er doof van worden.

Het beste zijn echter de op maat gemaakte oordopjes of orthoplasticen al zijn die wel wat prijzig maar ze beschermen het best en zitten comfortabel.

Deze gehoorbeschermers worden op maat gemaakt door vloeibare siliconen in je oren te spuiten waarin een klein filtertje gedrukt wordt.

De siliconen orthoplasticen sluiten de gehoorgangen geheel af en zorgt er zo voor dat de schadelijke decibellen je gehoor niet kunnen beschadigen.

Het filtertje is er om het geluid te filteren zodat bijvoorbeeld sirene’s van politie en ambulance wel kunnen doordringen tot het gehoor.

Maar of je nu voor de duurdere op maat gemaakte oordoppen kiest of de goedkope weggooi oordoppen,

het is hoe dan ook zaak dat je gehoorbescherming draagt als je op je motorfiets stapt. Doe je dat niet dan kan je er letterlijk doof van worden.

[bol_product_links block_id=”bol_544e45dea0cc4_selected-products” products=”9200000019397582″ name=”Oordoppen” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Opmerkingen

comments