Thailand als tropisch motorparadijs voor de verandering

Een lekker warm zonnetje, mooie kronkelwegen en overal lekker kunnen eten en drinken. Als dat eten en drinken bovendien ook nog eens lekker en goedkoop is en de mensen super vriendelijk dan heb je je motorparadijs wel gevonden. Een dergelijk motorparadijs heb je natuurlijk gewoon in Europa, kijk maar naar Spanje, Portugal, Italië of Griekenland.

Motorrijden in Thailand

Maar het wordt wel zoveel leuker als je een motorparadijs vindt in een exotisch land. Een zo’n Exotisch land is bijvoorbeeld Thailand.

Huh Thailand kan je daar motorrijden dan ? Jazeker, Thailand is een land in Zuid oost Azië dat als tropisch paradijs gezien kan worden. Vergeleken met Europa is Thailand bijzonder goedkoop.

Je kan bijvoorbeeld voor € 50.00,– in een luxe hotel overnachten en als je met minder luxe tevreden ben heb je voor rond de 10 euro een kamer in een Guesthouse ergens.

Bij Thailand denkt iedereen aan natuurlijk aan Bangkok, GoGo clubs en seks toerisme maar geloof me, Thailand is echt veel meer dan dat. Om te beginnen is Thailand een goed ontwikkeld land waar alles te krijgen is.

 

Thailand

Tempels genoeg om te bekijken in Thailand

Thailand is een ontwikkeld land

Op gebied van internet, mobiele telefonie en vervoer kan je zelfs zeggen dat het land ver voor loopt op Europa.

Overal in Thailand rijden Tuctuc’s, taxi, bussen en kleine pick-up trucs waar je gebruik van kan maken voor een spotprijs.

Pas wel op voor de truck van de Tuc tuc chauffeurs die je allerlei winkels binnen willen loodsen om iets te aan je te kunnen verkopen.

Maar alles gaat vriendelijk en zonder dwang of bedreiging. Thailand is een van de veiligste landen in Azië waar je zelden geweld tegenkomt.

Laat je je in Bangkok een hele dag rondrijden in een Tuc tuc dan ben je misschien 10 euro kwijt en je komt overal.

 

Bangkok

Prachtige details van het koninklijke paleis in Bangkok

Krung Thep is de ware naam voor Bangkok

De Thaise naam voor Bangkok is overigens Krung Thep, wat zoiets betekend als “ de grote stad van engelen”. De volledige naam is echter veel langer.

De oorspronkelijk naam van Bangkok is Ayutthaya, en is als handelsstad gesticht in 1767. Bangkok is een stad met een flinke geschiedenis en heeft veel bezienswaardigheden zoals bijvoorbeeld het koninklijk paleis.

Wordt Bangkok je teveel vanwege de drukte en de hitte dan kan je ontsnappen naar de noordelijk stad Chiang Mai. Chiang Mai ligt in de gelijknamige provincie en telt (2019) ongeveer 150.000 inwoners.

De stad zit vol met Guesthouses en tenminste een daarvan is in handen van een Nederlander die luistert naar de naam Harry. Harry verhuurd niet alleen kamers maar ook motorfietsen en verteld hieronder zijn eigen verhaal.

 

Bangkok

Alles goud wat blinkt in Bangkok

 

De Aungkab experience van Harry in Chiang Mai

Ik ben Harry een ouwe biker die het rijden niet kan laten een paar jaar geleden verhuisde ik naar Chiang Mai in het noorden van Thailand om bij mijn vrouw te zijn.

Dit vooral omdat ik het wachten op mijn pensioen met 67 jaar en 8 maanden te lang vond en opende ik samen met mijn vrouw Noi hier in Sansai onze

Homestay zij heeft hier een bakkerij en een Thaise kook school waar ze met veel plezier bezig is

Sansai Chiang Mai is voor mij het meest aantrekkelijke gedeelte van Thailand om motor te rijden. We hebben tientallen motor routes in de bergen en  heuvels tussen Thailand en Birma

 

Chiang Mai

Chiang Mai

Motorrijden in het noorden van Thailand met Harry en zijn vrienden

Mooie dorpjes en aardige mensen

Waarvan de Mae Hong Son-loupe wel de meest bekende is zie www.aungkab.com. 700 km met  prachtig uitzicht mooie dorpjes en  aardige mensen met lekker eten

we doen onze homestay vooral omdat ik nog steeds niet kan stoppen met rijden en ik geniet van het gezelschap van collega motorrijders .

Ik spreek vloeiend Engels, Duits, en redelijk wat Frans maar natuurlijk het liefst Nederlands. Wij hebben onze eigen motoren verhuur, www.aungkab.com met pick-up/pech service,

Ook een eigen werkplaats met hefbrug en CO2 lassapparaat, voor kleine service werkzaamheden. Rijders met eigen motoren zijn ook van harte welkom, van deze faciliteiten gebruik te maken.

 

Chiang Mai

Een pick-up truc voor pech gevallen

Chiang Mai

Mooi kamers in Aungkab Homestay

Aungkab Homestay

we hebben 5 mooie kamers, in een prachtige omgeving voor info zie:
www.aungkab.com.

Ook hebben een eigen bar/restaurant/coffee shop en plannen om een dormitorium  aan te leggen voor grotere groepen,die we nu nog op andere wijze onderbrengen.

Onze website is online met voldoende informatie en dagelijkse toevoegingen  hij zal nooit gereed komen omdat wij alle live events in ons gebied toe gaan voegen

Tevens beginnen we in januari met offroad impressies en foto’s en filmpjes
klik op deze link voor meer info over wat wij te bieden hebben
www.aungkab.com.

 

Chiang Mai

De werkplaats bij Harry

Olifanten, zip-line en trekking

Verder kunnen wij hier van alles voor je regelen , olifanten, zip-line trekking noem maar op. Kijk even op de touring sectie van www.aungkab.com

misschien kom hier je nog wel eens logeren de natuur in Noord Thailand is adembenemend, het eten goed en de bevolking vriendelijk

Nu is het hier winter 25 graden Celsius met een klein briesje en geen regen
heb al 5 jaar geen lange broek gedragen, kom en geniet met ons

Genoeg te doen en te zien bij het Guesthouse Aungkab.com dus en zeker een reden om richting Chiang Mai te gaan.

Harry met zijn vrouw

Voor wie in een andere omgeving wil rijden

Voor wie dus een keer iets anders wil dan motorrijden in eigen omgeving kan Thailand een leuke optie zijn.

Voor rond de 500 euro heb je al een ticket naar Bangkok. In Bangkok zelf zijn er genoeg luxe en minder luxe hotels te vinden om de eerste paar nachten door te brengen.

Geniet van het nachtleven, bekijk de stad met al zijn bijzonderheden zoals Chinatown, het koninklijk paleis en nog veel meer. Sta “doodsangsten”  door met een Longtail boot de rivier op te gaan of laat je vervoeren met een riviertaxi. Bangkok is een avontuur op zich.

In de vele busstations vind je een bus die je naar Chiang Mai brengt of je neemt de nachttrein naar de noordelijke stad.

Voor motorrijders is het natuurlijk een must om een motorfiets bij Harry te huren en lekker op een tweewieler de omgeving te verkennen. Geniet van het leven en geniet van Thailand en natuurlijk van het motorrijden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.