The Sons of Anarchie behoren tot de 1% clubs

Het is zeer waarschijnlijk een Amerikaanse uitvinding en ze bestaan echt. Ik heb het over Satudarah en soortgelijke motorclubs. Het zijn het soort clubs waar je wel lid van kan worden maar waar je je lidmaatschap niet zo makkelijk bij op kan zeggen. En bij voorkeur rij je op een motorfiets van Amerikaanse makelij, want japanners zijn niet graag gezien bij de Harley mannen.

Hells Angels of Sons of Anarchie

De meeste van de bekende en beruchte motorclubs als de Hells Angels dragen exotische namen.

Denk aan namen als Bandidos, Sons of silence of Free Souls. Geen namen die je zomaar even verzint.

Dit soort clubs stammen uit een tijd ver voor het internet om maar eens wat te noemen.

Alhoewel er nog steeds van dit soort zogenaamde 1% clubs worden opgericht. Denk hierbij aan clubs als No Surrender en Satudarah.

Veel van dit soort clubs zijn opgericht door oorlogsveteranen uit de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw.

Harley Davidson

Harley Davidson, het merk waar het voornamelijk om gaat in de serie

Niet alle MC’s bestaan uit veteranen

Veteranen die terug kwamen uit de 2e wereldoorlog of uit de Vietnam oorlog konden niet meer aarden in de Amerikaanse samenleving. Maar niet alle clubs bestaan uit veteranen.

Clubs als Satudarah, No Surrender bijvoorbeeld zijn veelal opgericht door gewone burgers die het normale bestaan zat waren.

Binnen deze clubs gelden vaak andere regels dan die van de wetgever. Zo hebben de Hells Angels, de Hells Angels code die er ander uit ziet dan het wetboek van strafrecht.

Iedere motorclub of MC zoals deze clubs genoemd worden hebben zo hun eigen regels. Het is ook bekend dat de meeste zo niet alle MC’s zich niet veel van de wet aantrekken.

Dat is ook de reden dat dit soort motorclubs vaak negatief in het nieuws komen.

Je wordt ook niet zomaar lid van een club als de Hells Angels. Je begint als een Hells Angels prospect wat zoiets is als een knechtje. In veel gevallen moeten deze zogenaamde.

Clubs als de Hells Angels nemen het niet zo nauw

Veel van dit soort clubs houden zich bezig met allerhande illegale zaken. Handel in wapens en drugs, prostitutie etc vormen de middelen van bestaan.

Dit soort clubs worden ook wel outlaw clubs genoemd omdat ze zich niet veel van de wet aantrekken.

De betreffende clubs hebben zo hun eigen regels en namen het niet zo nauw met de wet. Vandaar ook dat een club als de Hells Angels niet tot mijn favorieten motorclubs behoort.

De meeste zo niet alle leden hadden geen reguliere baan. Het inkomen van veel clubleden werd dan ook door criminele activiteiten vergaard.

Het vertrouwen en geloof in de Amerikaanse overheden was bij veel Amerikanen weggevaagd.

Oorlog trauma’s en vluchtgedrag

Door de oorlogstrauma’s waardoor een “normaal” leven niet meer mogelijk leek vluchtte mensen in een wetteloos bestaan.

Voor veel Amerikanen was en is het leven in een motorclub ook de manier om aan de keurslijf van het burgerlijke bestaan te ontsnappen.

De meeste leden hebben geen 9 tot 5 baan maar leven een leven dat zich voor het grootste deel op het zadel van een Harley Davidson afspeelt.

Maar hoe het leven er binnen een dergelijke motorclub er werkelijk uitzag bleef voor buitenstaanders altijd een beetje een raadsel.

Hells Angels

Harley Davidson is wat de klok slaat bij de Hells Angels

Een TV serie over outlaw motorclubs

Totdat er in 2010 een serie werd gemaakt die over het leven binnen een outlaw club ging.

De Televisie serie Sons of Anarchie gaat over zo’n, overigens fictieve motorclub, uit het Amerikaanse Charming California.

De club laat goed zien hoe het er in een dergelijk club aan toe kan gaan.  Een lidmaatschap van de Sons of Anarchie of SAMCRO is voor het leven. Zo laat de serie ons tenminste doen geloven.

En activiteiten van leden die tegen de regels van de club ingaan worden zwaar bestraft. En dat straffen gebeurt natuurlijk niet door de rechterlijke macht.

Executies van afvallige leden en verraders komen veelvuldig voor want ook bij de Sons of Anarchie geldt, hou je aan de regels.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan hoe het werkt bij de Hells Angels of Sataudarah.

SAMCRO neemt het niet nauw met de wet

De serie Sons of Anarchie maakt goed duidelijk dat het leven binnen een dergelijk club niet altijd over rozen gaat en dat de broederschap tussen de leden boven alles gaat.

De Sons of Anarchie of SAMCRO zo als de leden hun club ook wel aanduiden nemen het ook niet zo nauw met de wet. Handel in illegale wapens, prostitutie en afrekeningen komen veelvuldig voor in de serie.

De Sons of Anarchie is, volgens de makers, gebaseerd op het echte leven binnen dergelijk motorclubs.

De makers van de Sons of Anarchie hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar clubs als de Hells Angels. Voor het maken van de serie zijn diverse leden geïnterviewd en dat merk je als je de serie volgt.

 

Trailer van de Sons of Anarchie

De Sons of Anarchie blijft boeien

Want de serie over SAMCRO (Sons of Anarchy Motorcycle Club Redwood Original Chapter) geeft een zeer geslaagde blik in de wereld van de hardcore motorclubs.

De concurrentie met andere clubs, de criminele deals die de club sluit en de soms afschuwelijke fouten die binnen de club gemaakt worden maken de serie behoorlijk realistisch.

Mix daarin ook het privé leven van de clubleden en menselijke zaken als het ouder worden en je hebt een succesvolle formule.

Of je nou van motorfietsen houdt of niet, Sons of Anarchie is een must voor iedere liefhebber van een spannende en boeiende serie.

Netflix abonnees hebben het maar goed

Voor de Netflix abonnees zijn alle Sons of Anarchie episodes te zien. Voor de liefhebber van avontuurlijke series en Zware motorfietsen is de serie een must.

En voor wie geen genoeg kan krijgen van de motor outlaws, is er hoop. Er komt waarschijnlijk een Sons of anarchy spinoff.

De Spinoff gaat waarschijnlijk over de oprichting van de Sons of Anarchie en gaat The first Nine heten. De oprichters, van SAMCRO noemde zichzelf The first Nine.

In de Spin off zullen we waarschijnlijk zien hoe de vader van Jax samen met andere de Sons oprichten. Voor de fans van het verhaal is er nog iets te verwachten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.