Sidi Adventure laarzen zijn veiliger

Als motorrijder ben je behoorlijk kwetsbaar, je zit immers in de open lucht op twee wielen en dus is het zaak dat je je zelf goed beschermt. Jezelf beschermen doe je door beschermende motorkleding te dragen en je passief op te stellen in het verkeer. Dat is een onderdeel van veilig motorrijden.

Motorlaarzen of gymschoenen

Met passief opstellen bedoel ik niet dat je niet mag genieten van het rijden op je motorfiets maar dat je je niet agressief opstelt in het verkeer.

Je neemt bijvoorbeeld geen voorrang maar je wacht tot je het krijgt en als een automobilist je geen voorrang gunt is het veiliger dit dan maar te accepteren.

[intlink id=”561″ type=”post”]Veilig [/intlink] is vaak meer geven dan nemen, als je veilig belangrijk vind accepteer je soms onbeleefdheid van andere weggebruikers.

Veilig motorrijden met veilige kleding

Ga ook gerust tussen twee rijen auto’s door in een file maar hou je snelheid in de gaten als je dat doet en zo zijn er meer dingen maar rijgedrag is niet alles.

Bij [intlink id=”170″ type=”post”]veilig op je motorfiets[/intlink] hoort ook het dragen van een goeie valhelm en veilige kleding.

Zoals ik al eerder beschreef is het zaak om kleding te dragen die tegen een schuiver kan zodat je niet bij de eerste schuiver tot op het bot ontveld wordt.

Adventure laarzen wel zo veilig

Vanzelfsprekend draag je altijd handschoenen als je op een motorfiets zit en stevig schoeisel. En over dat laatste wil ik het nu even hebben want veilig rijden is meer dan opletten.

Ik zie namelijk nogal eens mensen op een motorfiets zitten met gewone schoenen aan. In sommige gevallen zie je mensen met simpele gymschoenen op een motorfiets door het drukke verkeer scheuren.

De meeste mensen die op gewone schoenen op een motorfiets door het verkeer razen hebben geen benul van wat er allemaal kan gebeuren. Van veilig rijden lijken deze mensen nog nooit te hebben gehoord.

In de meeste gevallen kom je, als je de pech hebt om te vallen, met een been onder je motorfiets terecht en zonder stevige motorlaarzen heb je dan echt een probleem.

Je kunt je voorstellen dat het allesbehalve prettig is om met je enkel onder je meer dan 200 kilo wegende motorfiets vast te zitten.

 

Sidi Adventure laarzen

 

Losse veters en ander gevaar

Je kunt je dan ook wel voorstellen dat de luchtige gymschoenen die je draagt bij een valpartij weinig bescherming bieden. motorlaarzen hebben voor mij daarom altijd de voorkeur op een motorfiets.

Als je schoenen met veters draagt op een motorfiets heb je altijd kans op veters die los gaan zitten.

Je schoen gaat daardoor ook los zitten en dat zorgt ervoor dat je afgeleid wordt met de nodige risico’s

Bovendien kan je losse veter zomaar tussen de ketting van je motorfiets komen met alle gevolgen van dien.

Het is hoe dan ook altijd beter om met stevige laarzen op je motorfiets te zitten.

Maar wat zijn nou stevige laarzen ? Je hebt toerlaarzen die waterdicht zijn door de toepassing van Goretex en redelijk stevig zijn.  Of de bescherming die deze motorlaarzen bieden voldoende is, is de vraag.

Motorlaarzen

Dit doe je liever met stevige motorlaarzen

Een alternatief voor crosslaarzen

Wil je echt voor stevig schoeisel op een motorfiets gaan kan je kiezen voor volledige crosslaarzen.

Deze motorlaarzen bieden optimale bescherming, zeker als je je af en toe op onverharde paden begeeft zijn stevige motorlaarzen belangrijk.

Crosslaarzen bieden dan wel meer stevigheid dan gewone motorlaarzen maar de meeste crosslaarzen zijn niet waterdicht en soms wel erg grof om te dragen.

De Sidi Gore Tex Adventure boots

Een goed alternatief is de Sidi Adventure laars. Een adventure laars is een motorlaars die veel steviger is dan de gemiddelde motorlaars maar minder log is en daardoor prettiger draagt.

Bovendien zijn Adventure laarzen waterdicht door een membraan als Groeten waardoor je droge voeten houdt.

De Sidi Adventure laars is een motorlaars die op plaatsen waar stevigheid belangrijk is dan ook flink steviger is dan de doorsnee motorlaarzen.

De Sidi Adventure laars

Een uitstekend voorbeeld van een Adventure laars is de Sidi Adventure. De Sidi Adventure laarzen is voorzien van een ademende Goretex membraam en veel extra versteviging.

Op de enkel heeft de Sidi Adventure laars een flinke kunststof versteviging die voor betere bescherming zorgt van het kwetsbare gewricht.

Er is ook betere bescherming voor het scheenbeen door middel van een stevige kunststof plaat op de schacht van de laars.

De Sidi Adventure laars is in het algemeen van veel steviger materiaal gemaakt dan een gewone toerlaars.

Veilig motorrijden en droge voeten

Hierdoor zal deze motorlaars bij een ongeval minder vervormen dan een gewonde toer-laars en zal zodoende het onderbeen beter beschermen.

Voor de avontuurlijke motorrijder die zo nu en dan ook eens off the road wil rijden is de Sidi Adventure laars absoluut aan te bevelen.

Je houdt droge voeten en het geeft je een veel veiliger gevoel als je het asfalt of gravel onder je door voelt schieten.

Geniet van het motorrijden maar hou het veilig met stevige kleding en stevig motorlaarzen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.