Norton of Royal Enfield kunstzinnige klassiek motorfietsen

Een motorfiets is voor sommige niets anders dan een vervoersmiddel. Het is, zo denken de meeste, goedkoper om met een motorfiets onderweg te zijn dan met en auto. Dat je voor een motorfiets ook aan een helm en motorkleding vast zit dat vergeten de meeste. Voor anderen is een motorfiets een echte passie en is een leven zonder motorfiets niet voor te stellen. Motorfietsen zijn ook fotogeniek en kunnen ook als kunst te boek staan. 

Motorfietsen en kunst

V00r mensen die van motorfietsen houden en van mooie foto’s kunnen foto’s van motorfietsen een goed alternatief zijn.

Motorfietsen zijn in de ogen van sommige mensen een voorbeeld van pure schoonheid.

Of het klassiekers zijn of moderne pk monsters, motorfietsen hebben altijd een bijzonder uitstraling en maken de wegen zoveel mooier.

Als meer mensen zouden gaan motorrijden dan zou er ook meer ruimte kunnen komen op de weg. Minder auto’s is immers minder file’s.

De Norton anders gezien

Norton

Klassieke Norton in Frankrijk op canvas, aluminium, glas en veel meer.

Moderne klassiekers

Een klassieke motorfiets net even anders gezien. Deze Norton is op een onbekend circuit in Frankrijk op de foto gezet en bewerkt. Te bestellen via werk aan de muur op canvas, aluminium en nog veel meer.

Het betreft hier een klassieke Norton die was aangepast voor het snellere werk op het circuit. Even voor de volledigheid, we hebben het hier niet over Norton antivirus software.

Norton is al tijden opnieuw aan de weg aan het timmeren met nieuwe modellen die door verbeterde technieken beter presteren dan de oude klassiekers.

De klassieke lijnen zijn echter nog steeds terug te vinden en dat is precies wat deze tweewielers zo bijzonder maakt.

 

Norton

Te bestellen op Werkaandemuur.nl

De Enfield

Engelse gemotoriseerde tweewielers waren de motorfietsen die er toe deden. Japanse merken kregen pas veel later een poot aan de grond.

Een ander merk uit lang vervlogen tijden is de Enfield. De Enfield, ook wel bekend onder de naam Royal Enfield is al enige tijd bezig met een wederopstanding.

Zo is er de Enfield Bullit die gebaseerd is op de oude 500 cc Bullit maar nu met moderne techniek nieuw leven is ingeblazen. Of de 500 cc Army classic.

Deze klassieker beschikt over 27 pk en heeft een koppel van 41 nm, niet spectaculair maar daar gaat motorrijden ook niet altijd over.

 

Enfield te bestellen bij werk aan de muur. 

De Enfield is niet meer Royal.

In India rijdt deze engelse motorfiets ook nog steeds rond alleen en wordt ook in India geproduceerd. De foto is te bestellen op werk aan de muur.nl

Alleen mag de in India geproduceerde tweewieler niet meer de volle naam dragen maar mag alleen Enfield genoemd worden.

Het Britse merk is ondertussen ook in het westen weer behoorlijk actief en produceert al enige tijd modernere motorfietsen. Moderne motorfietsen die aan alle moderne technische eisen voldoen.

 

Foto te bestellen bij werkaandemuur.nl

Italiaanse motorfietsen spreken een woordje mee

Italie heeft natuurlijk ook zijn klassieke motormerken. Denk aan Moto Guzzi, Aprilia en natuurlijk Ducati. Vooral dat laatste merk spreekt tot ieders verbeelding.

Ducati staat nog steeds bekend om zijn stoere tweecilinders. De Monster, de hypermotard de Panigale, stuk voor stuk motorfietsen die hun reputatie verdiend hebben.

En die reputatie is niet alleen omdat het snelle goedkeurende machines zijn. Ducati’s zijn misschien wel de meest fotogenieke motorfietsen ooit gemaakt.

Prachtige Italiaanse lijnen laten duidelijk zien dat snelheid en wendbaarheid voor Ducati vanzelf sprekend zijn.

 

Ducati monster op canvas of aluminium te koop bij Werkaandemuur.nl

Motorfietsen en kunst

Motorfietsen zijn dus ook erg mooi om naar te kijken en sommige motorfietsen kan je pure kunst noemen.

De meeste liefhebbers van de klassieke meesters als van Goch en Rembrant gruwen waarschijnlijk bij het idee dat je motorfiets kunst durft te noemen maar toch is het wel zo.

Ook al vind je niet snel motorkunst bij statens museum for kunst, toch kunnen dit door afbeeldingen kunstzinnig zijn.

De aanschaf van een motorfiets, of het nou een Norton of een Ducati is, doe je uit gevoel en emotie. En dat betekend dat het uiterlijk van een motorfiets een woordje meespreekt bij de aanschaf.

 

Al deze foto’s en nog veel meer zijn te bestellen bij Werkaandemuur.nl.

Of je een mooie foto van een Ducati aan de muur wil  of van een Enfield of een Norton of van een ranke Japanse motorfiets bij Werk aan de muur vind je wat je zoekt. 

 

Eén gedachte over “Norton of Royal Enfield kunstzinnige klassiek motorfietsen”

  1. Wederopstanding Enfield?
    Is nooit dood geweest en ononderbroken geproduceerd zelfs toen UK er mee stopte, werden de 350cc Bullets gewoon gefabriceerd in India, ook dat Royal mag al een hele tijd weer ….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.