Motorrijders en valhelmen

Als je besluit een motorfiets als je vervoersmiddel te kiezen dan is het zaak om een goeie valhelm te kopen. Er is behoorlijk wat keuze in valhelmen vandaar dat ik hier een paar soorten voorstel. Twee dingen zijn belangrijk bij de keuze van een valhelm en dat zijn veiligheid en draagcomfort.

Valhelmen en comfort

Voor een valhelm geldt een ding en dat is dat deze voor voldoende bescherming zorgt als je je op een motorfiets verplaatst.

En alhoewel alle verkochte valhelmen goedgekeurd moeten zijn op de bescherming die ze bieden, zijn er toch verschillen.

Ga je een valhelm kopen dan zal je er achter komen dat er een overweldigende keuze aan types, modellen en kleuren is want een valhelm is allang niet saai meer.

Een valhelm is niet meer alleen gemaakt om je hoofd te beschermen. Een valhelm moet comfortabel zitten, zoveel mogelijk geluidwerend zijn en als het even kan er aantrekkelijk uit zien.

integraalhelm

Valhelm blijft noodzaak

En zo krijg je een flinke keus in valhelmen te verwerken want voor iedere tak van de motorsport is wel een helm te krijgen.

Ben je bijvoorbeeld een echte toerrijder en wil je veel om je heen kijken, dan kun je kiezen voor een lekker open helm.

Maar pas op want een dergelijke open helm mist een beschermend kin stuk en dus is dit een minder veilige optie.

Wil je wel af en toe met een open helm rijden, bijvoorbeeld als je ergens een stad of dorp in rijd dan kun je kiezen voor een zogenaamde systeemhelm.

Een integraalhelm is het veiligst

Bij een systeemhelm kun je het kin stuk openklappen zodat je toch op bepaalde momenten het gevoel hebt dat je met een open helm rijdt.

Zodra je weer sneller gaat rijden klap je het kin stuk eenvoudigweg weer naar beneden zodat je weer een integraalhelm hebt.

Voor hogere snelheden is een integraalhelm een stuk prettiger en ook veel veiliger omdat je gehele hoofd beschermd is bij een eventuele valpartij.

Besef wel dat een systeemhelm in feite geen integraal helm is en dat de openklapbare onderkant in feite een zwak punt is.

Wil je echt voor veiligheid gaan dan kun je beter voor een integraalhelm kiezen zonder opklapbaar kin stuk.

Een integraalhelm die uit een stuk bestaat is de veiligste helm die je kunt hebben.

Crosshelm

Ieder de valhelm van eigen keuze

De vorm van een integraalhelm blijft beter in tact dan een systeemhelm en biedt dus meer bescherming.

Wat je keuze ook is, let op draagcomfort, pasvorm en veiligheid voor veiligheid op de motorfiets.

Opmerkingen

comments