Motorrijden in het Duitse Weserbergland

Strak asfalt, veel bochten en mooie natuur dat is wat je als motorrijder wil hebben. Het zijn omstandigheden die je in veel landen kan vinden en een van die landen is Duitsland. Duitsland is een land met prachtig asfalt, lekker eten en veel motorvriendelijke mensen een waar motor paradijs.

Motorrijden in Duitsland

Er zijn veel mooie gebieden in de Duitsland waar je op een motorfiets kan rijden. Een van die mooie gebieden is het Weserbergland. Het is een gebied met een veelzijdig landschap en veel cultuur.

Een glooiend soms bergachtig landschap is populair onder wandelaars, fietsers en natuurlijk motorrijders. Motorrijden in Duitsland is een waar feest in Duitsland

Het gebied ligt rond de rivier de Weser en het hoogste punt is 528 meter. In het gebied ligt de plaats Hoxter. Hoxter is een plaats met een historisch centrum en middeleeuwse structuur.

Je vind er de prachtig bewaard gebleven oude vakwerk huizen en zeer vriendelijke bevolking.

Dat Duitsland motor vriendelijk is blijk o’a uit de vele restaurants en koffie gelegenheden die de motorrijder een warm hart toedragen.

 

Weserbergland

Even pauzeren bij motorcafe Die Kurve

Cultuur in het Weserbergland

Bij Hoxter vind je de Abdij van Corvey, een belangrijke abdij in de 9e eeuw. De abdij bezat bijvoorbeeld in Nederland een gebied als Westerwolde.

In Hoxter zijn ook veel van de sprookjes van Grimm gesitueerd. De rattenvanger van Hamelen speelt zich bijvoorbeeld af in Hoxter.

De geboorteplaats van de Baron van Münchhausen ligt ook in het gebied.Er zijn ook veel gebouwen van de Wezerrenaissance te vinden in het gebied.

Het Weserbergland lijkt ook te zijn gespaard in de tweede wereldoorlog. Er zijn nog dorpen en plaatsen die zo uit de middeleeuwen lijken te stammen.

Veel oude panden met prachtige vakwerkgevels en klassiek ogende stenen ornamenten doen je af en toe geloven dat je in een sprookje ben beland.

 

Duitsland

Kleurige vakwerk huizen in Duitsland

De Abdij van Hoxter

Het Weserbergland Germany ligt in deelstaten noordrijn Westfalen, Nedersaksen en Hessen. Het hoogste punt van heuvellandschap is 528 meter hoog.

Vlakbij Hoxter ligt de Abdij van Corvey dat in 815 gesticht werd onder de Latijnse naam Corbeia nova. Een andere interessante plaats in het Weserbergland is Bückeburg.

In Bückeburg staat het gelijknamig slot dat stamt uit 1304. Het slot is een van de vele prachtige kastelen dat Duitsland rijk is. Het slot is nog steeds het stamslot van de vorsten van Schaumburg.

En soms vind je al toerend de mooiste plekjes en dorpjes met de voor Duitsland zo kenmerkende architectuur. En Duitsland heeft ook veel historische locaties die soms bijzonder interessant zijn.

 

Weserbergland

Een prachtig stukje historie in een oud gedeelte van Germania 

Er is genoeg te zien

Bezoek het slot met de Goldener Saal, de Götterpforte en de slotkapel. Er is ook een rijschool waar regelmatig shows met paarden gehouden worden.

Voor de echte fanatieke motorliefhebbers onder ons is er ook nog een leuk auto en motorfiets museum.

Het museum is een particulier initiatief en staat vol met prachtige klassieke auto’s en motorfietsen.

Het museum geeft een goede indruk van de jaren 50 en er zijn zeer grappige zaken te bewonderen.

 

motorrijden in Duitsland

Mooie dingen te zien bij Motorcafe die Kurve

Het Weserbergland voertuigen museum

Zo staat er een puntgave CX500 en verschillende motorfietsen van het merk NSU om te bewonderen en een heuse platenspeler speciaal voor in een auto.

Er staan ook prachtige klassieke auto’s en compleet ingerichte werkplaatsen en winkels die zo uit de jaren 50 komen, echt een lust voor het oog.

Er is ook een klein restaurantje met een aantrekkelijk terras waar je even kan genieten van een lekker kop koffie of iets anders.

 

Een compleet nagebouwde winkel

 Let op je snelheid

Het museum ,Gutshof Wickensen genaamd, ligt vlakbij Stadtoldendorf aan de weg met wegnummer 64.

Motorrijden in het Weserbergland is een waar feest, het immer strakke asfalt met de vele bochten maken het gebied tot een waar motorparadijs.

Het is wel zaak dat je op je snelheid let want er staan vrij veel snelheid controles langs de kant van de weg. Bekeuringen zijn pittig dus hou pas op je snelheid.

 

Liever geen asociaal weggedrag

Vooral in dorpen en steden wordt flink gecontroleerd en de Duitsers zelf zijn ook niet van asociaal weggedrag gediend.

Duitsland is niet alleen leuk voor motorrijders vanwege de mooie bochten. De aantrekkelijke prijzen die in Duitsland gelden maken het land ook aantrekkelijk.

Benzine is doorgaans een stuk goedkoper in Duitsland dan in Nederland. Dat geldt ook voor eten en drinken overigens. Voor benzinepompen geld overigens dat ze meedenken met motorrijders.

Weserbergland

Een puntgave CX500 in het museum

 Gratis je banden op spanning

Je motorbanden kan je doorgaans bij iedere benzinepomp gratis op spanning.

Je hebt overigens geen problemen met onbereikbare motorfiets ventielen want daar is over nagedacht, kijk maar op bijgaande foto.

Let wel op je snelheid als je Duitsland aan het toeren bent en vergeet het rijden op onverharde wegen want dat is in Duitsland absoluut niet toegestaan.

Off the road rijden

Ga je toch een onverhard pad op en word je voor de eerste keer betrapt dan zijn de maatregelen milt. Je kan dan rekenen op een bescheidde bekeuring en een strenge blik van een boswachter.

Ga je herhaaldelijk de fout in met off the road rijden dan kunnen de sancties strenger worden.

Sancties zoals je die in België kan verwachten komen echter niet in Duitsland voor, weet ik uit ervaring.

Verder is Duitsland een zeer motorvriendelijk land en dat geld zeker voor hotels, restaurants en campings. Vakantie in Duitsland is zeker aan te raden.

Toeren in het Weserbergland

Je bent vrijwel altijd welkom

Kom je laat en verregent een hotel in dan maakt dat voor de meeste Duitsers niet veel uit want je bent vrijwel altijd welkom.

Eten kan je over het algemeen tot vrij laat in de avond dus ook daar ligt het niet aan en ook dan blijven de prijzen zeer redelijk.

En natuurlijk vloeit het bier ook rijkelijk in het land van de Snitchel en de Braadworsten.

Over Braadworsten gesproken, het eten in Duitsland is van een aparte klasse. Niet alleen is het land gunstig voor de liefhebbers van een flink stuk vlees.

 

Weserbergland

Doorgang bij de Externsteine

Gevoel voor historie

Duitsland kent natuurlijk een rijke historie die soms ook zijn raadsels kent. Zo is er in het Teutoburgerwoud een stukje historie te zien waar de nodige mysterie om heen hangt.

Vlakbij Detmold vind je de Externsteine. De Externsteine is een formatie van zandsteen. De steil uit de grond opstekende zandstenen stammen uit zijn ontstaan uit het krijt, zo’n 120 miljoen jaar geleden.

De stenen zijn de oorsprong van een flink raadsel aangezien er sporen zijn gevonden uit zowel de middeleeuwen als de prehistorie.

Hierdoor krijgt het Teutoburgerwoud zo zijn eigen mysterieuze tintje. Overigens huist er ook nogal wat historie in het Teutoburgerwoud zelf natuurlijk

Goeie Hotels en prima eten

Ook de liefhebbers van gezonde groente’s en salade en lekkere broodjes komen aan hun trekken.

Dus geen idee waar je met je motorfiets naar toe wil, dan is Duitsland zeker een goed idee.

Het Weserbergland is natuurlijk niet het enige motorvriendelijke gebied in Duitsland.

Weserbergland hotels zijn er natuurlijk ook en ook daar ben je als motorrijder over het algemeen wel welkom, mits je je gedraagt.

Er is meer te zien in Duitsland

Denk aan de Duitse Eifel, het Teutoburgerwald en het Zwarte woud. Stuk voor stuk paradijzen voor motorrijders en kampeerders.

In sommige delen van Duitsland is men erg op zijn rust gesteld en word “lawaai” niet gewaardeerd. Meestal is er rond het middaguur behoefte aan rust.

Op sommige campings gaat die behoefte aan rust wel erg ver en is het niet mogelijk een camping af te rijden rond het middaguur.

Mittagsruhe is heilig in Duitsland en als je je daar niet aan houd dan kan je daar op aangesproken worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.