Motorreizen is fantastisch dus ga het maar doen

Ja natuurlijk, want reizen is heerlijk en avontuurlijk en verhelderend. Andere culturen leren kennen en prachtige natuur en natuurlijk steden kunnen zien. Reizen is zeker een van de mooiste dingen die het leven te bieden heeft. Het echte reizen is echter niet voor iedereen weggelecht. Soms is reizen loodzwaar en lijkt het bijna op werken maar dan op een andere manier.

Reizen is goed voor je

Reizen is iets anders dan even een vakantietripje plannen. Mensen die zeggen dat ze op reis gaan en vervolgens in een vliegtuig stappen om naar de Costa del Sol te gaan begrijpen niet veel van reizen.

Een zonvakantie is geen reizen, met een cruiseboot mee gaan is ook geen reizen. Reizen betekend voor mij zelfstandig onderweg gaan zonder organisatie of begeleiding.

Niet even een ticket boeken bij een reisorganisatie en bij aankomst naar je hotel gebracht worden door een busje van het hotel. Niet dat daar iets mis mee is maar het heeft niets met reizen te maken.

Er zijn altijd mensen die jaloers zijn op mensen die met een eigen vervoersmiddel op pad gaan zonder daar van te voren echte plannen voor te maken.

 

Motorfietsen

Oppakken en wegwezen

Stap op je motorfiets en ga

Gewoon op je fiets, motorfiets of in je auto stappen zonder iets te hebben georganiseerd. Er zijn natuurlijk veel soorten motorfietsen dus let op je keuze.

Ja je organiseert natuurlijk altijd wel iets maar meer dan een visa, vaccinaties of wat technische voorbereidingen is het dan ook niet. De reis zelf bepaal je als je onderweg gaat.

Voor veel mensen die niet of nauwelijks reizen klinkt dat super avontuurlijk en dat is het ook. Lekker met je eigen voertuig het avontuur tegemoet.

Je kan natuurlijk ook alleen met een rugzak zonder reisorganisatie. Maar dan moet je nog zaken organiseren.

 

TET

pech onderweg kan je gewoon gebeuren.

Zoek goed uit wat je allemaal meeneemt

Je wil lichtgewicht op pad gaan en dus is het zaak van te voren goed uit te zoeken wat je allemaal meeneemt en vooral wat niet.

Ik hoor regelmatig mensen om mij heen zeggen dat ze graag lekker avontuurlijk op reis willen. Zo min mogelijk meenemen en alleen maar reizen, het avontuur tegemoet en geen zorgen hebben.

En daar begint de misvatting over reizen een beetje want ook als je op reis bent heb je zorgen en kan je in de problemen komen.

Ga je met eigen vervoer dan heb je hoe dan ook de zorg voor je vervoersmiddel. Met een motorfiets wordt reizen nog avontuurlijker.

 

XT660Z Tenere

De Tenere motorfiets Yamaha is een prima reisgenoot, simpel en sterk

Technische problemen onderweg

Tijdens mijn motorreizen door Turkije en Iran merkte ik bijvoorbeeld dat de brandstof die ik tankte vreselijk slecht was.

De gewone benzine werd vermengt met diesel en/of kerosine of een ander goedje met als resultaat dat mijn motorfiets het erg zwaar had.

Dikke zwarte walmen kwamen uit mijn uitlaat en ik begreep maar niet wat er aan de hand was tot iemand mij vertelde dat het aan de brandstof lag.

Ik had ondertussen meerdere keren mijn carburateur uit elkaar gehad om de sproeiers te vervangen maar niets hielp. Het zijn van die dingen waar je soms wanhopig van kan worden.

Zie jezelf maar eens lekker aan je motorfiets sleutelen met allerlei bemoeizuchtige en lastige mensen om je heen, dat zijn de echte stres momenten die je tijdens het reizen kan ervaren.

 

Spanje reizen

Lekker reizen door avontuurlijk Spanje

Reizen is soms hard werken

Je kan ziek worden van eten dat je niet gewend bent en dagen lang ziek in een afschuwelijk hotel liggen of ziek op je motorfiets zitten omdat je geen behoorlijk hotel tegenkomt.

Je kan onderuit gaan met je motorfiets om vervolgens een paar dagen aan het sleutelen te zijn om het een en ander recht te buigen.

Het zijn allemaal zaken die erbij horen en dat maakt dat reizen soms behoorlijk zwaar kan zijn, zeker als je met je eigen vervoer reist.

Is reizen dan zo vreselijk ? Nee reizen is heerlijk, lekker de vrije open lucht voor je, jij met je motorfiets.

Lekker avontuur beleven, mensen ontmoeten, steden bekijken, cultuur snuiven etc.

 

Pakistan

Overnachten in Pakistan

Daar sta je dan met een lekke band. 

Reizen is fantastisch dus ga het doen

Reizen is fantastisch en geest verruimend maar zeker niet altijd makkelijk. Ga dus goed voorbereid op pad maar bereid ook weer niet teveel voor.

Neem zo min mogelijk bagage mee maar zorg er wel voor dat je de dingen bij je hebt die je echt nodig hebt.

Voor mensen die zeggen dat ze jaloers op je zijn kan ik maar een ding zeggen, ga het doen.

Denk niet alleen aan de risico’s of gevaren want die heb je thuis ook. Risico’s horen nu eenmaal bij het leven en die moet hoe dan ook accepteren.

Tijdens het reizen ontwikkel je vanzelf een extra zintuig, een reis zintuig. Wees nooit bang maar vertrouw op je instinct en ga.

Koop een motorfiets en ga op pad. Begin eenvoudige met een trip naar Frankrijk of Spanje en verleg je grenzen steeds verder maar blijf niet thuis en stap in het avontuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.