Motorfilmpjes op en naast de weg met de motorfiets.

Motorrijden is misschien wel de mooiste liefhebberij die je je kan bedenken. Reizen met een motorfiets off the road rijden met een motorfiets etc. Het brengt het avontuur naar je toe. Nog mooiers is het als je al je avonturen vast legt op video. Of je het nou wil publiceren of gewoon voor jezelf wil houden, het filmen van je motoractiviteiten vergroot de feest vreugde. Kijk hier maar naar de resultaten van zelf gemaakte filmpjes. 

De mooiste motorfilmpjes bij elkaar

Op deze pagina staan alle door Allesopdemotor gemaakte motorvideo’s. Filmpjes van toertochten, vakantietrips off the road ritten etc. Wil je een door jouw gemaakt filmpje op deze site hebben, neem dan contact op met de redactie van deze website.

De filmpjes op deze pagina zijn voor 90% gemaakt met een Garmin Virbe Elite actie camera. De Virbe Elite camera wordt voornamelijk op de helm gedragen maar er wordt ook wel eens een camera steun gebruikt van Ram-mount.

Met de Ram-mount steun kan je de camera overal op de de motorfiets monteren en zo filmen vanuit verschillende standpunten. De steun kan stevig worden vastgezet op een BMW motorfiets maar ook op andere merken.  Je hoeft dus niet bang te zijn dat je je dure camera verliest.

Deze Ram-mount steun kan bijna overal op de motorfiets gemonteerd worden. waardoor er vanuit verschillende camera standpunten gefilmd kan worden. De montage is gedaan van het film materiaal is gedaan met Camtasia en de muziek is gemonteerd met Garageband.

Motorfilmpjes

De Garmin Virbe Elite, een zeer veelzijdige camera

Een mooie rit door noord Frankrijk

Een korte motorvakantie door Noord Frankrijk kan heel leuk zijn zowel voor on als off the road rijders. Frankrijk staat vol met historische gebouwen, hele dorpen lijken soms op een museum.

Voor een motorrit door Frankrijk hoef je ook niet veel geld kwijt te zijn en je kan het makkelijk zelf organiseren. Als je het al organiseren wil noemen. Je hebt een tent, een slaapzak en een matje nodig en je hebt snel een hoop lol.

Zowel voor de off als on road rijders is er veel te doen en te zien. Frankrijk is ook bekend van gebeurtenissen in de twee wereldoorlogen die hun sporen in Europa hebben achtergelaten. Er zijn veel oorlog monumenten voor de eerste en de tweede wereldoorlog.

motorrit

Verdun is het symbool van de eerste wereldoorlog

Een off the road rit in de noord Franse Ardennen

Een korte film over een Off the road rit in de Franse Ardennen op basis van roadbooks van Ad Ketelaars. in De Franse Ardennen mag nog veel mist je je aan de regels houdt.

Niet met grote groepen rijden en niet met open uitlaten. De lokale bevolking zit niet te wachten op knetterende tweetakten en zich asociaal gedragende motorrijders.

Willen wij als beoefenaars van deze sport kunnen blijven genieten van het off the road rijden dan is het zaak dat ons zoveel mogelijk met georganiseerde ritten bezighouden. zorg dat je een goeie off the road band op je motorfiets hebt en je kunt gaan waar je wil. luister ook even naar de zelf gemaakt off roading songs die bij dit bij het filmpje zitten.

Een tourrit door het Wezerbergland in Duitsland

Een kort videoverslag over een toertocht tijdens een treffen in het Wezerbergland. Duitsland kent een uitstekend wegennet met over het algemeen strak asfalt en prima voorzieningen. Benzinepompen vind je overal en eten en koffie drinken is ook overal mogelijk.

Duitsland is een fantastisch land om motor te rijden en dus te genieten van je motorfiets. Off the road rijden is in Duitsland eigenlijk nergens toegestaan maar je ziet wel veel off the road vehicles.

De benzineprijzen zijn lager dan in Nederland en Duitsland zelf is een motorfiets vriendelijk land. In de toertocht in het Wezerbergland werd ook een particulier voertuigen museum bezocht.

Off the road rit bij Diest van Ad. Ketelaars

Een off the road rit in de omgeving van Diest. Ook dit is een rit uitgezet door Ad Ketelaars. Het is zaak je bij dit soort ritten aan het route boek van de organisator te houden aangezien je dan zeker bent dat je legaal bezig bent.

In België is het off the road rijden aan strenge regels gebonden en voor een groot deel zelfs verboden. Als je betrapt wordt tijdens een illegale off the road rit dan kan je behoorlijk in de problemen komen. Hou je dus aan de regels en volg het originele route book van de maker van de rit.

Touren door Groot Brittanië

Een motorrit door Engeland is voor de diehards onder ons kan je wel zeggen. In het land waar het altijd regen en iedereen aan de verkeer de kant rijdt moet je je als motorrijder maar overeind zien te houden.

Dat is tenminste wat veel mensen denken over motorrijden in Engeland. Dat het land ook veel charme heeft daar ben ik na 10 dagen door Engeland toeren ondertussen achter. Als je je met motorfietsen bezig houdt dan moet je zeker een keer in Engeland gaan kijken.

In die 10 dagen durende motorrit heb ik de charme van Engeland ontdekt. Engeland is het land van vriendelijke mensen, lekker eten schitterende wegen en natuur.

De regen die je zo nu en dan over je heen krijgt moet je dan maar voor lief nemen. Zie het filmpje hieronder. Engeland is een prima land voor een rit op een motorfiets dat staat buiten kijf.

 

 

Voldoet de Tenere 700 aan de verwachting van de Adventure rijder of valt hij tegen. Dat er meer te koop is dan de Tenere dat mag duidelijk zijn.