Motorfietsen en de leukste evenementen

De lente laat zijn gezicht zien en de eerste bloemen steken hun kop boven het maaiveld uit. Zodra de temperaturen gaan stijgen zie je ook steeds meer motorfietsen de weg op gaan. Want motorrijders zijn net als vogels en insecten dolblij dat de zon weer voor de dag komt en we weer op pad kunnen. Zomaar een stukje rijden is het niet voor iedereen, dus waar kunnen we heen en wat is er te doen.

Motorfietsen en evenementen

Motorrijden is leuk maar het is nog leuker om ergens naar toe te gaan. Een doel om lekker naar toe te toeren waar je wat kan zien en beleven.

Nieuwe mensen ontmoeten die jou motor passie delen. Er zijn verschillende evenementen, zowel binnen als buiten Nederland. Aan het begin van ieder jaar is er natuurlijk de motorbeurs in Utrecht.

De motorbeurs werd oorspronkelijk gehouden in het Rai gebouw in Amsterdam. 1983 was het jaar waarop de Rai voor motorfietsen voor het eerst in tijden niet doorging.

Jan de Rooy sprong in het gat en ging samen met Johan van de Wal en Jack Kant plannen maken voor de beurs in Utrecht. De motorbeurs in Utrecht staat natuurlijk vol met nieuwtjes en aanbiedingen en daar stopt het niet mee.

 

 

 

De Heyday motorcycle fair

Ook voor de fan van zelfbouw motorfietsen is er veel te doen op de beurs. Er is ruime aandacht voor motor enthousiasten die café racers of Scramblers bouwen waardoor er soms bijzondere motorfietsen te vinden zijn.

Natuurlijk is er ook ruime aandacht voor nieuwe modellen, kleding, accessoires en motorreizen.

De motorbeurs is er voor iedere motor enthousiast. Die op zoek is naar leuke aanbiedingen of interessante informatie.

Voor de liefhebber van de pure zelfbouw motorfietsen is er de Heyday motorcycle fair. De Heyday motorcycle Fair is een evenement waar de zelfbouwers hun mooiste creaties op het gebied van motorfietsen laten zien.

Van Scrambler tot Chopper

Scramblers, Caferacers Choppers etc. Je vind het er allemaal. De vaak oudere modellen zijn omgebouwd tot pure museumstukken.

Motorfietsen uit de jaren 70, 80 en 90 zoals de CX500 van Honda of de TR1 van Yamaha worden omgetoverd tot Caferacers, Scramblers.

De Heyday motorcycle fair werd tot nu toe gehouden op pier 15 bij Breda. De locatie wordt normaal gesproken gebruikt door jongeren die lekker los willen gaan op hun skates.

Een weekend per jaar wordt de locatie gebruikt om de mooiste creaties te showen. Grote namen onder de bouwers zijn bijvoorbeeld Moto Adonis en NL Bobbers.

Veel moois op de Heyday motorcycle Fair

De liefhebbers van de alternatieve motorfiets komen absoluut aan hun trekken op de motorcycle fair.

Binnen in de skatehall staan de echte kunststukjes terwijl er buiten ook veel moois te bewonderen is.

De sfeer op de Heyday motorcycle fair is er een van kameraadschap en plezier voor iedereen. Het gaat overigens niet alleen over motorfietsen op deze beurs.

Zoek je motorkleding die meer bij je gemotoriseerde leefstijl past dan kan je ook terecht op deze beurs. Van motorlaarzen tot leren jassen en tassen, alles is er te vinden.

De dag voor Italiaanse motorfietsen

Voor wie gek is van Italiaanse motorfietsen zoals de Ducati of de Moto Guzzi is er ook wat te beleven. Zo is er ieder jaar in Beusichem in de Betuwe de Italdag.

De Italdag is er alleen voor Italiaanse motorfietsen en dat maakt de dag zo bijzonder.

Je ziet er verschillende Italiaanse merken zoals Ducati en Moto Guzzi uit verschillende bouwjaren maar ook merken die allang verdwenen zijn.

Denk bijvoorbeeld aan Laverda, Moto Morini, MV Agusta en Bimota. Het is voor de liefhebber van Italiaanse motorfietsen absoluut genieten van al dat schoons wat er staat.

Een heerlijke dag voor iedereen

De Italdag is hoe dan ook een heerlijk dagje uit voor iedereen, of je op een motorfiets rijdt of niet. En je hoeft niet perse op een Italiaanse motorfiets te rijden om er heen te gaan.

Hou er wel rekening mee dat alleen Italiaanse motorfietsen het terrein van de Italdag op mogen.

Kom je op een motorfiets van een ander merk dan kan je je tweewieler niet op het terrein parkeren. Geen nood natuurlijk want er is ruimte zat buiten het terrein van de Italdag zelf.

Voor de mensen die liever wat verder weg kijken is er het Wheels and Waves evenement in Biarritz in Frankrijk. Wheels and Waves is ontstaan rondom de surf cultuur in de Franse badplaats.

Surfers en motorrijders

Het waren surfers die oplossingen zochten voor het op de motorfiets meenemen van hun surfplank zo gaat tenminste het verhaal. Motorfietsen moesten hiervoor worden aangepast en dat leverde aparte ogende tweewielers op.

Het evenement is dan ook om de surfcultuur van Biarritz heen gevormd maar gaat ondertussen veel meer over de alternatieve motorfiets.

De vaak jaren oude gedateerde motorfietsen worden omgetoverd tot prachtige en soms bizarre modellen zoals de Scramblers, Caferacers of tot iets totaal nieuws.

Voor wie een keer een stukje wil toeren voor een goed doel is zoiets als de Distinguished gentlemans ride.

Sponsorgeld voor mannen welzijn

De Distinguished gentlemans ride is bedacht om sponsorgeld op te halen . Sponsorgeld voor verder onderzoek naar prostaatkanker en algemeen mannenwelzijn.

De sponsorrit vindt plaats op verschillende plaatsen in de hele wereld.Australië, Japan, Amerika en natuurlijk ook in Nederland.

De bedoeling is dat je als deelnemer liefst op een oudere klassieke motorfiets komt en dat je als echte gentelman gekleed gaat.

Dus dasje, jasje en natuurlijk een stropdas. De helm is en blijft natuurlijk gewoon verplicht.

De strijd op het Zandvoortse strand

Als je van strand en motorfietsen houdt, kan je ook nog naar Bikes and boards. Bij Bikes and Boards draait alles om de strijd tussen motorfietsen en strand. Het evenement vind plaats op het strand van Zandvoort.

Voor mensen die van motor treffens houden is er natuurlijk altijd genoeg te doen en te zien. Zo is er ieder jaar in september het Ténéré treffen ergens in Nederland.

Dit motortreffen draait natuurlijk om de bekende adventure motorfiets van Yamaha.

Op dit treffen zie je Ténéré’s uit alle bouwjaren. Je ziet modellen uit begin jaren 80 en uit de late jaren 90 gebroederlijk naast elkaar staan.

Het treffen in september

Ook de latere 660 cc eencilinders, super Ténéré’s en natuurlijk de nieuw Ténéré 700 kom je er tegen.

Het Ténéré treffen staat altijd in het teken van gezelligheid en lekker eten en drinken. Er wordt natuurlijk ook veel motor gereden zowel op het asfalt als in het terrein.

Als je puur geïnteresseerd bent in het treffen maar geen Ténéré hebt dan ben je ook van harte welkom.

Het Ténéré treffen gaat meer over het idee dat je hebt over motorrijden dan over de motorfiets die je in je bezit hebt.

Dit is natuurlijk maar een kleine opsomming van wat er te doen is voor ons motorrijders. Het is allemaal prima te combineren met een mooie toer rit en natuurlijk mooi weer.

Eén gedachte over “Motorfietsen en de leukste evenementen”

 1. Bogdike Toeterrit Veendam 2022
  In 2019 werd de Bogdike Toeterrit voor het laatst gereden. Gelukkig staan nu alle seinen weer op groen en zijn we gestart met de voorbereidingen voor de rit op Koningsdag woensdag 27 april 2022.
  Deze rit voor klassieke motoren van 40 jaar en ouder start om 11.00 uur vanaf café de Toeter aan het Ben. Westerdiep 5 in Veendam. De route verklappen we niet, maar het beloofd een mooie rit te worden. Onderweg zijn er twee stops, waaronder één met soep en een broodje.
  De inleg is 7,50 per persoon.
  Inschrijven kan vanaf half 10 in café de Toeter. U ontvangt dan de route en de spelregels.
  Wij hopen jullie na lange afwezigheid weer in goede gezondheid te ontmoeten voor een mooie toertocht.
  Stichting Bogdike
  Cafe de Toeter
  info@bogdike.nl
  Minder weergeven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.