Motorclubs bestaan niet allemaal uit criminelen

Motorrijden is een prachtige liefhebberij. Gewoon lekker op je motorfiets over mooie bochtige wegen toeren met een lekker zonnetje is puur genieten. De gemiddelde motorrijder heeft net als iedereen een baan een gezin en een huis. Maar er zijn er altijd die het voor andere verzieken. En motorrijders een slechte naam bezorgen. Denk hierbij aan Hells Angel en Satudarah achtige types. 

Satudarah en de Hells Angels

Met de uitvinding van de motorfiets en de automobiel is er een tweedeling ontstaan in de samenleving. Zeker in de begintijd van de mobiliteit was dit het geval.

De mensen met genoeg geld gingen in een automobiel rijden. De mensen die niet zoveel te besteden hadden gingen voor de motorfiets.

Zo was het in het begin tenminste. Met de komst van de betere motorfietsen begonnen mensen het plezier van de tweewieler in te zien.

Een motorfiets werd als avontuurlijker gezien dan de automobiel.De snelheid van de motorfiets en het feit dat je in weer en wind zat maakte indruk.

Indruk op de gewone man en vrouw die zich per automobiel voort bewogen.

Als motorrijder ben je avonturier

In het begin was je een avonturier

Met de komst van de moderne motorfiets met veel vermogen kwamen er meer liefhebbers. Zo ook de motorclubs.

Motorfietsen werden sneller en comfortabeler en kregen meer aanzien. Als motorrijder was je niet langer een arme sloeber die geen geld had voor een auto.

Nee de motorrijder werd al snel als vrijheidslievende avonturier gezien. Dat motorrijders individualisten zijn blijkt al uit het feit dat veel berijders zelf motorfietsen bouwen.

Er werden en worden nog steeds cafe racers, scramblers en bobbers gebouwd door ware liefhebbers.

Veel van die liefhebbers gingen in de jaren 50 al clubs vormen. Clubs voor diverse soorten motorfietsen zoals de Bobber en de caferacer.

 

Hells Angels

Daar komen de motorclubs

Samen genieten in clubverband

Die clubs waren bedoeld om gezamenlijk van de prachtige gemotoriseerde liefhebberij te kunnen genieten.

De meeste van die motorclubs als bestaan uit mensen die mensen die samen willen motorrijden. Motorclubs als de Hells Angels zijn niet echt mensen die willen toeren.

Gewoon lekker met vrienden onderweg zijn op je favorieten tweewieler. Soms echtparen die willen genieten van die prachtige techniek.

Mensen met kinderen die in het dagelijks leven gewoon aan het werk zijn. Want in clubverband genieten van je passie is nu eenmaal leuker dan alleen.

Motorclubs

Er worden clubs opgericht op basis van bijzonder modellen

Als motorrijder krijg je een slechte naam

Als je als motorrijder in clubverband op pad gaat wil dat nogal eens reacties losmaken. Want het lijkt nogal te imponeren als er een groep motorrijders langs komt.

Soms gaat dat gepaard met veel lawaai maar soms ook niet. Want niet iedereen die op een motorfiets rijdt doet dat met kabaal.

De meeste motorrijders houden zich keurig netjes aan de regels. We bezorgen mensen liever geen overlast. Niet iedereen denkt er zo over natuurlijk.

Want er zijn natuurlijk uitzonderingen. Er zijn er altijd bij die het voor de goedwillende motorrijder weten te verprutsen.

Het zijn voornamelijk mensen die zich biker noemen. Het liefst laten ze aan iedereen horen dat ze er zijn. En dat zorgt voor zorgelijk kijkend publiek en bestuurders.

Niet iedere motorclub bestaat uit criminelen

Als een dergelijk groep zogenaamde Bikers of zichzelf bekend maakt onder de naam Hells Angels of Satudarah heeft dat gevolgen.

Gevolgen voor al het motor minnend publiek dat zich normaal gedraagt. Want veel gewone motorclubs worden over een kam geschoren.

Burgermeesters verdringen elkaar om de motorrijder af te schilderen crimineel of vandaal. In sommige gevallen wordt de toegang tot een gemeente afgesloten.

De motorrijder wordt dan al snel als crimineel neergezet. En moet in de gaten gehouden worden aldus het OM en de politiek. Daar ga je dan met je onschuldige Motor Toer Club.

 

motorclubs

Motorrijden kan ook zonder lid te zijn van motorclubs

Van Satudarah mag je club geen MC heten

Het wordt nog mooier met motorclubs als Hells Angels en Satudarah. Als je een gewone motorclub opricht moet je schijnbaar aan eerder

Genoemde motorclubs toestemming vragen voor de naam. Want als je in je onschuld een motorclub opricht onder de afkorting MC kan je zomaar problemen krijgen. Dat is de Hells Angels code.

Problemen met andere zogenaamde MC’s die blijkbaar het alleenrecht denken te hebben om de afkorting MC te gebruiken.

Het is de bijna dictatoriale houding van de betreffende motorclubs. motorclubs die overigens weinig met echt motorrijden te maken hebben.

Ook deze houding maakt dat motorrijders vaak een slecht imago hebben.   Een imago dat maar een klein deel van de motorrijders verdiend.

Motorclubs zijn natuurlijk gewelddadig

Als motorclub mag je jezelf niet meer laten zien omdat dit bedreigend zou zijn voor het publiek. De aanwezigheid zou reacties van andere clubs uit kunnen lokken.

Want als motorclub ben je ongetwijfeld gewelddadig en crimineel en zo wordt iedere motorrijder langzaam voor tuig uitgemaakt. Dat is generaliseren of liever gezegd discrimineren.

Motorrijders worden als groep zo langzamerhand steeds meer gediscrimineerd. Het wordt tijd daar een eind aangemaakt wordt.

Want niet iedere motorrijder is een Hells Angel die zijn geld verdiend met criminele activiteiten.  Er zijn ook andere soorten motorclubs.

Met een leren jas ben je nog geen crimineel

Ik durf hier zelfs te stellen dat niet alle Hells Angels een crimineel is. Motorrijders onderscheiden zich nu eenmaal van de rest van de weggebruikers.

Dit doen ze door zich op twee wielen of drie wielen te verplaatsen. Motorrijders genieten ook graag in clubverband van hun passie. Maar dat maakt ze nog geen crimineel.

Motorrijders dragen ook stevige kleding van leer of ander materiaal.  Dat maakt dat je er als motorrijder waarschijnlijk dreigend uitziet. Het  maakt je nog niet gewelddadig.

 

photo credit: StePagna Swiss Harley Days via photopin (license)

1% motorcycle club

Niet iedere motorrijder is een crimineel

Als motorrijder zit je nu eenmaal in een verdoem hoekje en dus moet je het ontgelden.

Natuurlijk bestaan er criminele motorrijders maar eigenlijk zijn dat geen motorrijders.

Het is een heel klein clubje mensen dat zich misdraagt. Daarmee wordt een hele grote groep in een slecht daglicht plaatst. Want ook niet iedere voetbalfan is een hooligan.

Het wordt tijd het publiek snapt dat niet iedereen met een motorfiets automatisch crimineel is.

En natuurlijk denkt niet iedere niet motorrijder dat. Er zijn er echter veel die dat wel denken.

En dat is jammer want niet iedere berijder van een motorfiets behoort tot de Hells Angel of Satudarah.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.