Mirjam pol in de Dakar van 2020

Onlangs werd in Nieuwkuijk, waar het nieuwe pand van ChromeBurner is gevestigd, de voortzetting van de samenwerking tussen het motorkledingbedrijf en rallyrijdster Mirjam Pol beklonken. Beide partijen sloegen vorig jaar de handen ineen en dat bleek een succesvolle match…

17 december 2019

Dakar 2020

Voor het aankomende rallyseizoen kan Mirjam wederom op de steun van ChromeBurner rekenen.

Hierdoor kan de rallyrijdster terugvallen op het enorm grote assortiment van ChromeBurner.

Samen met de deskundige medewerkers van het bedrijf ging Mirjam op zoek naar o.a. de best mogelijke protectiematerialen.

Dat scheelt heel veel tijd en energie in de voorbereidingen richting Dakar 2020.

 

Mirjam Poll

Mirjam Pol blijft samenwerken met ChromeBurner

Mirjam Pol en Chromeburner

Mirjam Pol over de voortzetting van de samenwerking: “Met ChromeBurner als partner heb ik de zekerheid dat ik met de allerbeste en veiligste materialen aan de start van mijn achtste Dakar sta.

Ze voeren niet voor niets het motto: ‘Your ride, your safety. Our passion.’ Daarnaast voel ik dat de passie voor de motorsport heel duidelijk aanwezig is bij ChromeBurner.

Doordat we die passie delen, halen we het beste bij elkaar naar boven. Want hoe dan ook, ik wil heel graag het best mogelijke resultaat neerzetten, maar uiteindelijk is veiligheid het allerbelangrijkste!”

Veiligheid en topprestaties

Nicky Verkuijlen, E-commerce & retail director van ChromeBurner, laat weten: “Mirjam is voor ons bedrijf een verlengstuk van de begrippen waar wij voor staan, een perfecte ambassadrice dus voor ChromeBurner.

Zij laat als geen ander zien dat veiligheid, fun en prestaties heel goed samen kunnen gaan. Afgelopen jaar reed zij haar beste Dakar ooit en wist zij de Breslau rally én de Balkan rally te winnen.

Met zulke topprestaties weet Mirjam zichzelf in de spotlights te zetten. Daarom is ChromeBurner er trots op haar ook dit seizoen weer te ondersteunen.

Mirjam Poll

De enige Nederlandse Motorrijder

In januari 2020 staat zij in Saudi-Arabië aan de start van de 42ste editie van de Dakar.

Mirjam is daarmee de enige Nederlandse motorrijder én wereldwijd de enige vrouwelijke deelnemer die dan de Dakar rijdt op alle drie de continenten; Afrika, Zuid-Amerika en het Midden-Oosten.”

8 januari 2020: Etappe 4

De vierde etappe werd vooraf bestempeld als een ‘hele zware’. De dag begint in Neom en zal eindigen in Al-‘Ula, zo’n kleine 700 kilometer verder. Vlak voor de start staan de rijders te blauwbekken in de kou, wachtend op het startschot van de dag.

De leider in het klassement Ricky Brabec mocht als eerste vertrekken en begon aan de rit waar stenen eigenlijk de hele rit een rol speelden.

De winnaar van de etappe is de Chileen Florimo die daarmee de top 3 van het algemeen klassement binnenkomt!

Mirjam startte de vierde etappe als 96e, mede door een ongelukkige derde etappe Niet een hele lekkere plek gezien de pittige etappe. Toch kan ze gebruik maken van haar ervaring, nuchtere kijk en haar slimme manier van rijden om de knop om te zetten.

Mirjam had zich voorbereid op de kou, om zo’n beetje alle extra kleding aan te trekken die ze maar kon vinden. “Ik heb het niet koud gehad en dat is al een heel goed begin aan de special.

Doordat ik achterin startte moest ik erg veel voorgangers inhalen. Door de harde wind ging dat prima want ik kon parallel rijden naast een andere rijder waardoor ik weinig risico’s liep en de snelheid er prima in kon houden.

Het zat me deze etappe allemaal mee. In de speedzones rijden de meesten rond de 47 kilometer en ik hield 49 kilometer aan waardoor ik net ietsje sneller gas bij kon geven en daar heb ik toch zeker vier deelnemers ingehaald.”

“Ik heb lekker slim gereden vandaag. In de briefing gisteren werden we uitdrukkelijk gewaarschuwd voor een stuk tussen kilometer 240 en 290, voor een verraderlijke ondergrond.

Ik wilde bij kilometer 241 net iemand inhalen en gas bij geven toen ik bedacht dat het wellicht verstandiger was om gewoon achter hem te blijven.

‘Hij navigeert ons hier maar doorheen, dan let ik wel op dat ik niet de mist in ga op die stenen!’, bedacht ik me nog net op tijd. Hij navigeerde als de beste en ik bleef mooi op mijn motor zitten”, lacht Mirjam.

Ze rijdt nu tussen de rijders waar ze zich aan op kan trekken, die het tempo er goed inhouden en ‘dan komt een goede klassering vanzelf’, zoals Mirjam het zelf omschrijft.

Het was een zware etappe maar het resultaat mag er zijn; als nummer 96 starten en finishen als nummer 51! Op naar de dag van morgen…

Deze samenwerking wordt gevierd met een unieke kortingsactie. Ga naar de webshop of de winkel van ChromeBurner in Nieuwkuijk en met de actiecode

–  DAKAR 2020 – ontvang je maar liefst 10% korting op de gehele collectie (niet van toepassing i.c.m. andere acties).
Kijk voor meer info op: https://www.chromeburner.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.