Marokko met een motorfiets deel twee

Motorrijden, het is een bezigheid die niet iedereen begrijpt. Vragen als “ je bent er zeker lekker snel met een motorfiets”of “ motorrijden is zeker lekker goedkoop” hoor je regelmatig. Niet iedereen begrijpt dat motorrijden om het plezier gaat en niet om een of ander voordeel dat je zou hebben door je op een motorfiets te verplaatsen. Motorrijden is over het algemeen helemaal niet sneller of goedkoper maar wel veel leuker en vooral avontuurlijker. Marokko is nu mijn grote avontuur. 

Marokko met een motorfiets deel een

Vanuit Palamos rij ik verder door Spanje richting Malaga en verder richting Marokko. Het is onbewolkt maar nog niet echt warm. In Spanje kan het in het vroege voorjaar best koud zijn. Dat is zeker het geval als je vroeg in de ochtend op pad gaat.

Mijn route loopt voor een deel langs de kust tot de plaats Castelano de la Plana waar ik een overnachting heb gepland. Castelano is in 1251 gesticht en heeft zo zijn eigen geschiedenis en historische bouwwerken.

Tijdens een wandeling kijk ik wat rond in de stad en eet wat in een lokale bar. Ik ben niet van plan de stad echt te gaan bekijken.

Ik heb al veel Spaanse steden gezien en dus vind ik het wel even goed. Niet dat Spaanse steden niet interessant zijn, ik heb er alleen wel genoeg gezien om even tevreden te zijn. Marokko trekt mij veel meer op het moment.

 

Motorrijden in Spanje

Lange slingerende wegen in Spanje door prachtige natuur.

Onderweg naar Marokko

Vanaf Castelano koers ik richting Ciudad Real, een middel grote stad die in de gelijknamige provincie ligt.

Aan de temperaturen merk je al snel dat je het hoger gelegen gebied van Spanje in rij waardoor het tijd wordt om me warmer te kleden.

Ik hoor nu het commentaar al van mensen als ik stop om meer kleding aan te trekken als de temperaturen dalen. Een auto is toch veel makkelijker ? Maar het gaat niet om gemak.

In een auto heb je natuurlijk geen last van dalende temperaturen of regen. Je draait de verwarming iets hoger en doet de ruitenwissers aan en je kan door.

In Spanje kan het koud worden

Rijdend op een motorfiets is dat natuurlijk anders, je voelt de temperaturen dalen en je ruikt de regen die er aan komt.

Het is stoppen om regenkleding aan te trekken en je zet je schrap om het slechte weer dat er aan komt te trotseren.

De wegen worden glad door regenval en dus onbetrouwbaarder, het zicht wordt minder en de lagere temperaturen zorgen ervoor dat je concentratie minder wordt maar je moet door.

De soms verbijsterde blikken in de ogen van automobilisten als ze je zien rijden in dergelijke stortbuien spreken dan boekdelen.

 

Onderweg naar Marokko

Een ontbijtje in een klein Spaans plaatsje onderweg naar Marokko.

Motorrijden is veel intenser

Als je een tijdje door slecht weer gereden hebt en de zon laat zich weer door het wolkendek zien dan voelt dat als een beloning.

Het moment dat de zon weer doorbreekt na een periode met regen maakt het motorrijden nog intenser dan het al is.

Het is precies het gevoel wat ik krijg als ik na een lange dag met maximum temperaturen van rond de 9 graden eindelijk in warmer weer aankom.

De regenjas gaat uit, de motorfiets gaat aan de kant en ik neem de tijd om mijzelf op te warmen in de zon.

Op een motorfiets ruik en proef je je omgeving

Dit is het gevoel dat je mist als je met een auto onderweg bent. Als het regent doe je de ruitenwissers aan en de verwarming iets hoger en als het stopt met regenen doe je de ruitenwissers weer uit.

Allemaal gemak maar het maakt het reizen een grijze saaie gebeurtenis.Op een motorfiets zie je niet alleen de veranderende omgeving, je ruikt, proeft en voelt hem ook.

Niets is beter dan de geur van dennenbomen en de naderende regenluchten of de warmte van de zon die op je motorjas brandt.

Veel mensen die zelf geen motorrijden vragen dan of het een gevoel van vrijheid is als je op een motorfiets rijdt.

Eerlijk gezegd weet ik niet of dat het is, voor mij is het de meer intense beleving van het reizen.

 

Onderweg naar Marokko

Rustplaats in de zon, even opwarmen.

De boot naar Marokko

Vanuit Ciudad Real pak ik een route die door het binnenland van Spanje richting Malaga gaat.

Het is met 9 graden nog steeds behoorlijk koud zodat de regenjas weer over de gewone motorjas heen gaat.

Dichterbij Malaga beginnen de temperaturen op te lopen en wordt het weer aangenaam motor weer. Het hotel dat ik geboekt heb ligt net buiten Malaga zelf.

Ik bekijk Malaga en sluit me na twee dagen aan bij mijn reisgenoten die per vliegtuig zijn gekomen.

De volgende dag worden de motorfietsen opgehaald bij het transportbedrijf en zetten we met zijn vijven koers naar de boot die ons op het Afrikaanse continent gaat zetten.

Deel drie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.