Je motorvideo met zelfgemaakte muziek

En dan is er natuurlijk de muzikale begeleiding voor jouw filmpje. Want een filmpje met alleen maar motorgeluid en windgeruis is ook niet interessant voor de kijker. Hoe kom je nu aan de juiste muziek en hoe omzeil je allerlei gezeur over copyright.

Motorvideo en eigen muziek

Je wil dus muzikale begeleiding voor het filmpje dat je zelf gemaakt hebt maar hoe kom je daar aan. Oké je kan een muziekstuk uit je eigen I-Tunes bibliotheek nemen. Maar of dat handig is?

Weet je niets van Camtasia af ? lees dan de Camtasia for mac tutorials op deze site. Camtasia 2 is niet ingewikkeld om te gebruiken maar het is handig als je er meer vanaf weet.

Vanwege te verwachten copyright problemen is het niet verstandig om bestaande muziek onder je video te zetten. Als je je video op de een of andere manier gaat publiceren tenminste.

Het is er voor Apple en voor mac

Wil je toch muziek onder je video maar je kunt geen instrument bespelen ? Dan kan je iets gaan componeren met programma’s als Garageband.

Garageband is een product dat zowel voor Apple als voor Windows te koop is. Verschillende artiesten leveren allemaal korte stukjes muziek voor het programma.

Met behulp van Garageband kan je je eigen muziek mix maken zonder dat je in de problemen komt. Je schendt immers niemands copyright.

Gebruik Garageband voor eigen gemaakt muziek onder je film

 Maak je eigen muziek

Met Garageband kun je muziekloops van verschillende instrumenten achter elkaar zetten en/of elkaar laten overlappen. Je pakt bijvoorbeeld 10 seconden zang die je combineert met 15 seconde gitaar ofzo.

Het vergt even oefening maar als je er een tijdje mee bezig ben zul je zien dat het lukt. De verschillende loops die je onder of achter elkaar plakt passen bijna allemaal goed bij elkaar.

Hierdoor kun je met verschillende korte en langere stukjes muziek je eigen muziek componeren.

Laad je video product in Garageband

Je kan je muziek ook rechtstreeks onder je video monteren. Dit kan je doen door je gemaakte mp4 filmpje in de applicatie Garageband te zetten.

Let op je kan dit alleen doen met een afgemaakt Camtasia 2 project, pas daar wel bij op dat je altijd een kopie houdt van het Project zelf zodat je daar later het door jouw gemaakt muziekspoor onder kan zetten.

Camtasia 2 is er trouwens ook voor Windows maar het is dus niet perse Camtasia for mac. Je hoeft dus niet eerst een Apple computer te kopen voor Camtasia. Dit geldt ook voor Garageband. Garageband app for pc is ook beschikbaar.

Garageband

Stel je muziek samen terwijl je je video bekijkt

Bewaar je project goed voor de muziek

Zo heb je bijvoorbeeld “snellemotorfiets.cmproj” als niet afgemaakt project. Als je dit exporteert krijg je “snellemotorfiets.mp4” Het MP4 bestand haal je binnen in Garageband en daar maak je je muziekspoor onder.

Je kunt zo prima zien hoelang je muziekspoor moet zijn om het bij je video te laten passen en je munt de muziek goed bij de beelden laten passen.

Als je je muziek helemaal klaar hebt dan kan je jouw muziek exporteren naar een map op je harde schijf.

Vervolgens start je Camtasia 2 weer op en laad je jouw project (cmproj) weer in Camtasia 2. Daarna laad je via het menu bestand het door jouw gemaakte muziekstuk in Camtasia 2.

 

Garageband

Een enorme hoeveelheid loops geven je meer dan voldoende mogelijkheden

 Een spetterende motorvideo

Je hebt nu jouw .cmproj bestand in Camtasia2 en het door jouw gemaakte muziekspoor. Nu exporteer je het geheel naar een plek op je harde schijf met de uiteindelijke naam die je voor je video hebt bedacht.

Het resultaat is een spetterende motorvideo met door jouw gemaakte muzikale begeleiding.

Verbaas je motorvrienden met dit resultaat, deel het op Youtube Facebook of waar je ook wil. Garageband iPad voor op je iPad maakt het maken van muziek nog gemakkelijker.

De muziek en de video zijn op deze manier vrij te delen waar je ook wilt aangezien niemand aanspraak kan maken op copyright. Veel plezier en film al je motortochten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.