Is dit de oplossing bij gehoorschade

De meeste motorrijders van mijn leeftijd en kort daarna hadden er nog nooit van gehoord maar van motorrijden kan je gehoor beschadigen. Doordat je gehoor lange tijd blootgesteld wordt aan het gebulder van de wind kan je gehoorschade oplopen.

Voorkom gehoorschade, gebruik oordoppen

Dat je door motorrijden gehoorschade kan oplopen werd ontdekt toen motoragenten begonnen te klagen over oorsuizing als hun dienst erop zat. De klachten werden onderzocht er er bleek dat het bulderen van de wind om je helm flinke decibellen produceert.

De decibellen die tijdens het motorrijden geproduceerd werden  waren hoog genoeg om gehoorschade te veroorzaken zo bleek na nader onderzoek. En als je je gehoor maar lang genoeg blood stelt aan deze decibellen treed op een gegeven moment vanzelf gehoorschade op.

Ikzelf kwam daar ongeveer 20 jaar geleden achter maar het was al voor een deel te laat. Ik ben toen pas begonnen met het dragen van [intlink id=”632″ type=”post”]gehoorbescherming[/intlink] om het gesuis in mijn hoofd niet erger te maken dan het was.

Blijven motorrijden maar pas op voor je gehoor

Maar ik zit nu wel mooi met een constante fluittoon die zo nu en dan bijna ondraaglijk is. Ik rij nog steeds motor omdat ik het de mooiste sport ter wereld vind maar ik draag altijd gehoorbescherming.

gehoorbescherming is geen overbodige luxe voor een motorrijder, het helpt een hoop overlast op later leeftijd voorkomen.  Heb je al flinke gehoorschade, dan is het hoe dan ook zaak gehoorbescherming te blijven dragen om erger te voorkomen.

Tegen de vrijwel constante fluittoon die ik hoor leek tot nu toe geen oplossing te zijn totdat een Amerikaans bedrijf met een mogelijk oplossing kwam The Serenity Systeem. Het apparaatje dat zo groot is als een luciferdoosje zend constant piepjes naar de zenuwen die uit de hersen komen.

Gehoorbescherming

Zorg dat je gehoor beschermt is.

De piepjes zorgen ervoor dat de hersenen zo geprogrammeerd worden dat ze het oorsuizen gaan negeren. Het apparaatje wordt nog uitvoerig getest en is nog niet te koop maar lijkt bij de meeste proefpersonen goed te werken.

Als de testen goed blijven verlopen komen de apparaatjes in 2015 op de markt en nu maar hopen dat het enigszins betaalbaar wordt. Het is natuurlijk geen geneesmiddel tegen gehoorschaden en gehoorbescherming bij motorrijden blijft noodzaak maar het kan voor veel  zaken een oplossing zijn.

Als het apparaat werkt is het prachtig maar voorkomen is nog altijd beter dan blussen. Gehoorbescherming op de motor is wel zo nodig, voorkom gehoorschade en draag oordoppen.

Opmerkingen

comments