64: Dehli touristcamp is een oase van rust

“India , you love it or you hate it but you are never het bored”  Een uitspraak van Fred, de Amerikaan die op zin Harley Davidson op reis was door India. en Fred wist waar hij het over had. 

Deel 1: Van Goldwing naar XT500

Iedereen wordt ziek in Dehli

Na een dag of 2 in Tourist Camp begin ik weer ziek te worden. Ik krijg, waarschijnlijk door de luchtvervuiling, last van mijn keel en begin weer koorts te krijgen.

Ik lig een hele dag doodziek in mijn hut en kom er alleen af en toe uit als Fred vraagt of ik iets te eten wil. Op een gegeven moment ben ik ook mijn stem kwijt.

Ik ben voor het eerst tijdens mijn reis een paar keer achter elkaar ziek en dat komt volgens mij door India.

Als ik me weer wat minder ziek voel ga ik in de stad kijken of ik iets kan vinden om mijn pijnlijke keel te verzachten.

Ik krijg alleen maar onduidelijke pillen aangereikt en daar waag ik mij niet aan. Na een dag of twee begin ik weer te herstellen.

Tourist camp

Een gezellig hutje in Dehli Tourist camp

India is een indrukwekkende chaos

India is een indrukwekkende chaos waar je op je tellen moet passen, omdat je niet altijd weet wat je aan de mensen hebt.

En als buitenlander ben je altijd schuldig, ook al ben je het niet. De Deen in ons gezelschap vertelt een persoonlijk griezelverhaal. Zelf ben ik tot nu toe overal ongeschonden doorheen gekomen.

In India heerst een heel andere volkscultuur dan in het westen. Er is op zekere manier sprake van wetteloosheid en de politie is ook niet altijd te vertrouwen.

Een simpel incident kan zomaar uitlopen op een vechtpartij en als je daar als buitenlander tussen zit kan je zwaar in de problemen komen.

Ontsnappen aan de mensenmassa in Dehli

Terwijl hij zich met zijn motorfiets langzaam voortbeweegt op een tweebaansweg wordt hij van achter aangereden door een scooter. De scooter rijder valt maar krabbelt weer op en er lijkt niets aan de hand.

Er staat echter binnen een paar minuut een groep mensen om de Deen heen die hem willen tegenhouden als hij weg probeert te rijden. Door het publiek wordt het onmogelijk om verder te rijden.

Hij verteld dat hij de mensen die hem vast houden wil uitleggen dat het ongeval niet zijn schuld is. Hij is immers van achteren aangereden maar dat lijkt niet te helpen.

Hij wordt uiteindelijk meer dan een uur vastgehouden omdat het publiek vind dat hij $ 1000,– schadevergoeding moet betalen. Hij weet uiteindelijk te ontsnappen aan de mensenmassa.

Een uitbarsting van Hysterie

Zelf ben ik, samen met de Deen, getuige van een uitbarsting van hysterie in de straten van Delhi.

Er stapt op straat een man in een stadsbus maar doordat de bus wegrijd voordat de man goed en wel is ingestapt komt de man ten val. Niets ernstig want hij staat direct weer op.

Binnen een paar minuten staat er echter een mensenmassa om de bus heen die de ruiten van de bus beginnen in te slaan.

Nog enkele minuten later treft dit lot alle stadsbussen die op dat moment in de buurt van de eerste bus staan. We staan werkelijk verbijsterd te kijken naar dit gebeuren.

 

India

Eten maken in Touristcamp

Overal glas en verbijstering

De vernielingen stoppen net zo snel als ze begonnen waren en binnen een paar minuten is alles weer rustig.

Er ligt overal glas en er staan meerdere bussen met kapot geslagen ramen in de straat.

Even voelen wij ons niet veilig omdat een dergelijke woede uitbarsting zomaar kan overslaan op een willekeurige buitenlander die in de buurt is.

Maar zo snel als de rel losbarst zo snel houdt het ook weer op. Het resultaat is een hoop glas en veel beschadigde bussen en geschrokken passagiers.

 

India

Een flinke verzameling schroot

Genoeg van India

De Deen heeft genoeg van India en wil zo snel mogelijk naar Australië. Hij heeft dan ook plannen om zijn motorfiets op een vliegtuig naar Australië te zetten.

Hij heeft hiervoor zijn motorfiets bij een bedrijfje neergezet dat hem daarbij helpt.

Geen goed plan lijkt mij gezien de verhalen van Fred maar de Deen blijft bij zijn plan en wil zo snel mogelijk naar Australië.

Zelf ben ik hoe dan ook van plan om zoveel mogelijk rijdend te doen, alleen als het niet anders kan transporteer ik mijn motorfiets per boot of vliegtuig.

Enfield en Indians

De Deen verteld dat de eigenaar van het transport bedrijf een grote verzameling oude motorfietsen heeft staan die hij een voor een opknapt.

Het gaat vooral om oude Enfields en Indians,  de benodigde onderdelen maakt de man zelf in zijn eigen fabriekje.

Na een rit met een riksja komen we bij het bedrijfje en ik kijk mijn ogen uit. Er staat werkelijk een enorme verzameling van oude verroeste half in elkaar gezakte motorfietsen.

DehliVan Wrak tot een prachtig stukje antiek

De wrakken staan keurig gerangschikt

De wrakken , want zo kan je de meeste wel noemen, staan keurig gerangschikt op de binnenplaats van het bedrijfje.

In een overdekt gedeelte bevindt zich een kleine werkplaats met verschillende machines waar nieuwe onderdelen worden gemaakt.

Terwijl de Deen bezig is met het regelen van het transport van zijn motorfiets kan ik mij vrij bewegen op de binnenplaats en in de fabriek.

Alle gerestaureerde motorfietsen hebben een bestemming en zijn dus al verkocht.

 

Dehli

Vertrekt uit Touristcamp

Koffie bij Starbucks

Na een uur of twee vertrekken we weer en gaan nog even in de stad rondkijken. India blijft je verbazen denk, terwijl ik in een hyper moderne Starbucks nog even koffie gaan drinken.

Twee dagen later besluit ik, na een week Tourist Camp, afscheid te nemen van mijn nieuwe vrienden en verder te gaan. Vanuit Delhi state wil ik zo snel mogelijk naar de grens van Nepal bij Mahendranagar.

Na een paar weken India is het genoeg en wil ik naar de schone lucht van Nepal. Mumbai India sla ik over want met een motorfiets door India toeren is toch een hele opgave.

 

65: Een eenvoudig hotel in Nepal

Lonely Planet India, Sarina Singh & Sarina Singh

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.