Ik heb niets met Harleys en Hells Angels

Harley Davidson, Hells Angels of plakplaatjes ik heb er niets mee. En dat vaak tot de teleurstelling van mensen die niets van motorfietsen afweten want die willen sensatie verhalen horen. Hells Bengels zijn in mijn ogen gefrustreerd en Harleys zijn het gevolg van een ontwerpfout maar goed dat is wat ik vind.

Ik heb niets met Hells Angels

Motorrijden, het is een heerlijke bezigheid en ik ben er al bijna 40 jaar mee bezig.Een motorfiets is voor mij hetzelfde als een auto voor anderen is.

Ik bedoel het maakt mij zo langzamerhand niet meer uit of het nou regent of niet. Ik  heb daar namelijk de juiste kleding voor ondertussen.

Het enige wat mij echt stopt om op mijn motorfiets te rijden is gladheid want daar kun je je niet op kleden, hoewel veilige kleding een valpartij natuurlijk wel scheelt.

Met andere woorden, de motorfiets is een onderdeel van mijn leven geworden. Ik vind het dan ook vanzelfsprekend dat ik overal op mijn motorfiets verschijn.

Lekker ontspannen met je club op pad

Ik wil helemaal geen indruk maken

Ik wil daar geen indruk mee maken, het is geen statement. Het is gewoon wie ik ben. De motorfiets is een onderdeel van mijn leven geworden.

Ik vind het rijden op een motorfiets ook niet iets om over uit te sloven of om over op te scheppen.

Ik doe het gewoon omdat ik het ben ofzo, geen idee eigenlijk maar ik denk er nog amper over na. Het is wel vanzelfsprekend dat ik veel aansluiting heb bij andere motorrijders.

Ik ben net als veel andere rijders lid van een club. De lol van zo’n club is het vinden van mensen die dezelfde passie delen.

Harley Davidson

Ik drink ook wel eens jus de orange

Ik heb ook contact met niet motorrijders

Mijn leven bestaat natuurlijk niet alleen uit motorrijden zoals veel mensen denken. Ik ga bijvoorbeeld op mijn fiets naar mijn werk of naar de supermarkt.

Ik eet ook gewoon wat iedereen eet en drink niet de hele dag bier. Ik drink koffie thee en fris. Het klinkt misschien vreemd wat ik hier nu vertel maar er zit een verhaal achter.

Het verhaal is dat motorrijders gewone mensen zijn. Motorrijders zijn geen supermensen en geen schurken, tenminste de meeste niet.

We maken niet overal wheelies en we zijn niet iedere avond dronken, ook niet op een motortreffen. We dragen ook niet allemaal tatoeages we zoeken ook geen ruzie.

Ik spreek ook ABN

Voor zover ik zelf kan horen spreek ik ook algemeen beschaafd Nederlands. En ik heb ook contact met mensen die niets met motorrijden hebben.

Vanzelf sprekend heb ik het dan niet over motorfietsen. Ik kom op verjaardagen waar geen motorrijders komen en praat dan mee over alledaagse onderwerpen.

En dat schijnt bij veel mensen niet goed over te komen. Want het komt veel voor dat je op verjaardagen allerlei suggestieve opmerkingen krijgt.

 

Harley Davidson

Ik heb niet zoveel met Harley Davidson

Ik heb niets met Harley Davidson en Hells Angels.

Het vervelende of opvallende is dat er dan altijd iemand is die het noodzakelijk vind om iets te zeggen over de keuze van mijn vervoersmiddel. En dat terwijl ik daar helemaal niet om vraag.

En zo komen er dan onder andere verhalen over de Hells Angels naar boven. En bij die verhalen wordt er dan naar mij gekeken om te zien of ik reageer.

En natuurlijk doe ik dat niet. Want ik heb niets met clubjes als de Hells Angels of dergelijke discutabele groepen “motorrijders” .

En ik zet bewust motorrijders hier tussen aanhalingstekens want ik krijg bij het woord motorrijders namelijk hele andere gedachten.

Ik hou gewoon van lekker motorrijden

Hells Angels of Hells Bengels

Gekscherend noem ik de Hells Angels dan ook vaak de Hells Bengels omdat ik het eigenlijk een zielig groepje mensen vindt. Ik heb ook niets met de zogenaamde hells Angels code.

Het zijn naar mijn idee mensen die met een gigantisch minderwaardigheidscomplex kampen. Vaak kan je dat ook zien aan de plakplaatjes op hun armen.

Bovendien rijden de meeste leden van de Hells Bengels op foute motoren want Harley Davidsons zijn naar mijn idee het resultaat van een ontwerp fout.

Maar wil je ondanks de ontwerpfout meer weten over de Harley Davidson dan kan je altijd nog kijken op de Harley-Davidson startpagina.

photo credit: Dave_S. Harley Davidson Softail Slim 1994 style via photopin (license)

Ik heb niet zoveel met Harley Davidson

Wheelies maken is een hele kunst.

Maar goed ieder zo zijn keuze. Als dit soort onderwerpen ter sprake komen in mijn bijzijn verplaats ik mijzelf meestal naar een ander gesprek.

Of ik kijk gewoon de andere kant op. Het Harley en Angels verhaal verstomd dan meestal gelijk en het gesprek neemt een andere wending.

Over motorfietsen praten is wel degelijk leuk maar dan wel zonder allerlei stoere verhalen over Hells Angels of wheelies. Want ook de wheelies komen vaak aan de orde.

De straat uit op mijn achterwiel

Dat gaat dan zo van “ Ik mocht laatst een stukje op de motor rijden van mijn buurman en reed de hele straat uit op het achterwiel”.

Ja ja denk ik dan het zal wel want een wheelies maken is een hele kunst op een motorfiets.

En die kunst beheer ik zelfs nog niet na bijna 40 jaar dus laat maar zitten. Negeren is het beste als er dit soort opmerkingen worden gemaakt.

Ik hou meer van Japanse all road motorfietsen

Ik hou ook van klaverjassen en Wordfeud.

En natuurlijk is er het bekende “ als ik op een motorfiets ga rijden denk ik dat ik mijzelf niet in kan houden met het gas”. En dus gaat zo iemand geen motorfiets kopen, hoor ik dan.

Dit gaat dan vaak in combinatie met de opmerking “ik denk dat ik mezelf dood rijd op een motor” Het zijn van die opmerkingen waar ik mij dood aan erger.

Ook hier reageer ik op door steevast de andere kant op te kijken en te vragen of er nog koffie is wat mij een teleurgestelde blik van de verteller oplevert.

Ik klaverjas ook

Want ondanks dat ik mij op een motorfiets voortbeweeg ben ik een gewone kerel die zijn tanden poetst, van wandelen houdt en regelmatig op de fiets te vinden is en van klaverjassen en wordfeud houdt.

Waarschijnlijk vinden mensen die zelf niets met motorfietsen te maken hebben mijn gebrek aan Harley en plakplaatjes liefde teleurstellend maar dat moet dan maar zo zijn.

Motorrijders zijn namelijk ook gewone mensen met een hele leuke passie. En niet iedere motorrijder heeft iets met Harleys en Hells Angels.

BMW

Ik vind BMW beter dan een Harley Davidson

Motorrijders maken niet altijd wheelies

Op een motorfiets maak je niet altijd wheelies en de meeste motorrijders kunnen zich uitstekend inhouden in het verkeer. Motorrijders zijn namelijk net gewonen mensen.

Dus al u als niet motorrijder op een verjaardag naast iemand zit die op een motorfiets rijdt heb het er dan niet over.

Beging niet over Hells Angels en roep niet dat een Harley de beste motorfiets ter wereld is want dat is namelijk niet zo.

Hell’s Angel, Sonny Barger & Sonny Barger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.