Goedhart motoren organiseerde de Yamaha MT dag

Al eens op een Yamaha gereden ? Nee ? Maakt ook niet uit. Want een motorfiets is een motorfiets nietwaar. Of er nou Yamaha, Honda of Suzuki op staat. Maar toch denkt niet iedereen daar hetzelfde over. Er zijn verstokte fans van een bepaald merk of type motorfiets. De Yamaha fans konden in ieder geval hun hart ophalen bij Goedhart motoren

De MT 07 en ander Yamaha’s

Het is een zaterdag als alle andere zomerse zaterdagen. De temperaturen zijn aan de hoge kant en de lucht is strak blauw.

Tijd voor een motorritje maar waar naar toe. Scheveningen….. nee daar gaat heel de randstad naar toe. Kijkduin… nee weer zo’n strand met al die badgasten.

Het is zo’n vraag die je je zelf als motorrijder wel vaker stelt bij mooi weer. Je hebt zin in een ritje maar je hebt geen idee waar naar toe.

Het is het mooiste als je een doel hebt voor een rit en het liefst naar iets waar wat te beleven is.

Want zomaar een rondje toeren geeft niet altijd de voldoening die je zoekt. Tenminste dat geld voor sommige motorrijders.

 

Yamaha MT10

De Yamaha MT 10 is met 160 pk een ware gigant.

Zomaar een stukje gaan toeren

Oké de eigenaars van de betere navigatie apparaten zoals de Garmin Zumo 395 of de 595 kunnen zichzelf trakteren op zomaar een toertocht. Want dat is wat beide apparaten voor je kunnen doen.

Beide Zumo’s kunnen naar wens een toertocht voor je uitzetten die je langs de mooiste plaatsen voert. Gewoon lekker ongedwongen toeren met een navigatie op je stuur.

Maar dan nog is het soms lekker om een doel te hebben. Een doel waar je als motorrijder graag naar toe rijdt.

Zaterdag 22 juli was zo’n zomers zaterdag om lekker op je motor te stappen en een stuk te gaan rijden.

 

MT 07

Een indrukwekkend tweecilinder blok van de MT 07

De Yamaha MT 07

Met dit verschil dat er voor motorrijders wat te zien en te doen was. Moest je wel in de Randstad wonen maar goed er was wat moois te zien.

In samenwerking met Yamaha organiseerde Goedhart motoren namelijk een Yamaha dag. Een dag waarop Yamaha zijn nieuwste MT modellen showde waaronder de MT 07.

De MT lijn die al begon met de Yamaha MT-03 wordt door Yamaha voorlopig doorgezet.

De MT 07 luide begin 2014 het begin in van de nieuwe motor lijn van Yamaha. Want de MT lijn is ondertussen uitgebreid met de MT 09 en de MT 10.

De inmiddels zeer populaire MT lijn van Yamaha wordt gebracht onder de noemer, ” The dark side of Japan”. Wat daar precies mee bedoeld wordt is mij niet duidelijk maar het klinkt wel stoer.

 

De MT 07 Blijft een plaatje van een motorfiets

De grote broers van de MT 07

De twee cilinder motorfiets uit Japan is samen met zijn grotere broers inmiddels een groot verkoop succes aan het worden en terecht.

En omdat succes een grotere boost te geven kwam Yamaha op 22 juli met een speciale MT dag bij Goedhart motoren. Goedhart motoren in

Goedhart motoren in Bodegraven stelde zijn parkeerterrein beschikbaar voor het tonen van al het moois dat Yamaha op het moment te bieden heeft.

Op MT gebied dan want voor de deur van de grootste motordealer van de Benelux stond een indrukwekkende rij van het populaire model.

Zowel de MT 07 als zijn grotere broer de 3 cilinder MT 09 en zijn nog grotere broer de MT 10 stonden te blinken onder een Yamaha afdakje.

En zeker de MT 07, de 70 pk sterke tweecilinder, is niet alleen een plaatje om te zien maar is ook een feest om mee te rijden.

 

MT 07

Een knalgele V Twin siert de winkel vloer van Goedhart motoren

Een 160 pk sterke viercilinder

Dit geld natuurlijk zeker ook voor de MT 09 en de 2017 Tracer 900. De 115 pk sterke 3 cilinder, die overigens ook als Tracer 900 te koop is, blinkt uit in vermogen en uitmuntend stuurgedrag.

Net als overigens de indrukwekkende MT 10 met zijn 160 pk sterke viercilinder motor.

De MT 10 is overigens (nog) niet als Tracer te koop maar wie weet wat de toekomst biedt.

De 160 pk sterke MT 10 is wel in een zogenaamde Tourer Edition te koop. De Tourer Edition is in feite een als sportieve tour motorfiets aangeklede MT 10.

 

Goedhart motoren

Een Yamaha GP motorfiets kon niet uitblijven op deze Yamaha dag

Een extra toer pakket voor de MT 10

De MT10 krijg je voor 15.999 Euro in je bezit en dan heb je echt heel veel motorfiets maar hij kan completer.

Het Tour pakket heeft duidelijk meerwaarde. Het Edition pakket kost ruim 1400,— Euro.

En voor dat geld krijg je een paar zachte zijkoffers, een middelhoog windscherm voor comfort op de langere tochten.

Verder biedt het pakket een extra comfortabel zadel en een set handbeschermers.

 

De Kleplichter van de SR400 zit wel op een heel lastige plek

Iedereen mocht opstappen

Zowel de “gewone” MT 07 als zijn neef, de Tracer waren aanwezig op het Yamaha feestje. En als je in het bezit was van een geldig rijbewijs mocht je een Yamaha juweeltje proberen.

Want iedereen mocht opstappen, mits je je van tevoren had opgegeven natuurlijk want de belangstelling was groot.

Regelmatig ging er een stoet enthousiaste motorrijders op pad op een splinternieuwe Tracer, MT 07 of MT10. Het was genieten van al dat moois en voor PK’s.

Maar Goedhart biedt natuurlijk niet alleen de Yamaha aan en zeker niet alleen motorfietsen.

 

Een dagje uit bij Goedhart motoren

Het zijn niet alleen Yamaha’s die blinken

En als je niet geïnteresseerd was in de MT lijn van Yamaha is het nog altijd genieten van wat er allemaal nog meer te bewonderen was en is.

Want de grootste motordealer van de Benelux heeft natuurlijk veel meer te bieden dan alleen de Yamaha MT.

Op het parkeerterrein alleen al krioelde het van de motorfietsen en hun berijders en dus was daar al veel te zien.

Het blijft natuurlijk heerlijk om van al die mooie tweewielers te genieten en je thuis te voelen onder al die collega motorrijders. Want dat is natuurlijk het mooie van motorrijders onder elkaar.

 

Een nog niet helemaal afgemaakte zelfbouw motorfiets

We zijn allemaal broeders en zusters

Of je nou op een BMW, een Goldwing of een 250 cc motorfietsje rijdt, we zijn allemaal broeders en zusters. En dat was precies de sfeer die de MT dag van Yamaha uitademde.

Gewoon met zijn allen gezellig genieten van al dat moois van Yamaha en andere merken.

En als alle MT’s van het terrein verdwijnen omdat er een proefrit georganiseerd wordt ga je gewoon even binnen kijken naar nog veel meer moois.

Zo staat er een heuse Yamaha SR400, naar het model van de oude bekende SR500 maar dan in een nieuw jasje. Niet zo heel nieuw want de SR400 is alleen met kickstarter aan de praat te krijgen, zoals dat hoort bij een SR.

 

Goedhart motoren

De Tracer 700 deed het goed tijdens de test rit

Een kleplichter op een lastige plek

En natuurlijk ontbreekt er dan geen kleplichter die je, zoals bij de XT500, gewoon met de hand bediend moet worden.

Lekker retro, alleen lijkt die kleplichter wel op een vreemde plaats te zitten. het kijkglaasje is net als bij de oude XT500 ook aanwezig.

Of twee heerlijke min of meer Custom build motorfietsen van Yamaha in knallend geel. Kortom er was en is genoeg te zien bij Goedhart motoren en  dat was zeker zo op de Yamaha dag.

Voor de Yamaha rijders was er nog een prettige verrassing in de vorm van een heerlijk broodje Unox, gratis natuurlijk want anders is het geen verrassing.

En omdat ik zowaar twee Yamaha’s in mijn garage heb staan kreeg ik twee  van die heerlijke broodjes. Zo was er zowaar een toerdoel met een verrassing, wie had dat verwacht. Het enige wat echt ontbrak was de T7.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.