Gaat Audi gemotoriseerde tweewielers maken ?

Voor iedereen die denkt dat er anno 2014 niets nieuws meer te verzinnen is op motorfietsen gebied wordt je weer verrast door een opmerkelijke nieuwtje. Een zeer bekende auto fabrikant wil zich namelijk met motorfietsen gaan bemoeien het Duitse automerk lijkt er klaar voor en ik ook.

Wordt Audi een nieuwe speler op de motormarkt ?

We hebben dit al eerder gezien maar dan ging het meestal andersom. Een bekend motorfietsen merk ging zich bezig houden met het maken van automobielen. Neem bijvoorbeeld Honda, vooral bekend van de motorfiets, maakt ook automobielen.

Wie in een auto van het merk Honda ging rijden kreeg al gauw honende reacties. Een Honda was een motorfiets fabrikant en zou niets van auto’s afweten. Maar langzaam maar zeker kreeg Honda voet aan de grond in de autowereld en Honda werd een bekend en geroemd merk.

Zo ging het ook met een Oostenrijkse motoren bouwer. Het merk uit Oostenrijk is vooral bekend van de cross en off the road motorfietsen maar daar is steeds meer verandering in aan het komen. De motorfietsen fabrikant uit Oostenrijk richt zich nu ook meer op de markt voor weg motorfietsen en zeker niet zonder succes.

De Oostenrijkers begonnen overigens met motorfietsen maar is nu ook bezig om voertuigen op 4 wielen te ontwikkelen. Of wat te denken van de Ariël, bekend van motorfietsen maar begint zich ook steeds meer met automobiel achtige voertuigen bezig te houden.

Audi motorfietsen

Een trike als alternatief tussen auto en motorfiets

Een 600 cc Audi motorfiets

Denk aan de Ariël Atom bijvoorbeeld. Een geheel nieuwe speler op de motorfietsen markt kan Audi worden. De Duitse fabrikant is vooral bekend vanwege zijn auto’s maar lijkt zich nu op de tweewieler markt te gaan storten. Het zou hier gaan om de Audi 600 quattro motorfiets.

Of de Duitse auto fabrikant de motorfiets helemaal zelf gaat ontwikkelen is natuurlijk nog maar de vraag. Het motorblok kan zomaar van de Duitse autofabrikant komen maar frame en de rest zou wel eens aan een door een andere motorfabrikant gemaakt kunnen gaan worden.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan Ducatie of BMW of er wordt een Japanse motorfietsen fabrikant ingeschakeld. Het Duitse automerk gaat zich in ieder geval in een avontuur storten en dat ik goed nieuws voor de motorfiets fanaten, want hoe meer keuze we krijgen hoe beter.

De benaming Audi 600 zegt iets over het aantal cc’s. Of de motorfiets er daadwerkelijk gaat komen is afwachten want het kan om een gerucht gaan natuurlijk. Nieuwsgierig zijn we wel natuurlijk

Opmerkingen

comments