66: Nepal is het land van de Tijger en familiefeesten

Ik verblijf een dag of 4 in Hotel Elephantcamp in Nepal en geniet tijdens mijn verblijf van de geweldige kookkunst van B. Ik maak 3 dagen lang verschillende trekkings door de schitterende Nepalese jungle waarbij B ,tevergeefs, zijn uiterste best doet om ervoor te zorgen dat ik een tijger of neushoorn te zien krijg.

Deel 1:Van Goldwing naar XT500

Nepal en de Tijger

Als we geen wild zien probeert B op een ander manier voor extra spanning te zorgen, alsof Nepal op zich niet spannend genoeg is.

Zo vind hij op een gegeven moment een groot herten gewei en zegt met angstige ogen dat er ergens een tijger in de buurt moet zitten die net het hert heeft gevangen.

Nepal is wel het land van de tijgers, olifanten en neushoorns maar ze laten zich niet makkelijk spotten.

Ik doorzie het acteerwerk van B en speel het spelletje mee. Zo loop B voor mij uit met het gewei in zijn hand dat hij zogenaamd wil gebruiken om een eventuele tijger weg te jagen.

 

Nepal

Lokale bevolking in Nepal

Een oud gewei als wapen in de jungle

Er hangen nog wat lappen huid aan het gewei die een behoorlijke stank verspreiden maar B lijkt het niet te ruiken. Uiteindelijk hebben we geen tijger gezien.

Bij een rivier oversteek waarbij we onze kleding in een bundeltje op ons hoofd dragen gaat het bijna mis als blijkt dat de stroming te sterk is om over te steken.

We zoeken verderop een andere oversteek plaats waar de oversteek wel lukt, tot nu toe is de trekking Nepal een succes vind ik.

Na drie dagen in de jungle te zijn geweest krijg ik weer behoorlijk last van mijn ingewanden. B maakt hiervoor een heerlijke kruiden thee die verrassend goed helpt en ik mij snel weer beter voel.

Broeder zuster dag

De volgende dag besluit ik om het rustig aan te doen. Ik zit een beetje voor mijn lemen hutje verse kruiden thee te drinken en van de zon te genieten.

B loopt de hele ochtend zenuwachtig heen en weer zonder veel te zeggen. Als ik vraag of er iets aan de hand is, zegt hij dat hij naar zijn zuster moet omdat het broeder zuster dag is.

Broeder zuster dag schijnt een feest te zijn in Nepal waarbij het ene jaar de broer zijn zus verwent met eten en kanootjes en het jaar daarop wordt is het andersom.

B heeft wel iets gezegd over dit feest maar ik had geen idee dat het al zover was. Ik zeg eerst dat B wel mag gaan en dat ik me hier alleen wel vermaak. B wil mij echter niet alleen laten maar hij wil ook naar zijn zus.

 

Nepal

Picknick met B

B stapt achterop

Ik bied hem aan om bij mij achterop te stappen zodat we samen naar zijn zuster rijden en dat vind hij prima.

Zo gezegd zo gedaan alleen blijkt B behoorlijk zenuwachtig te zijn als hij hoort dat hij achterop de motor moet.

Terwijl ik mijn motor spullen bij elkaar pak verdwijnt B even zijn keuken in om er een minuut of twee later opvallend kalm weer uit te komen.

Hij is plotseling erg vrolijk, kijkt een beetje dromerig uit zijn ogen en ruikt naar alcohol. Als ik vraag of alles goed gaat zegt hij met een brede grijns dat hij met 2 glazen whisky wel achterop durft.

Samen op de Ténéré rijden we naar zijn zuster die een paar dorpen verderop woont.

Er wonen mensen in de jungle

We rijden langs rivieren waar vrouwen de was staan te doen en kinderen lekker spelen. Er wonen zowaar mensen in de jungle denk ik nog.

B is opvallend kalm achterop en als ik vraag of hij het leuk vind knikt hij angstig. Dat zal de alcohol wel zijn denk ik terwijl ik mijn snelheid verlaag.

We worden verwelkomt door zijn zus en B krijgt een rode stip op zijn voorhoofd gedrukt en hij krijgt een bloemenkrans om zijn hals.

Aangezien ik B zijn gast ben krijg ik ook een bloemenkrans om mijn hals en een rode stip op mijn voorhoofd.

Ik geef aan dat ik gewoon met de pot mee eet en dat er wat eten betreft geen rekening met mij hoeft te worden gehouden.

Nepal

Ontbijt in de Jungle

De maaltijden van B

Het blijkt dat B zijn zus al net zo lekker kan koken als B zelf en ik geniet dan ook van een overheerlijke vegetarische maaltijd.

In heel het dorp wordt het feest gevierd en we worden overal uitgenodigd. Ik bekijk nieuwsgierig de verschillende van leem gemaakte huisjes en maak overal foto’s van.

Ik geniet van de gastvrijheid en het feestgeruis in het dorp. Als ik die avond op een geïmproviseerd bed boven de koeienstal lig hoor ik in de verte het gezang van een dorp verderop.

Het geluid van het gezang klinkt mooier dan de mooiste CD die ik ooit gehoord heb, dit is het echt Nepal denk ik.

Slapen in een berg hooi

B, die ergens in het hooi is gaan slapen, is duidelijk geëmotioneerd geraakt door het weerzien van zijn zuster op deze voor beide zo belangrijke dag.

De volgende ochtend wacht ons een ontbijt van thee en heerlijke pannenkoeken. Dit soort feestdagen maak je met de standaard reizen naar Nepal niet mee.

Op de terugweg naar B z’n hotel merk ik dat mijn voetsteun weer los is gaan zitten. Dit moet ik ergens anders Nepal gaan repareren denk ik en rij door want in dit jungle gebied is repareren niet mogelijk.

Eenmaal in het hotel aangekomen trek ik de spanbanden waar ik de voetsteun mee vast heb gemaakt weer zo veel mogelijk aan maar het blijft tobben.

 

Nepal

Een rivier oversteken in Nepal

Afscheid van B en de jungle

Ik besluit de volgend dag verder te rijden totdat ik bij een grotere plaats kom. Wellicht kan ik ergens een werkplaatsje vinden waar ze er een paar nieuwe bouten in kunnen draaien.

Na een verblijf van 4 dagen in hotel Elephantcamp neem ik afscheid van B en een paar van zijn vrienden die ik heb leren kennen.

Het is het zoveelste afscheid dat ik moet nemen op deze reis maar dat hoort erbij. Nepal is een van de mooiste landen waar ik doorheen reis, dat weet ik nu al.

Als ik na een verblijf van 4 dagen via het grindpad weer bij het bordje Hotel Elephantcamp kom blijf ik even staan.

En werp nog een blik achterom voordat ik de asfaltweg opdraai en gas geef, klaar voor nieuwe ontmoetingen en avontuur.

67: Verder door Nepal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.