Een nieuwe motor aanschaffen en de kosten onder controle houden

Bij de aanschaf van een motorfiets komt meer kijken dan alleen een de motorfiets. Want je hebt natuurlijk speciale kleding nodig die je tegen een val beschermd, handschoenen, laarzen en niet vergeten een valhelm. En dan wil je nog hulp bij pech en je moet je motorfiets natuurlijk verzekeren. Maar laat je niet afschrikken. Wij hebben alvast wat zaken voor je op een rijtje gezet

Een nieuwe motor

Plannen om een nieuwe motor te kopen? Of heb je een nieuwe motor gekocht of een goeie tweedehands en ben je al trotse eigenaar? Dan heb je nog niet alle kosten gehad.

Bij een motor komen namelijk nog veel meer kosten kijken naast de aanschaf. Met welke kosten moet je nog meer rekening houden? En wat kan je ervan verwachten?

De redactie van Allesopdemotor.nl heeft een complete lijst met kosten gemaakt.

Zo blijven de kosten overzichtelijk en kan je er gemakkelijk rekening mee houden. Ook geven wij enkele tips om te besparen.

 

Nieuwe motor

Mooi zo’n nieuwe Kawasaki maar wat kost dat nou ?

Verplichte motorverzekering

Een motorverzekering is verplicht wanneer je ermee rijdt op de openbare weg. De kosten van de verzekering zijn afhankelijk van de dekking, de dagwaarde en de beveiliging.

Zo eisen de meeste verzekeraars een ART4 slot. Bij dekking kan je kiezen tussen WA, WA+ en All-Risk verzekeren.

Een motorverzekering hoeft voor een motor niet duur te zijn. Door online te vergelijken bespaar je gemakkelijk tientallen euro’s, vergelijk bijvoorbeeld de op PriceWise. Zoek vervolgens de beste motorverzekering.

 

Motorverzekering

Verzekeraars stellen eisen aan sloten voor motorfietsen

Motor onderhoud en belasting

Net als bij een auto ben je met een motorfiets verplicht om belasting te betalen. Afhankelijk van het bouwjaar kan je in aanmerking komen voor de overgangsregeling.

Is je motor van voor 1 Januari 1977? Dan is deze vrijgesteld van belasting. Dat scheelt weer wat centen!

Het onderhouden van je motorfiets is enorm belangrijk om er lang plezier van te hebben, maar onderhoud is ook een kostenpost. Afhankelijk van het aantal kilometers dat je rijdt zal je regelmatig onderhoud moeten plegen.

Het is belangrijk om hiervoor altijd voldoende geld opzij te zetten. Zo zorg je ervoor dat je motor altijd in topconditie is. Wil je geld besparen op het onderhoud?

En heb je genoeg kennis over motoren? Dan kan je ervoor kiezen om het onderhoud zelf te doen. Hiermee kan je honderden euro’s per jaar besparen. Onderdelen kan je gemakkelijk online bestellen.

 

schokbrekers

Onderdelen kopen en zelf sleutelen kan natuurlijk ook

Brandstof en afschrijving

Je hebt waarschijnlijk geen motor gekocht om hem in de schuur te hebben staan. Zonder brandstof komt je motor niet vooruit en kan je niet genieten van het motorrijden.

De brandstof kosten kunnen enorm oplopen als je veel kilometers maakt. De meest motoren rijden zuiniger dan een auto, dus je zal sowieso meer plezier hebben per liter brandstof dat je erin gooit.

Afschrijving zijn geen kosten die je zult maken, echter verliest je motor wel langzaam waarde.

Hoe ouder en hoe meer kilometers er op de teller staan, hoe lager de waarde. Wanneer je ervoor kiest op je motor te verkopen zal je er aanzienlijk minder voor terug krijgen.

 

Wheels and Waves

Valhelm hoofdzaak, bespaar niet op je veiligheid. Kies een goeie helm

Motorkleding en Valhelm

Op een motor ben je enorm kwetsbaar in het verkeer. Naast de aanschaf van je motor is dit dan ook de belangrijkste investering. Het is van groot belang om jezelf goed te beschermen op de motor.

Dit doe je met een goede helm en goede motorkleding die optimale bescherming bieden. Zorg ervoor dat je hiervoor voldoende geld overhoudt naast de aanschaf van je motor.

Wil je goedkope motorkleding van hoge kwaliteit kopen? Bekijk dan het assortiment motorkleding bij Motorkledingstore.nl. Optimale bescherming en de hoogste kwaliteit voor de laagste prijs.

In deze webshop vind je alle bekende merken als: Alpinestars, Berik, Macna, Shark, Richa en Rev ‘it.

Wanneer je ervoor kiest om een complete motor outfit te scoren met deze bekende merken, dan zit je altijd goed. Zij staan namelijk bekend om draagcomfort, optimale bescherming, ventilatie en prachtige designs.

 

Revit

Revit motorkleding is veilig waterdicht en warm in de winter of koel in de zomer.

Sloten en andere beveiliging

Motoren zijn erg geliefd bij dieven. Mede doordat onderdelen gemakkelijk te demonteren zijn om vervolgens los verkocht te worden.

Daarbij valt het gewicht van een motor reuze mee, met genoeg mankracht is die gemakkelijk mee te krijgen. Daarom is het erg belangrijk om je motor goed te beveiligen.

Zorg dus voor goede ART4 sloten en het liefst ook een alarm. Hiermee zorg je ervoor dat jouw motorfiets al een stuk minder interessant wordt om te stelen.

 

BMW S1000 RX

Een motorfiets van 18.000 euro zet je liever goed op slot

Zet je motor liever droog

Afhankelijk van je woonsituatie kan stalling een grote kostenpost zijn. Je kunt je motor natuurlijk op de stoep zetten.

Maar het liefst wil je hem natuurlijk droog, warm en veilig wegzetten. Wanneer je er zelf geen ruimte voor hebt is het verstandig om een stalling in de buurt te huren.

Zoals je hierboven ziet zijn er naast de aanschaf van een motor nog veel meer kosten waar je rekening mee moet houden.

Je gehele budget uitgeven aan de motorfiets is dus niet verstandig. Zorg ervoor dat je genoeg geld overhoudt om de belangrijke dingen te kunnen betalen.

Vooral goede motorkleding, een stevige hulp en het onderhoud is van groot belang voor langdurig motorplezier.

Eén gedachte over “Een nieuwe motor aanschaffen en de kosten onder controle houden”

  1. Ben technisch, maar heb geen speciaal gereedschap. Dus laat ik alle bouten en moeren nalopen door een specialist na een door mij uitgevoerde onderhoudsbeurt. Banden, kettingen en vloeistoffen worden ook verwisseld .
    Mijn motorpak is me te groot geworden, ben wat kilo’s kwijtgeraakt door het thuiswerken.
    Dus ben toe aan een nieuw motorpak, helm en laarzen.
    Wat te denken van motorreizen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.