Een motortreffen organiseren voor meer binding

Eindelijk, je motorclub is opgericht en je hebt al het papierwerk in orde. Je staat als vereniging ingeschreven bij de Kamer van koophandel en je hebt de juiste verzekeringen afgesloten. Nu is het zaak om te zorgen dat de leden zich verbonden gaan voelen met de vereniging.

Een motortreffen organiseren

Om dit voor elkaar te krijgen heb je dus door het jaar heen evenementen nodig.

Je kan in het voorjaar beginnen met een toertocht in Nederland bijvoorbeeld en een paar kampeerweekenden in de zomer.

Heb je een merkenclub opgericht dan is het aan te raden eens in het jaar een treffen te organiseren rondom het merk.

Het is dan het beste als je aan het eind van de zomer, bijvoorbeeld in september een treffen rondom de motorfiets organiseert.

Een motortreffen is, zeker als je een merken of type club hebt opgericht de manier om de band tussen de leden te versterken.

 

motortreffen

Een verzameling Tenere’s op het treffen van de Dutch Tenere Association

Kampeerweekenden en sleuteldagen

Stel je voor je hebt het hele jaar door allerlei evenementen georganiseerd zoals kampeerweekenden, toertochten en sleuteldagen.

Het is dan prima om tegen het einde van het seizoen bij elkaar te komen voor een treffen.

Zorg dat je voor het treffen veel aandacht besteed aan “reclame” voor het motortreffen want je wil natuurlijk een zo groot mogelijke opkomst.

Denk ook aan reclame buiten je club via Facebook of andere sociale media. Een treffen is namelijk ook een prima manier om nieuwe leden te krijgen.

 

motor activiteiten

Sleuteldagen kunnen heel leuk zijn

Een motortreffen is een andere zaak

Je hebt waarschijnlijk ook een eigen website en daar deel je ook alle info over het treffen. De organisatie van een dergelijk motortreffen is een andere zaak want er komt heel wat bij kijken.

Verzamel het liefst wat vrijwilligers om je heen voor het organiseren van het motortreffen want er komt heel wat bij kijken.

Aan de hand van het ledental van je motorclub kan je inschatten hoeveel mensen je op het motortreffen kan verwachten.

Als je een beeld hebt van de opkomst op je motortreffen dan kan je een terrein gaan zoeken. Je zal zien dat het vinden van een terrein voor een motortreffen niet altijd even makkelijk is.

 

motortreffen

Een motortreffen in Worms

niet iedere camping wil een motortreffen

Veel camping eigenaren zitten niet te wachten op motorclubs. Er zijn veel mensen die nu eenmaal allerlei vooroordelen hebben over motorclubs en willen liever geen gedoe en onrust op hun camping.

Het is daarom zaak dat je je motorclub goed weet te verkopen en dat je tegenover de leden duidelijk maakt dat je geen overlast wil voor de eigenaren van het terrein.

Bij overlast is het ook zaak direct op te treden door overlast veroorzakende personen op hun gedrag aan te spreken.

Je wil de reputatie van je motorclub natuurlijk hoog houden zodat je makkelijk evenementen kan blijven organiseren.

 

motortreffen

Hindernisbaan voor de fiets als activiteit

Een camping met bungalows

Het is handig als je een camping vindt waar je ook bungalows kan huren voor de mensen die niet in een tent kunnen of willen slapen.

Als je hier rekening mee houdt vergroot je de opkomst van jouw treffen. Je zorgt er uiteraard ook voor dat het treffen terrein bereikbaar is zodat mensen hun motorfiets vlakbij of op het treffenterrein kunnen zetten.

Als er leden zijn die kinderen hebben kan je ook daar wat activiteiten voor organiseren.

Kinderen vragen natuurlijk om andere activiteiten dan volwassenen. Denk bijvoorbeeld aan het huren van een opblaasbaar springkasteel.

 

motortreffen

Met kinderen wordt een motortreffen heel anders

Een barbecue hoort erbij

Je hebt natuurlijk een barbecue georganiseerd voor het avondeten en je hebt voor voldoende drank gezorgd en er is natuurlijk een ontbijt.

Het zijn allemaal zaken waarvoor betaald moet worden en dat kan je het best al bij de entree van het treffen regelen.

Zo kan je bijvoorbeeld een prijs rekenen voor een overnachting plus barbecue en ontbijt of twee overnachtingen plus ontbijt plus twee keer ontbijt etc.

Het is handig als je een pakket aan kan bieden zodat je de leden bij binnenkomst direct van de juiste informatie kan voorzien over de kosten.

Voor de drank laat je de mensen het beste apart betalen en dat kan je dan weer beter doen door mensen consumptiebonnen te laten kopen. Op deze manier blijf je overzicht houden en hou je het geld op een plek.

 

Motortreffen

Een kampeerboerderij is prima voor een motortreffen

Kies voor consumptiebonnen ipv cash

Het is voor de mensen die bijvoorbeeld bij de bar staan handiger als ze alleen consumptiebonnen in hoeven te zamelen en geen cash. Consumptiebonnen kan je makkelijk kopen bij de Bruna of je kan ze zelf printen.

Zorg als het even kan ook voor een grote tent voor als het minder goed weer is zodat mensen kunnen schuilen.

Op een treffen kunnen activiteiten natuurlijk niet ontbreken. Denk bijvoorbeeld aan het organiseren van een toertocht of off the road rit, of een puzzelrit. Je kan ook activiteiten op het treffenterrein zelf organiseren.

Een leuke activiteit is bijvoorbeeld het schroevendraaier steken. Met het schroevendraaier steken bind je een deelnemer met oude binnenbanden vast aan een stevig haring die je ergens in de grond steekt.

 

presentatie tijdens treffen

een prachtige presentatie tijdens een motortreffen

motor activiteiten horen erbij

Vervolgens is het zaak de schroevendraaier op een zo groot mogelijke afstand van de tentharing af in de grond te steken.

De deelnemer in kwestie moet hierbij de binnenbanden zover mogelijk oprekken om de schroevendraaier zover mogelijk van de haring af in de grond te prikken.

Dit zorgt natuurlijk voor hilarische momenten waar iedereen van kan genieten.

Of je organiseert een quiz over het type motorfiets of over motorfietsen in het algemeen of je zet een hindernisbaan uit op het terrein waar je staat.

 

kampvuur

Een kampvuur hoort bij een motortreffen

Probeer niet alles alleen te bedenken

Kortom er zijn genoeg ideeën voor activiteiten. Het gaat erom dat je de mensen die op je treffen komen een reden geeft om vaker te komen.

Natuurlijk hoef je als oprichter van een motorclub niet alles zelf te bedenken, je kan ook input van je leden vragen voor het organiseren van activiteiten natuurlijk.

Voor de avonden kan je leden vragen een presentatie te geven of je zoekt iemand op die iets bijzonders doet met motorfietsen.

Het liefst heb je natuurlijk een presentatie die iets te maken heeft met de club die je hebt opgericht.

Als je een jaarlijks terugkerend treffen organiseert en andere evenementen organiseert zal je zien dat je een vast ledental krijgt dat regelmatig terugkeert.

Het organiseren van een treffen is even werk maar het loont zeker.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.