Een Actiecamera voor spannende opnames

Camera’s vind je tegenwoordig overal om je heen. Ze hangen aan de muren in de drukke winkelstraten, je hebt er een op je telefoon en in je computer. En sommige mensen hebben er ook een in hun televisie. Camera’s zijn overal en je kan last van hebben maar je kan er soms ook leuke dingen mee doen. Neem bijvoorbeeld de actiecamera een handige Kleine camera die je overal mee naar toe kan nemen.  

De Ram Mount voor je Actiecamera

Iedereen kent ondertussen de GoPro camera’s maar GoPro is natuurlijk niet de enige actiecamera.

Er zijn veel meer merken actiecamera’s die je veel plezier kunnen bezorgen. Het is echt fantastisch om jouw avonturen vast te leggen met een dergelijk actiecamera.

In de meest gevallen zet een willekeurige motorrijder een actiecamera vast op zijn helm. Een Actiecamera op je helm heeft het voordeel dat de camera meedraait en alles ziet wat jij ziet.

Je kan goed bij de aan en uit knop als de camera op je helm gemonteerd zodat je alleen filmt als je een leuk stuk weg rijdt of iets interessants ziet.

 

Ram Mount

De Garmin Virb gemonteerd op de Ram Mount steun met klem en verlengstuk.

De actiecamera legt alles vast

Zie jij een spectaculaire wheelie van een collega motorrijder of een idiote inhaal actie van een roekeloze motorrijder of automobilist dan legt de camera alles vast. Een motorrijder ongeval film je natuurlijk liever niet.

Een camera op je helm heeft nog meer voordelen. Zo absorbeert je lichaam veel van de mogelijke trillingen van je motorfiets.

En doordat de camera op je helm zit worden veel schokken van het wegdek veel minder doorgegeven.

Veel voordelen dus maar ook wat nadelen. Als je je actiecamera op helm monteert heeft dat als nadeel dat jij vrijwel altijd uit dezelfde hoek filmt. En om een film spannend te maken is afwisseling gewenst.

 

Garmin

Met de Ram Mount kan je de camera op de gekste plaatsen zetten

Spectaculaire beelden

Want het gaat erom dat je spectaculaire beelden maakt die je dan weer met je vrienden kan delen, al of niet gemonteerd in een grotere film.

Spectaculaire beelden maak je echter niet door alles op een standaard manier te doen. Oftewel als je je camera alleen maar op je helm monteert kan je wel eens erg standaard beelden krijgen.

Tijd voor afwisseling dus maar hoe doe ik dat dan ? Om te beginnen hangt het een en ander af van de keus voor je camera.

Want als je gaat experimenteren met camera standpunten dan heb je daar bevestigingsmateriaal voor nodig.

 

Garmin Virb

Met de klem kan je je camera overal op vast zetten.

Trillingen en schokken

Ga je een actiecamera op een andere plek monteren dan op je helm, dan is het ook zaak rekening te houden met mogelijke trillingen die je opnamen beïnvloeden.

Stel je monteert een actiecamera op je stuur dan ondervind je camera bijvoorbeeld schokken van het wegdek en trillingen van je motor.

Hoe groot de schokken zijn die je camera te verwerken krijgt hangt af van de plek waar je je camera monteert.

Als je de actiecamera op je stuur vastzet om jezelf te filmen of de weg dan zijn de schokken van de weg bijvoorbeeld redelijk in de hand te houden.

 

Ram Mount

Als je de camera op zijn kop plaats moet je wel digitaal het beeld omdraaien

Het afgeveerd deel van de motorfiets

Je stuur behoort namelijk tot het afgeveerd deel van de motorfiets. De motorfiets staat op veren en schokbrekers die de trillingen van de weg absorberen.

De wielen ,die on afgeveerd zijn, volgen het wegdek en de vering absorbeert de oneffenheden van de weg.

Maar ook al heb je de beste vering van de wereld je motorfiets blijft altijd wat schokken van de weg te ondervinden.

En die schokken worden doorgegeven aan je camera als je die op je stuur vastzet en dus zie je dat in je film.

En eerlijk gezegd hoeft dat helemaal niet zo vervelend te zijn want een beetje trillingen en schokken in je beelden houden je document levendig.

 

Actiecamera

Ondanks dat de Ram Mount klem weinig grip heeft op de carter bescherming blijft de camera toch goed vast zitten. Het koordje dat aan de camera vastzit is om hem te zekeren als hij op je helm zit.

Een duurdere actiecamera kan meer hebben

Als je een wat goedkopere actiecamera neemt kan het wel zijn dat de trillingen teveel invloed hebben op het beeld.

Dus koop een iets duurdere camera als je wil variëren. Besef ook dat je camera tegen water en vuil bestand moet zijn.

Want als je je camera op een plek zit voor spectaculaire beelden dan krijg hij ook nog wel wat te voorduren. Stel je rijdt door een plas of over modderige bospaden dan weet je wel wat je camera te verduren krijgt.

Je mooie filmwerk wordt dan verprutst doordat het beeld wazig wordt vanwege trillingen en schokken.

In het ergste geval gaat je camera kapot. Dat laatste heeft dan weer als voordeel dat je dan gelijk een echt goeie camera kan kopen.

 

Ram Mount

Film jezelf zo af en toe eens

De Ram Mount zet alles goed vast

Maar even zonder gekheid, als je mooie filmbeelden wil dan zal je moeten investeren in goed materiaal. Dus vergeet de budget actiecamera’s en ga voor de duurdere en betere camera.

Er van uit gaande dat je een duurdere actiecamera hebt die tegen een stootje kan en waterdicht is dan kan je al bijna aan de slag.

Het is nu zaak dat je een steun vind waarmee je de camera vast kan zetten op diverse plaatsen op je motorfiets. We gaan niet alleen vanaf het stuur filmen want dat wordt ook weer saai.

Het beste kan je een Ram mount steun nemen met een ram tough claw. De steunen van Ram Mount zijn zeer solide en je kan je camera overal zeer stevig mee bevestigen.

Er zijn ook Ram Mount steunen voor je telefoon, de zogenaamde ram cell phone Mount.

En er zijn heel veel soorten Ram Mount steunen en heel veel Ram Mount dealers. De ram Mount Tough claw zet echt alles stevig vast.

De ram tough claw kan zelfs zo stevig vast zitten dat je soms een tang nodig hebt om hem weer los te krijgen.

 

Ram Mount

Vlak over het voorspatbord naar voren filmen zorgt voor bijzonder resultaat

Stalen kogels met rubber bekleding

De Ram Mount is deels van metaal en deels van zeer sterk kunststof. De verschillende onderdelen van de Ram Mount maak je met behulp van klemmen vast.

De klemmen passen om metalen kogels en zet je met vleugelmoeren vast.De kogel zelf is bekleed met kunststof waardoor er flink wrijving is tussen de klem en de kogel.

Dit zorgt er weer voor dat de verschillende klemmen niet op de kogel kunnen verdraaien als je hem goed vast zet.

Er zijn verschillende houders voor verschillende soorten camera’s en navigatie systemen die allemaal op de Ram Mount passen.

 

Actiecamera

De Garmin Virb elite is een uitstekende actie camera

Je achterbrug beweegt lekker mee

De handigste Ram Mount is zonder twijfel de eerder genoemde klem met de grote vleugelmoer.

Door de klem die je met een vleugelmoer makkelijk goed vast klemt kan je je camera overal opzetten en overal naar toe richten.

Wil je weten hoe goed je achtervering werkt, kies dan een positie waarbij je camera onder  de achterkant van de motor wijst. Uiteraard maak je de camera dan vast aan het frame en niet op de achterbrug.

Want de achterbrug beweegt natuurlijk met de weg of het terrein mee op en neer en dus is de kans klein dat je wat ziet.

Je kan het natuurlijk altijd proberen en dan zien wat er gebeurt en wat je ziet. En zo kan je lekker experimenteren door je camera met gebruik van de Ram mount overal op te klemmen.

 

Garmin

Het beeld van de camera draai je digitaal om in het video menu

Richt je camera eens ergens anders op

Richt de Actiecamera bijvoorbeeld eens naar achteren vlak langs het achterwiel of plaats hem op je stuur en richt hem op jezelf.

Zet de Actiecamera ergens op je bagagedrager en richt hem half langs jezelf op de weg.

Op die manier zie je je zelf als je flink aan het sturen ben en, als je het goed doet, zie je nog een stuk van de slingerende bergweg voor je.

Er zijn legio mogelijkheden en het is leuk om al deze mogelijkheden lekker te gaan ontdekken. Het is vaak wel beter om met je actiecamera te experimenteren als je alleen rijdt.

Ik denk namelijk niet dat je motormaten het op prijs stellen als je regelmatig stopt om de positie van je camera te wijzigen.

 

Het resultaat van verschillende actiecamera standpunten.

Experimenteer met je camera

Of je spreekt met je motormaten af dat je een rit gaat maken speciaal om af en toe leuke opnamen te maken.

Hoe dan ook het loont de moeite om te experimenteren met je camera en de standpunten ervan.

Soms gebruik je met het monteren van je film slechts enkele secondes van de afwisselende beelden die je gemaakt hebt. Want je gaat het geheel natuurlijk wel monteren.

Zo kan je opnames die je met de camera op je helm van die spannende de bergpas afwisselen met beelden die je gemaakt hebt met je camera vlakbij het achterwiel.

Het gaat om de variatie nietwaar. Zet er een spannend of ontspannend muziekje onder en je kan een prachtig document van jouw vakantietrip maken. Succes gegarandeerd je kan meer met een actiecamera dan je denkt.

Met deze Ram Mount klem zet je alles vast

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.