Duitse tolwegen voor motorrijders

Duitsland is motor land nummer een. De Duitse kleinere wegen zijn uitstekend geschikt voor motorfietsen vanwege het immer perfecte asfalt en vaak schitterende natuur  Duitsland is bovendien qua prijzen ook zeer interessant maar met de komst van de Duitse tol in 2016 kan dat voordeel wel eens verdwijnen.

Niet iedereen rijd op een motorfiets om dezelfde reden. De een rijd motor omdat het praktisch is vanwege de files.

Ik rij liever mooie motorroutes

Als motorrijder vermijd ik altijd zoveel mogelijk de snelwegen. Rijden op een snelweg met een motorfiets is niet veel aan.

Als motorrijder wil je zoveel mogelijk een zijn met je omgeving en het liefst oneindig bochten draaien zoals dat bijvoorbeeld in de Franse Alpen en in de Eifel in Duitsland.

 

Vakantie in Duitsland is voor motorrijden door de mooie bossen en gezellige dorpen.

Het eten is er niet duur en de mensen zijn super vriendelijk. Er zijn natuurlijk ook mooie motorroutes in Oostenrijk en Frankrijk maar Duitsland heeft toch iets extra’s.

Het is het mooiste om op kleine wegen te rijden die lekker slingeren door de mooie natuur. Het vermijden van snelwegen is niet alleen aantrekkelijk omdat je naast de snelweg gewoon mooiere routes rijdt.

Snelwegen vermijden scheelt in sommige landen ook nog eens geld. Die besparing gaat over een paar jaar niet overal meer op. Het is de vraag of je voor de mooiere motorfiets routes ook moet gaan betalen maar daar gaan we niet vanuit.

Geen Duitse tolwegen voor mij.

Zo gaat Duitsland zeer waarschijnlijk vanaf 2016 tol heffen op alle wegen dus niet alleen de Autobaan. Het genieten van de mooie Duitse toerwegen gaat dus geld kosten ook voor motorrijders.

Geen Duitse tolwegen  voor mij. De Duitse tol wordt geheven door middel van een vignet die je als automobilist en motorrijder bij je moet hebben. Hoeveel tol je moet betalen hangt af van de cilinderinhoud van de auto en motorfiets en de hoeveelheid schadelijk gassen die je voertuig uitstoot.

Duitsland

In Duitsland is dit binnenkort niet meer gratis

Hopelijk steekt Brussel hier een stokje voor.

Inwoners van Duitsland worden naar alle waarschijnlijkheid gecompenseerd voor de kosten van het tol vignet wat volgens de Europese wetgeving verboden is. En dat is jammer want het land van bier en snitchels wordt zo minder aantrekkelijk dan het nu is.

Dat Duitsland door de tolheffing veel toeristen gaat verliezen lijkt onvermijdbaar want veel vakantiegangers zullen nu de wijk gaan nemen naar tolvrije landen. Nu maar hopen dat Brussel hier een stokje voor gaat steken zodat ik weer zonder extra kosten door Duitsland kan toeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.