De Smarthelm komt er aan maar of we er blij van worden ?

Op de motorfiets draag je een valhelm en valhelmen moet comfortabel zitten en de juiste bescherming bieden. Verder is het zaak dat je goed zicht hebt met een helm op en dat hij zoveel mogelijk geluid dempt. Maar verder wil je het zo min mogelijk afgeleid worden tijdens het motorrijden. Maar daar denkt de Skully duidelijk anders over. 

Is de Smarthelm de toekomst

Bij alle sporten en liefhebberijen die we als mensen beoefenen willen we maar een ding. En dat is ontsnappen aan de soms grauwe werkelijkheid.

Weg van de alledaagse sleur van werk en andere verplichtingen. Hardlopen, fietsen, vissen etc het zijn allemaal bezigheden om de dagelijkse routine te doorbreken.

Een van de beste manieren om uit die dagelijkse sleur te stappen is de motorfiets.

Althans dat vinden heel veel mensen. Bij risico volle bezigheden als wielrennen of motorrijden is het dragen van beschermende kleding wel nodig. veilig motorrijden begint bij goed kleden.

 

motorrijden

Beschermende kleding is geen overbodige luxe

Er zijn altijd risico’s

Vooral bij het berijden van een motorfiets is het zaak de veiligheid in acht te nemen. De doorgaans hoge snelheden die je met een motorfiets kan bereiken nemen risico’s met zich mee.

Bij een valpartij schuur je over het ruwe asfalt en dat kan vervelende gevolgen hebben. Is motorrijden gevaarlijk ? Ja als je niet goed nadenkt wel.

Asfalt is zo ruw als een rasp en als je daar met een flinke snelheid over heen glijdt, zijn de gevolgen niet te overzien. In het minst ernstige geval kom je onder de schaafwonden te zitten.

Je krijgt straatvuil in de schaafwonden waardoor de kans op bloedvergiftiging serieus aanwezig is. En dan heb ik het nog niet gehad over de littekens die je er aan over houdt.

En dan is er natuurlijk de valhelm. Want je wil je hoofd zo goed mogelijk beschermt hebben.

 

smarthelm

Een systeemhelm valt ook onder de smarthelmen

Lekker toeren op je tweewieler

Maar er is hoe dan ook niets heerlijkers dan toeren op je geliefde tweewieler.

Bochten rijden op de motor, genietend van de prachtige natuur om je heen zonder zorgen wat wil je nog meer.

Je draagt de juiste veilige kleding en natuurlijk een goedgekeurde valhelm.

En die valhelm doet niets anders dan jouw hoof beschermen en ervoor zorgen dat je zo min mogelijk geluidsoverlast te verduren hebt.

Maar met de Skully valhelm kan dat allemaal wel eens anders worden. De Skully valhelm is namelijk slim en slimme valhelmen doen meer dan alleen je hoofd beschermen.

 

smarthelm

Ventilatie in een valhelm is ook een slimme oplossing

Helmen worden ook slim

De Skully valhelm heeft ook een ingebouwde achteruit kijk camera met een groothoek lens zodat je het verkeer achter je in de gaten kan houden (hebben we daar geen spiegels voor?).

Alles wat er achter je gebeurd wordt op je vizier getoond, handig misschien maar het leidt volgens mij ook af.

Met de slimme valhelm is het ook mogelijk om via bluetooth te telefoneren terwijl je onderweg bent.

De helm is ook spraak gestuurd zodat je opdrachten kan inspreken om bijvoorbeeld je telefoon te activeren of om iemand te bellen.

 

Nolan

Een slimme oplossing voor een zonnebril

1200 euro ellende op je hoofd

Of je met de helm ook kun internetten is niet bekend maar wellicht kan dat via je telefoon.

De valhelm moet rond de € 1200,– euro gaan kosten en dat is dan exclusief sim-card ☺.

Het is wel de vraag of de gemiddelde motorrijder op een dergelijk valhelm zit te wachten, want zeg nou zelf wat heeft het nog met motorrijden te maken.

Als je lekker onderweg bent over mooie Alpenpassen of slingerende dijkjes wil je liever niet uit je concentratie gehaald worden.

Kan je je voorstellen dat je gebeld wordt door je baas over die ene klant als je lekker aan het sturen bent.

 

Of toch liever lekker ouderwets zijn ?

Zitten we te wachten op een Smarthelm ?

Uuuuh nee ik weet niet hoe het met die order staat….. en daar mis je dan net die mooie bocht. Zo’n slimme helm lijkt mij behalve hinderlijk ook nog eens levensgevaarlijk.

Teveel afleiding zorgt voor ongelukken. Kijk maar naar de ongelukken die gebeuren met bellende bestuurders van automobielen.

Automobilisten die met hun telefoon bezig zijn in plaats van het besturen van hun auto veroorzaken veel ongelukken.

Volgens het openbaar ministerie vallen er 600 slachtoffers per jaar omdat automobilisten tijdens het rijden met hun telefoon bezig.

 

smarthelm

Niet smart, wel stijlvol

De Skully heeft het niet gered

De eerder genoemde Smarthelm van Skully heeft het niet gered. Het bedrijf dat de Skully op de markt wil de brengen kreeg de slimme helm niet voldoende gepromoot.

Maar het einde van de smarthelm is nog niet in zicht want BMW komt nu ook met een dergelijk helm. De smarthelm van BMW is uitgerust met een HUD oftewel een Head Up Display.

In die Hud zou informatie te zien zijn over de conditie van je motorfiets. Bandenspanning, olie etc. Volgens de huidige informatie die er te vinden is over de helm kan je zelf aangeven wat je allemaal in die HUD wil zien.

Gemiste telefoontjes, de route die je gaat rijden of rijdt etc. of de BMW helm snel op de markt komt en wat hij kosten is nog niet bekend.

Of er echt motorrijders zitten te wachten op een dergelijke helm is niet duidelijk.

 

valhelm

Genoeg keuze uit Vintage helmen

Motorrijden liever zonder bluetooth

Motorrijden doe je om dat je weg wil zijn van alle hectiek. Als ik op mijn motorfiets zit heb ik liever geen gezeur van bellende telefoons, sms en email en andere storende elementen dus waarom een dergelijk helm ?

Bovendien lijkt het mij behoorlijk gevaarlijk om met een dergelijk helm rond te rijden.

Naar mij idee wordt je constant afgeleid van datgene wat je als motorrijder het liefst doet en dat is genieten van je omgeving en je motorfiets.

Motorrijden is dan ook een manier om even weg te zijn van alle hectiek. Gewoon kilometers lang genieten van je geliefde motorfiets zonder gezeur, telefoon en andere dingen.

De Skully valhelm zorgt er alleen maar voor dat dat genieten verstoord wordt.

Maar wie weet is het iets voor de nieuwe generatie motorrijders die niet meer zonder telefoon kunnen.

Aan mij is het in ieder geval niet besteedt, ik hou het bij mijn vertrouwde Nolan helm, die is slim genoeg.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.