De slimme Skully valhelm

Op de motorfiets draag je een valhelm en valhelmen moet comfortabel zitten en de juiste bescherming bieden. Verder is het zaak dat je goed zicht hebt met een helm op en dat hij zoveel mogelijk geluid dempt. Maar verder wil je het zo min mogelijk afgeleid worden tijdens het motorrijden. Maar daar denkt de Skully duidelijk anders over. 

Motorrijden is puur genieten.

Niets heerlijkers dan toeren op je geliefde tweewieler. Bocht rijden op de motor, genietend van de prachtige natuur om je heen zonder zorgen wat wil je nog meer. Je draagt de juiste veilige kleding en natuurlijk een goedgekeurde valhelm.

En die valhelm doet niets anders dan jouw hoof beschermen en ervoor zorgen dat je zo min mogelijk geluidsoverlast te verduren hebt.

Maar met de Skully valhelm kan dat allemaal wel eens anders worden. De Skully valhelm is namelijk slim en slimme valhelmen doen meer dan alleen je hoofd beschermen.

Valhelmen worden ook slim

De Skully valhelm heeft ook een ingebouwde achteruit kijk camera met een groothoek lens zodat je het verkeer achter je in de gaten kan houden (hebben we daar geen spiegels voor?). Alles wat er achter je gebeurd wordt op je vizier getoond, handig misschien maar het leidt volgens mij ook af.

Met de slimme valhelm is het ook mogelijk om via bluetooth te telefoneren terwijl je onderweg bent.

De helm is ook spraak gestuurd zodat je opdrachten kun inspreken om bijvoorbeeld je telefoon te activeren of om iemand te bellen.

Of je met de helm ook kun internetten is niet bekend maar wellicht kan dat via je telefoon. De valhelm moet rond de € 1200,– euro gaan kosten en dat is dan exclusief sim-card ☺.

Het is wel de vraag of de gemiddelde motorrijder op een dergelijk valhelm zit te wachten, want zeg nou zelf wat heeft het nog met motorrijden te maken.

De Skully valhelm

Is dit de motorrijder van de toekomst ?

Motorrijden liever zonder bluetooth

Motorrijden doe je om dat je weg wil zijn van alle hectiek. Als ik op mijn motorfiets zit heb ik liever geen gezeur van bellende telefoons, sms en email en andere storende elementen dus waarom een dergelijk helm ?

Bovendien lijkt het mij behoorlijk gevaarlijk om met een dergelijk helm rond te rijden. Naar mij idee wordt je constant afgeleid van datgene wat je als motorrijder het liefst doet en dat is genieten van je omgeving en je motorfiets.

Motorrijden is dan ook een manier om even weg te zijn van alle hectiek. Gewoon kilometers lang genieten van je geliefde motorfiets zonder gezeur, telefoon en andere dingen. De Skully valhelm zorgt er alleen maar voor dat dat genieten verstoord wordt.

Maar wie weet is het iets voor de nieuwe generatie motorrijders die niet meer zonder telefoon kunnen. Aan mij is het in ieder geval niet besteedt, ik hou het bij mijn vertrouwde Nolan helm, die is slim genoeg.

Opmerkingen

comments