De Roof helm is uniek in zowel techniek als ontwerp

Valhelm hoofdzaak, een slogan uit de tijd dat ik mij nog hoofdzakelijk op bromfietsen verplaatste. In de meeste gevallen waren die verplaatsingen helemaal niet noodzakelijk maar puur voor mijn plezier. Wat wel altijd noodzakelijk was met die verplaatsingen was de valhelm die je op je hoofd had. Bescherming was noodzaak maar het moest er wel een beetje leuk uitzien.

Roof helm

Motorrijden is puur avontuur, of je nou lange reizen maakt, dagtochten of een weekend toeren met je motormaten, motorrijden is avontuurlijk.

Verken de offroad paden van bijvoorbeeld de Trans Euro Trail of ga gewoon zelf verkennen, maar ga hoe dan ook voor het avontuur.

Alleen is het wel zaak dat je veilig op avontuur gaat, dus zorg voor de nodige bescherming zoals een goedgekeurde valhelm.

Een helm op je hoofd hebben geeft veel mensen toch een beetje een benauwd gevoel. Zeker als het een helm is die geheel gesloten is en dat is bij de meeste helmen zo.

 

Valhelm

 

Valhelm is nog steeds hoofdzaak

Minder opgesloten met open vizier

Je kan natuurlijk je vizier open houden alleen is dat bij hogere snelheden niet echt aan te bevelen. Zodra je stil staat is het prettig om je helm open te kunnen klappen om vrij adem te kunnen halen.

Er zijn helmen die je minder opgesloten doen voelen en ook nog mooi zijn om te zien. Het voornaamste is natuurlijk de bescherming die een helm biedt, het gaat om je veiligheid nietwaar.

Helm is hoofdzaak en al is de slogan ruim 30 jaar oud hij geldt nog steeds. Er zijn verschillende soorten helmen die voldoende bescherming bieden. Denk bijvoorbeeld eens aan een Roof helm.

Roof maakt al sinds 1993 helmen en is ondertussen een begrip in de wereld van de bobber rijders geworden. Het ontwerp van de Roof helm is gebaseerd op de helm die piloten dragen.

De Roof Boxer V8 systeemhelm

Het merk is dan ook opgericht door een piloot uit de Franse luchtmacht. Claude Morin was een piloot die een passie had voor vooruitstrevende techniek en dat zie je ook terug in het merk.

Zo is de Roof Boxer V8 systeemhelm gemaakt om vooral op warme dagen de vrijheid van het motorrijden te proeven.

Klap het kinstuk volledig naar achteren en je kan lekker genieten van de lente lucht die langs je gezicht stroomt.

 

Wheels and waves

Een verzameling retro helmen op Wheels and waves

Met een Roof helm zit het wel goed

Het ingebouwde zonnevizier maakt dat je op zonnige dagen toch voldoende ziet en niet verblind wordt door de scherpe zon.

Deze helm beschikt over een dubbele homologatie, dat wil zeggen dat ook deze Roof helm zowel als jet helm en als integraal helm goedgekeurd is.

Met een Roof helm op je hoofd zit het met het avontuur wel goed en je ziet er nog goed uit ook.