3:De Garmin Virb Elite

Na lang vergelijken van de verschillende modellen camera’s is mijn keus gevallen op de Garmin Virb Elite. Het bedieningsgemak, de robuuste constructie en zijn verwisselbare accu gaven voor mij de doorslag. Maar er is meer te vertellen over de Garmin Virb Elite.

Deel een: [intlink id=”2564″ type=”post”]Welke actie camera kies je deel 1[/intlink]

Robuuste constructie van de Garmin Virb Elite

Het eerste wat je aan de Garmin Virb opvalt is de robuuste constructie. De camera is uitgevoerd in een stevige kunststof omhulsel dat er tevens voor zorgt dat de Actie camera waterdicht is. Aan de rechterkant van de actiecamera zitten makkelijk bedienbare knoppen waarmee je verder kunt komen in de menu’s.

Met handschoenen aan is de bediening van het menu minder makkelijk te bedienen maar dat doet ook niemand.Bovenop de camera zit een klein LCD schermpje waarmee je je menu’s kan bekijken en opgenomen filmpjes kan zien.

Dat is gelijk een voordeel van de Garmin ten opzichte van de Roam3 van Contour die een dergelijk schermpje niet heeft.Het lcd schermpje van  de Garmin is echter niet echt duidelijk en dat komt waarschijnlijk door het ontbreken van een zogenaamd back light.Het ontbreken van dit back light zorgt er wel voor dat de accu langer meegaat.

Garmin Virb elite

Het menu van de Garmin Virb Elite overzichtelijk maar je hebt weinig tijd om te kiezen

Onhandige menu bediening.

De manier waarop het menu werkt is niet heel handig. Niet dat het overzicht niet goed is maar de snelheid waarmee je de keuze moet maken voor het deel van het menu wat je wil gebruiken maakt het lastig.

Je moet namelijk vrij snel door het menu bladeren. Wacht je iets te lang met het maken van je keuze dan wordt het menu weer afgesloten en moet je het weer opnieuw openen.

Het klinkt misschien een beetje pietluttig als ik dit zo opmerk maar het is erg hinderlijk als je geen tijd hebt om een keuze te maken.

Actie camera

Een holle en een vlakke plak bevestiging

Een actie camera moet stevig op je helm zitten

De Virb Elite filmt op 1080p en kan dan 30 frames per seconde aan. De Virb kan ook 60 fps aan, wat nodig is om vloeiende slow-motion filmpjes te maken maar dan film je op 720p.

De Actie camera van Garmin is uitgerust met stevig bevestigingsmateriaal voor op je helm met flink wat stel mogelijkheden. Dit is weer een voordeel tegenover de Roam3 die maar op een manier op je helm bevestigd kan worden.

Het geheel wordt vast gezet met stevige vleugelmoeren die, door een gekarteld binnenwerk de actie camera goed op zijn plek houden.

Garmin Virb Elite

Een stevige plakker is nodig om de Actie camera vast te zetten op je helm.

Stevig bevestigingsmateriaal

Het bevestigingsmateriaal dat nodig is om de Garmin Virb op een helm of iets anders vast te maken ziet er zeer robuust en betrouwbaar uit.

De camera zelf klik je gemakkelijk in de zogenaamde cradle of wieg. De bevestiging van het geheel en de cradle maken een betrouwbare indruk en voelt stevig aan. De camera zelf doet zijn werk goed en maakt mooie heldere opnames.

Voor een complete review van de Garmin Virb Elite action cam kun je hier kijken.

[bol_product_links block_id=”bol_55ddafacb8822_selected-products” products=”9200000019506373″ name=”Actie camera” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”450″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Opmerkingen

comments