3:De Garmin Virb Elite is een makkelijk te bedienen camera

Na lang vergelijken van de verschillende modellen camera’s is mijn keus gevallen op de Garmin Virb Elite. Het bedieningsgemak, de robuuste constructie en zijn verwisselbare accu gaven voor mij de doorslag. Maar er is meer te vertellen over de Garmin Virb Elite. Vandaar deze garmin virb elite review

Deel een: Welke actie camera kies je deel 1

De Garmin Virb Elite

De Actie camera van Garmin is er een in een serie van veel verschillende actiecamera’s. Er is natuurlijk Gopro met zijn bekende serie en sinds kort ook TomTom en Garmin pas daar goed tussen.

Voor een actie camera is het belangrijk dat hij makkelijk te bedienen is ook met handschoenen aan. Niet dat je alles met je handschoenen aan moet kunnen bedienen natuurlijk.

Zaken zoals het menu bedien je natuurlijk niet met handschoenen aan. Het instellen van de camera zodat deze doet wat jij wil is een heel andere zaak.

En instellingen zijn er genoeg op de Virbe. Zo zijn er verschillende video instellingen om de opnames te maken die je wil. Zo is er de keuze voor snel HD. De Garmin is niet een goedkope best budget action camera.

 

Garmin

Lekker makkelijk te bedienen door de grote aan en uit knop aan de zijkant

Wat is snel HD eigenlijk

Wat snel HD precies is, is niet helemaal duidelijk maar het is wel te begrijpen. Door de HD functie, High definitie, krijg je meer pixels per opnamen.

HD wordt ook wel 1080 P genoemd terwijl “normale” definitie 720 P is. HD is dus scherper maar de instelling maakt de camera wel iets minder snel.

Snel HD lijkt een modus om op High Definitie te kunnen filmen met hogere snelheid.

Je kan er ook voor kiezen meer breedbeeld of juist ingezoomd te filmen. Je kan de Garmin Virb Elite ook op automatisch zetten zodat hij bij bewegen vanzelf aangaat.

 

Zet je camera eens op een andere positie met verschillende garmin virb elite mounts voor spectaculaire beelden

De vele instellingen van de Virb

De Garmin Virbe Elite is ook te gebruiken als foto camera waarbij je kan aangeven hoeveel pixel je wil. Je kan kiezen voor 8, 12 en 16 mega pixel.

Ja kan het camerabeeld ook omdraaien door het beeld in spiegelbeeld in te stellen. Zo kan je de camera bijvoorbeeld op zijn kop gebruiken.

Dit kan interessant zijn als je bijvoorbeeld opnamen wil maken waarbij je vlak over wegdek filmt. Denk maar eens aan een camera positie dicht bij het achterwiel.

Voorts kan je de taal van de camera instellen, je kan de tijd en de datum instellen en de Virb heeft een spaarstand. Dit laatste is handig om de accu te sparen.

 

Garmin

De Garmin Virbe Elite is lekker robuust

De Virbe Elite is lekker robuust

Het eerste wat je aan de Garmin Virb Elite opvalt is de robuuste constructie. De camera is uitgevoerd in een stevige kunststof omhulsel dat er tevens voor zorgt dat de Actie camera waterdicht is.

Aan de rechterkant van de actiecamera zitten makkelijk bedienbare knoppen waarmee je verder kunt komen in de menu’s.

Met handschoenen aan is de het menu minder makkelijk te bedienen maar dat doet natuurlijk ook niemand.

Bovenop de camera zit een klein LCD schermpje waarmee je je menu’s kan bekijken en opgenomen filmpjes kan zien.

 

Garmin

De Garmin Virb gemonteerd op het dak van een auto

Lange accu duur.

Dat is gelijk een voordeel van de Garmin ten opzichte van de Roam3 van Contour die een dergelijk schermpje niet heeft.

Het lcd schermpje van  de Garmin is echter niet echt duidelijk en dat komt waarschijnlijk door het ontbreken van een zogenaamd back light.

Het ontbreken van dit back light zorgt er wel voor dat de accu langer meegaat. En met die accu zit het dan ook wel goed want je kan behoorlijk lang filmen met een accu.

Zeker als je meeneemt dat je de camera met de grote schuifknop makkelijk aan en uit kan zetten. Dit spaart de accu waardoor je langer kan filmen.

 

Garmin

Het menu van de Garmin Virb Elite overzichtelijk maar je hebt weinig tijd om te kiezen

Onhandige menu bediening.

De manier waarop het menu werkt is niet heel handig. Niet dat het overzicht niet goed is maar de snelheid waarmee je de keuze moet maken zorgt voor onhandige situaties.

voor het deel van het menu wat je wil gebruiken maakt het lastig. Je kan niet even nadenken over de opties die je voor je ziet.

Je moet namelijk vrij snel door het menu bladeren. Wacht je iets te lang met het maken van je keuze dan wordt het menu weer afgesloten en moet je het weer opnieuw openen.

Het klinkt misschien een beetje pietluttig als ik dit zo opmerk maar het is erg hinderlijk als je geen tijd hebt om een keuze te maken.

 

Actie camera

Een holle en een vlakke plak bevestiging

Een actie camera moet stevig op je helm zitten

De Virb Elite filmt op 1080p en kan dan 30 frames per seconde aan. De Virb kan ook 60 fps aan, wat nodig is om vloeiende slow-motion filmpjes te maken maar dan film je op 720p.

De Actie camera van Garmin is uitgerust met stevig bevestigingsmateriaal voor op je helm met flink wat stel mogelijkheden.

Dit is weer een voordeel tegenover de Roam3 die maar op een manier op je helm bevestigd kan worden.

Het geheel wordt vast gezet met stevige vleugelmoeren die, door een gekarteld binnenwerk de actie camera goed op zijn plek houden.

Garmin Virb Elite

Een stevige plakker is nodig om de Actie camera vast te zetten op je helm.

Stevig bevestigingsmateriaal

Het bevestigingsmateriaal dat nodig is om de Garmin Virb op een helm of iets anders vast te maken ziet er zeer robuust en betrouwbaar uit.

De camera zelf klik je gemakkelijk in de zogenaamde cradle of wieg. De bevestiging van het geheel en de cradle maken een betrouwbare indruk en voelt stevig aan. De camera zelf doet zijn werk goed en maakt mooie heldere opnames.

Voor een complete review van de Garmin Virb Elite action cam kun je hier kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.