De Cross helm is de helm voor off the road rijden

Een helm is net als de keuze voor een type motorfiets afhankelijk van de tak van motorsport die je beoefend. Een van de takken van motorsport is het zogenaamde off the road rijden. Off the road rijden is waarschijnlijk wel de zwaarste tak van motorsport die je je kan bedenken en verreist heel andere motorkleding.

Een crosshelm zonder vizier.

Een andere helm die bij een ander soort motorsport hoort is de cross of offroad helm. De Crosshelm is ontworpen voor motorrijders die de [intlink id=”199″ type=”post”]verharde weg[/intlink] het liefst zoveel mogelijk vermijden en naar modder en zand verlangen.

De Crosshelm heeft geen vizier zoals de meeste andere helmen hebben. In plaats van een vizier ter bescherming van de ogen wordt een Crossbril gedragen.

Het voordeel van het dragen van een Crossbril is dat deze niet beslaat vanwege de adem van de berijder.

In het terrein rijden vergt meer inspanning dan op de weg.

Het rijden in het terrein met een motorfiets vereist veel meer inspanning dan op de weg waardoor een vizier veel sneller beslaat.

Bovendien heb je kans dat het vizier gaat klapperen door het vele gehobbel van de motorfiets over de off the road paden.

Bij een Crosshelm hoort ook een Crossbril om modder en stof uit de ogen van de berijder te houden.

De Crossbril moet goed aansluiten op het gezicht van de berijder want er mag geen stof aan de binnenkant van de bril komen.

Voor iedere tak van sport een andere helm

Altijd voldoende zicht met de juiste cross bril.

Je kunt je voorstellen dat een Crossbril tijdens een motorcross wedstrijd of tijdens een stoffige off the road rit behoorlijk smerig kan worden.

Om goed zicht te houden kun je een Crossbril voorzien van een dunne strook plastic folie die de buitenkant van de bril ter hoogte van je ogen bedekt.

Door op een knopje te drukken op de bril kun je de bemodderde strook doordraaien waardoor er een schoner deel voor je ogen komt. Hierdoor behoudt je goed zich op het pad of op het cross parcours dat je aan het rijden bent.

Het is zeker met motorcross wedstrijden is het belangrijk om goed zicht te houden op de track waar je op rijdt.

Off the road rijden is soms zwaar.

De meeste Crossbrillen hebben dan ook flinke klep om te zorgen dat de berijder niet snel last krijgt van de zon en dat is zeker tijdens zware off the road ritten erg belangrijk.

Gewicht is sowieso van belang bij een valhelm maar bij een Crosshelm telt dit nog eens extra mee.

Tijdens off the road ritten krijgt de berijder het zwaar te verduren en wil dan het liefst zo min mogelijk gewicht op zijn hoofd mee torsen.

Voor ieder tak van motorsport een aparte helm en dat geldt zeker bij het off the road rijden.  Voor de modernere off the road rijder die zijn kunsten in de modder wil vastleggen zijn er nu ook Crossbrillen met ingebouwde camera. Zodat je al je kunsten kan vastleggen.

[bol_product_links block_id=”bol_544f5996748b5_selected-products” products=”9000000012006298″ name=”Crosshelmen” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Opmerkingen

comments