ANWB Onroute kaarten voor de beste motorroutes

Motorrijden is een feest. Het sturen over mooie kronkelige weggetjes met een lekker warme zon is puur genieten. Je weg vinden doe je tegenwoordig allang niet meer met ouderwetse papieren kaarten want ieder zichzelf respecterende motorrijder heeft tegenwoordig een satelliet navigatie op zijn of haar stuur en die kan je nu uitrusten met Onroute motorkaarten.

De ANWB brengt ons schoonheid

Als motorrijder heb je de keuze tussen veel soorten navigatie apparatuur. De grote merken op navigatie gebied zijn dan wel TomTom en Garmin maar er zijn er natuurlijk veel meer.

In veel gevallen gaat het bij navigatie apparatuur om de betere software en kaartenmateriaal. Tomtom heeft net als Garmin zijn eigen kaartmateriaal voor het zoeken van de juiste routes.

Voor motorrijders is echter niet alleen de juiste route van belang maar telt ook de mooiste route. De route met de meeste bochten en heuvelachtig landschap geniet meestal de voorkeur.

Voor het kaartmateriaal is de keuze lang beperkt gebleven tot City Navigator. Totdat de ANWB met Onroute motorkaarten op de markt kwam.

Onroute kaarten zijn in feite net zulke kaarten als de City Navigator kaarten met dit verschil dat de Onroute kaarten de mooiste route voor je uitzoekt.

Je kan dus voor mooie motorroutes meer vertrouwen op je satellietnavigatie.

Onroute motorkaarten werken net als City Navigator samen met Basecamp, je kunt dus net als in City Navigator makkelijk een route uitzetten.

Heb je in het begin moeite met Basecamp, dan kun je makkelijk een basecamp handleiding online vinden en downloaden.

Onroute is van de ANWB

City Navigator is niet van de ANWB maar werkt wel samen met de Onroute kaarten van de ANWB.

Onroute motorkaarten kun je instaleren op verschillende apparaten van Garmin. Ik zelf ben in het bezit van een Zummo 660 en daar werken de Onroute kaarten uitstekend op.

Je kunt ervoor kiezen om je Onroute kaarten aan te schaffen op een micro SD kaart die je in de daarvoor bestemde opening moet steken om de kaarten te kunnen gebruiken.

ANWB

Met Onroute kaarten door Picos de Europa

Met de ANWB Europa in

Het nadeel van Onroute kaarten op een micro SD voor de Zummo 660, is dat je je geheugen uitbreiding kwijt bent.

Het intern geheugen van de Zummo 660 is bijvoorbeeld te klein om heel Europa op kwijt te kunnen en daar gebruik ik een extra 8 GB mini SD kaartje voor.

Het kopen van Onroute kaarten op een mini SD is dus niet in alle gevallen een handige optie. Bovendien is het interne geheugen plus de 8GB mini SD meer dan genoeg voor alle kaarten van Onroute Europa.

Bovendien kun je met een SD kaart je Onroute kaarten weer niet op je computer zetten, daar heb je de CD voor nodig.

Downloaden is natuurlijk ook een optie maar ik heb liever nog een fysieke disk in handen voor dergelijke dure stukjes software. Je kunt overigens ook nog kiezen tussen Onroute Europa en Onroute Benelux.

Minder vaak update’s

Met Onroute Europa heb de beschikking over de mooiste routes in de Benelux + Duitsland en Zwitserland, Frankrijk en Italië en Spanje en Portugal.

Met Onroute Benelux heb je alleen de beschikking over de Benelux landen en dat is voor mensen met een wat lager budget een prima optie.

De Onroute Europa versie kost namelijk € 149,– terwijl de Benelux versie slechts € 99.—kost. Het is niet mogelijk om voor de Onroute kaarten een update abonnement te kopen zoals voor de City Navigator kaarten.

De Onroute kaarten worden echter minder vaak van een update voorzien dan de City Navigator kaarten dus dat kan geen probleem zijn. Onroute kaarten werken prima samen met Basecamp en dus kan je ook met Onroute kaarten makkelijk een route uitzetten op je computer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.