81: Na Maleisië snel door naar Australië

Reizen is niet alleen maar onderweg zijn. Soms heb je een paar dagen vakantie nodig als je aan het reizen bent. Gewoon een paar dagen op dezelfde plek verblijven om lekker te kunnen relaxen. Als je dan ook nog te gast ben in een vriendelijk dorp in Maleisië snap je wat reizen echt inhoudt. 

1: Van Goldwing naar XT500

Reizen door Maleisië

Het is een gezellig clubje mensen in een even zo gezellig dorp waar ik mijn thee drink. Maleisië is een gastvrij land en dat blijkt ook weer uit het feit dat ik hartelijk welkom ben in het dorpje.

Ik blijf een dag of 5 hangen in de kleine gemeenschap waarbij ik weer overal te gast ben. Ondertussen blader ik wat in mijn reisgidsen van Maleisië

Eten en drinken kost bijna niets en ik kan overnachten bij de verschillende dorpsbewoners die mij dolgraag uitnodigen.

Ik wordt ook uitgenodigd om met verschillende activiteiten mee te doen. Zo gaan we met een paar mensen een dagje vissen op de rivier waarna we dezelfde avond een heerlijk vis curry geserveerd krijgen.

Met een ander ga ik op een brommer bewoners in omgeving af om geld op te halen, omdat dat zijn werk is. Of ik wandel een beetje rond in het dorp, bezoek een marktje etc.

 

Maleisië

Te gast in een dorp in Maleisië

Maleisië is nu eenmaal islamitisch

Wat opvalt is dat er in het dorp een sterke anti Israël sfeer heerst. Israël is volgens de meeste bewoners de schuld van alle wereldproblemen.

Tja Maleisië is een islamitische land en in islamitische landen wordt vaak zo over dingen gedacht.

Ik vermijd iedere discussie en stel alleen vragen en doe net of ik geïnteresseerd ben in hun visie op de wereld.

In werkelijkheid heb ik zo mijn bedenkingen. Na een dag of 4 wordt mij verteld dat ik een islamitisch naam moet hebben nu ik in hun midden verblijf. Ik heet vanaf nu Daud ik accepteer mijn Maleisische naam met een grijns.

 

Maleisië

Een stop aan een doorgaande weg in Maleisië

Mijn einddoel komt in zicht

Maar mijn nieuwe vrienden willen me maar moeilijk laten gaan en komen met steeds nieuwe dingen om me over te halen te blijven.

Na 5 dagen geef ik aan dat ik verder wil. Mijn einddoel Australië komt in zicht en ik heb het hier wel weer gezien. Ik wil ook verder door Maleisie reizen.

Daarnaast wil ik ook nog een bezoek brengen aan de Taman Negara, een deel van het grote tropische regenwoud van Maleisië. Ik bereid mij voor op een Taman negara trip.

Na een kort afscheid met de nodige thee rij ik over een hobbelend zandpad het dorp uit richting een slingerende asfaltweg.

Ik stop ergens nog even voor een kop koffie en zet dan koers richting de Taman Negara. Ik denk nog even na over het dorp waar ik 5 dagen verbleef. Maleisië kan dus toch verrassend zijn.

 

Maleisië

Een jungle weg in Maleisië 

Stoffige rit richting de Taman Negara

Na nog een dag rijden sta ik aan het begin van een stoffig slingerend pad dat richting de Taman Negara gaat.

Na bijna een dag dwars door het immense junglegebied rijden kom ik bij een soort nederzetting waar verschillende gasten verblijven zijn. Ik huur een bed op een slaapzaal en bezichtig gedurende een dag of 4 het park.

Ik maak wat contacten met de verschillende andere gasten die in de nederzetting verblijven maar het is allemaal niet zo opwindend meer.

Het enige wat nog voor enige opwinding zorgt zijn de enorme kevers die zich ophouden in de nederzetting.

Het zijn enorme vliegende beesten die veel kabaal maken en iedereen is als de dood voor ze terwijl ze absoluut onschuldig zijn.

Angstige momenten onder de douche

Mijn eerste kennismaking met de monsters is als ik, net aangekomen, een douche wil nemen en in het donker de kraan van de buitendouche aanzet.

Wat ik echter niet weet is dat er zich een hele troep van deze engerds rondom de douchekop heeft genesteld die allemaal in paniek raken op het moment dat ik de kraan open draai.

Met een troep gillende kevers achter me aan ren ik de douche uit, ter vermaak van verschillende toeschouwers die het schouwspel gade slaan.

Dan maar morgenochtend in het daglicht douchen denk ik terwijl ik geschrokken richting mijn bed ga.

 

Maleisië

Route naar de Taman Negara

Snel door naar Australië

Na een paar dagen vertrek ik om nu in zo kort mogelijke tijd in Singapore aan te komen. Niet dat Singapore zo aantrekkelijk is maar ik wil nu eenmaal snel door naar Australië.

Ondertussen tikt mijn reisklok door. Ik ben nu ruim 8 maanden onderweg en begin aan het laatste hoofdstuk van mijn reis.

Na een paar dagen verlaat ik de Taman Negara en zet ik koers naar Singapore. In Singapore wil ik zo kort mogelijk blijven, dit land dient voor mij alleen maar als een springplank naar Australië.

Met die gedachte rij ik in een dag of 3 richting de grens met Singapore. Zonder enige moeite steek ik de grens met Maleisië over, ik krijg alleen een stempel in mijn paspoort verder worden er geen vragen gesteld.

Mijn Carnet hoeft niemand te zien en er is ook niemand die zich afvraagt of ik iets bijzonders tussen mijn bagage heb.

 

Singapore

De Route van Thailand via Maleisië naar Singapore

Geen kauwgum in Singapore

Aan de grens met Singapore hetzelfde verhaal, niemand die iets vraagt en niemand die mijn carnet wil zien.

Het enige wat er aan mij gevraagd wordt is of ik toevallig kauwgum bij me heb. Ik heb ergens nog een pakje en bied niets vermoedend de douane beambte een stukje gum aan.

Hierop schuift hij een prullenbak mijn kant op en zegt “throw it in here please, chewing gum is not allowed in Singapore” en zo is er overal wel iets wat me verbaasd.

In Singapore regel ik binnen een paar dagen een plek op een schip voor mijn motor richting Darwin Australië.

 

Thailand

Mijn verblijf op het andere eiland in Thailand, Kho Samui

Het Tioman eiland om te relaxen

Zodra ik het een en ander geregeld heb pak ik wat handbagage en neem de bus richting het Tioman eiland in Maleisië.

Het duurt 2 weken voordat mijn Ténéré in Darwin aankomt en dus kan ik in de tussentijd weer een tijdje luieren op het Tioman Eiland.

Het is echt genieten op het  Tioman eiland van Maleisië, ik heb een vrij luxe en goedkope kamer met een prachtig uitzicht. En op het Tioman eiland hou je je eigenlijk alleen bezig met relaxen, zwemmen en lekker eten en drinken.

Het eten is er heerlijk en goedkoop. Ik gebruik mijn tijd om te snorkelen, wandelen en overleef confrontaties de gevreesde Komodovaranen van Maleisië.

Dit is een groot soort hagedis die je echt uit de weg moet gaan omdat ze lelijk kunnen bijten. En op het Tioman eiland zijn er meerdere.

De veranda was al bezet

Op het Tioman eiland leven er een heleboel in het wild en ze gaan voor niemand uit de weg.

Als ik op een ochtend de deur van kamer open doe en mij op de veranda wil begeven is deze bezet door een van de gevreesde Komodo dragons, zoals hij ook wel genoemd wordt.

Ik sluit mijn deur en blijf door mijn raam kijkend wachten tot de draak besloten heeft ergens anders zijn heil te gaan zoeken.

Na twee weken op het Tioman eiland te zijn geweest wordt het tijd om aan het laatste deel van mijn reis te gaan beginnen. Ik wilde nog gaan duiken in Maleisie maar beweer dat toch maar voor Australië.

 

Maleisië

Mijn verblijf op Kho Samui, Thailand was ook een rustpunt

De boot richting Singapore

Ik pak de boot en de bus richting Singapore, boek een ticket naar Darwin en wacht in Singapore af tot het tijd is om te vertrekken.

Na 3 dagen te hebben rondgedoold in de Aziatische megastad is het tijd om op mijn vliegtuig te stappen.

Met gemengde gevoelens stap ik tegen de avond in het vliegtuig richting Darwin om daar midden in de nacht aan te komen.

Ik besef goed dat dit het laatste deel van mijn reis wordt. Een reis waar ik zolang over gedroomd heb.

Zoals gezegd arriveer ik midden in de nacht, of vroeg in de ochtend op het vliegveld van Darwin.

Eindelijk in Australië

Het moet een uur of 3 geweest zijn want er was niemand te bekennen behalve wat douane personeel.

Aan een balie moet ik de weinige handbagage laten zien wat direct voor de nodige verbazing zorgt bij het douane personeel.

Of ik echt niet meer bij me heb dan dit is de vraag waarop ik zeg dat de rest in en op mijn inmiddels gearriveerde motorfiets moet zitten.

Onder wat verbaasde blikken word ik doorgelaten en breng de rest van de nacht op het vliegveld door.

 

Maleisië

Rustpunt aan de Mekong in Thailand

Maleisië ligt nu achter me

Die nacht doe ik geen oog dicht maar ga buiten op een bankje zitten. In de tropische warmte snuif ik de Australisch geuren op en vraag me af hoe dit land mij gaat bevallen.

Voorlopig kan ik alleen nog in de duisternis staren want vervoer naar Darwin is er niet op dit uur.

In de stilte van de nacht zit ik te wachten op de eerste zonnestralen om zodoende mijn eerste blikken over het immense land te kunnen laten glijden.

Nu maar hopen dat mijn Ténéré ook gearriveerd is zodat ik het laatste stuk van mijn reis kan volmaken.  Maleisië ligt nu achter me en Australië ligt voor me.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.