8: Mijn wereldreis begon

Na 6 maanden sleutelen, papieren in orde maken, geldzaken regelen, Landkaarten aanschaffen en mijn huurwoning opzeggen en leegmaken is het moment bijna daar. Ik logeer een paar weken bij vrienden in Zoetermeer voordat ik echt kan starten met mijn wereldreis.

Deel 1: Van Goldwing naar XT500

De  Tenere is goed in balans

Ook het inpakken van alles wat ik mee neem vergt tijd want het moet wel strategisch ingepakt worden. Als je alles zomaar in je koffers gooit is het niet handig. Uiteindelijk krijg ik alles mee en staat de  Tenere helemaal klaar om te vertrekken.

Nog een nacht slapen en het is zover, mijn reis gaat beginnen. De volgende dag is het eindelijk zover. Ik trap de eencilinder aan en ik rij voor de laatste keer weg uit Zoetermeer.

Ik voel met de eerste kilometers dat de Tenere goed in balans is. Ik ben niet te zwaar beladen en het gewicht is goed verdeeld. Het rek is zo geconstrueerd dat het gewicht zoveel mogelijk naar voren is geplaatst.

De Tenere reisklaar

De Yamaha Ténéré was reis klaar

In de stortregen blijft de motor het prima doen.

Bij mij betekend dat, dat de koffers meer voor dan achter de achteras uitsteken. Alles wat er aan gewicht achter de achteras hangt zorgt ervoor dat de motor achterover wordt getrokken. Als dat teveel gebeurt wordt het voorwiel te licht waardoor de motor  minder stabiel wordt.

Het begint goed, met een mager zonnetje koers ik langzaam richting het zuiden. De Tenere snort er lustig op los en geeft een betrouwbaar gevoel Ik breng de eerste nacht door bij een clublid in Limburg. De volgende dag rij ik verder richting de Duitse Eifel.

Het is inmiddels gaan regenen maar, zo denk ik, dat gaat vanzelf over. Het is tenslotte augustus en dus krijg ik nog mooi weer.

Ik rij echter de hele dag op mijn motor in de stortregen door Duitsland. Ik zet in de regen mijn tent op, op een droevige verlaten camping en ga op zoek naar een restaurant om wat te eten.

Mijn wereldreis begint met veel regen

Er is echter nergens iets te vinden en dus maak ik zelf maar wat op mijn benzine brander. Dat begint goed, denk ik maar morgen is het vast mooi weer. De volgende ochtend wordt ik wakker van het getik op mijn tent. Ik rits de tent open en staar naar een egaal grijs wolkendek het stortregent weer.

De Tenere blijft het onder de barre weersomstandigheden prima doen en geeft geen kik. Geen last van vocht problemen dus. Dit gaat zo 4 dagen door waardoor alles doorweekt is. Na 4 dagen door de stortregen rijden zie ik eindelijk de zon verschijnen in Italië.

Een vreemd geluid in de Tenere

Ik stop vroeg op een camping en zet mijn tent op en laat  de Tenere en al het andere door de warme wind lekker droog waaien.

Ik geniet volop van de zon en loop een beetje om de motor heen om te kijken of alles nog goed vastzit. Tot nu toe gaat alles goed maar het lijk erop of ik af en toe een vreemd geluid in de motor van de Tenere hoor

Ik denk er niet verder over na en geniet van de warmte, vanavond maar een pizza gaan eten ergens.

Deel 8: De Ténéré laat me in Italië in de steek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.