73: Khao san road is waar de goedkoopste guesthouses zijn

Na veel discussie en slijmen met de douane krijg ik mijn Ténéré door de douane het land in. Het probleem met mijn naam op carnet en paspoort had ik bij de grens van India en Pakistan al in de gaten. Maar aan de Pakistaanse grens deed niemand er moeilijk over. Aan de kant van India werd er een opmerking over geplaatst maar meer ook niet. Thailand is echter een heel ander verhaal.

Deel 1: Van Goldwing naar XT500

Bangkok city op een Tenere

Als ik de volgende ochtend weer bij de luchthaven kom staat de kist met mijn Tenere erin al klaar. Ik leen wat gereedschap hier en daar en haal mijn Yamaha XT600z Tenere te voorschijn.

Na enig sleutel werk staat mijn reisijzer weer klaar om samen met mij de reis voort te zetten.

Ik haal een paar liter benzine bij een dichtbij gelegen tankstation en weet na een paar keer trappen de Tenere te starten.

Slingerend, vanwege de bijna lege banden, ga ik richting een tankstation. Ik breng mijn banden op spanning  en gooi de tank vol.

Op naar Khao san road

Als ik de Tenere weer rijklaar heb zoek ik mijn weg richting Khao san road. Khao san Bangkok is de backpakkers plek van Bangkok city.

Er zijn talloze goedkope guesthouses en eettentjes, winkeltjes en zogenaamde tattoo shops. Het is de plek voor backpackers in Bangkok city.

Ik ben naar een guesthouse op Khao san road  verhuis omdat ik de Ambassador te duur vond worden.

Nu is 25 dollar voor een nacht natuurlijk niet echt duur maar als je gewend bent voor $ 250,— per maand te reizen is $ 25,– voor een nacht wel een hoop geld. Ik heb nu een kamer voor ongeveer 5 dollar per nacht en dat bevalt prima.

Bangkok city

Het is niet alles goud wat er blinkt in Bangkok city

De happy sfeer op Khao san

Khao san Road zelf is een plek waar je aan moet wennen. Om te beginnen moet je tegen de hyppi sfeer kunnen die er heerst.

Khao san road staat vol met goedkope guesthouses en restaurants. Backpackers uit de hele wereld strijken hier neer om verder zuid oost Azië in te trekken.

Prima natuurlijk want dat doe ik ook. Alleen de sfeer in dit deel van Bangkok city bevalt met niet echt.

Overal staan grote televisie de nieuwste gekopieerde films af te spelen. The club Khao san road is veruit de populairste club met de grootste Televisie.

Overal waar je kijkt zie je jonge toeristen hun best doen om niets van de laatste film te missen. Tja dit is ook de backpackers scene van Khao san Road.

De Lonely Planet spreekt ook over Khao san road, met grote letters staat er in de Planet, Things to do on Khao san road. Maar het lijkt erop dat niemand interesse heeft in wat je er kan doen.

Bangkok city is een heksenketel

Tatoeage shops en piercing studio’s worden ook druk bezocht. Want iedereen wil meedoen met de laatste trend op Khao san en dat maakt dat iedereen elkaar eigenlijk nadoet.

Maar goed ik heb een goedkope kamer en mijn Tenere heb ik uiteindelijk toch Thailand binnen gekregen.

De kamer stelt op zich niet zoveel voor maar ik ben erger gewend. Het is een hele opdracht om nu met mijn motorfiets bij mijn guesthouse op Khao san road te komen.

Bangkok is qua verkeer een behoorlijke heksenketel waardoor snelheid geen optie is.

Bangkok city

Een berg motorblokken klaar voor revisie

Hoe dichter bij het centrum hoe vaster het staat

Op de snelweg rijdt het lekker door maar zodra ik van de snelweg af ben begint de chaos. Bangkok city behoort tot de drukste steden van de wereld en dat merk ik.

Ik heb mij gedurende mijn reis al door heel wat druk verkeer een weg moeten banen maar dit slaat alles. Hoe dichter ik bij het centrum kom, hoe vaster het staat.

Het verkeer staat zo dicht bij elkaar dat je zelfs met een motorfiets niet door de file komt.

En met een luchtgekoelde motor langdurig in de tropische hitte stilstaan is niet bevorderlijk voor je humeur.

Soep eten met stokjes

Na een half uur stil te hebben gestaan in de hitte en de uitlaatgassen (iedereen laat zijn motor gewoon draaien) besluit ik het even voor gezien te houden.

Ik worstel mezelf op een weg richting een parkeerplek waar een Noodlesoup tentje staat.

Terwijl ik de Noodlesoep met chopsticks naar binnen werk (je eet alleen de vulling van de soep en de bouillon laat je staan) begint de file langzaam op te lossen.

Als ik mijn lekkernij op heb stap ik weer op mijn inmiddels afgekoelde Tenere en begeef ik mij richting mijn guesthouse.

Bangkok city

Mini tempel ter ere van Buddah

Uitgaan kan prima in Bangkok city

Daar aangekomen zet ik mijn motorfiets, met behulp van het personeel en omstanders,  op het verhoogde terras van het guesthouse.

Een van de mensen die hiermee helpt is Anon. Anon is een Nederlander die al langere tijd in Thailand verblijft.

Anon geeft engelse les in Thailand en spreekt vloeiend Thais. We raken aan de praat en gaan die avond met zijn tweeën op stap. We gaan per bus naar het centrum van Bangkok city.

We gaan naar het centrum om  wat te eten en om uit te gaan. Want uitgaan kan in Bangkok prima. Ik trakteer mijzelf op een Bangkok city menu in een Bangkok city restaurant en laat het me smaken.

Nanaplaza als je van Gogo clubs houdt

We bezoeken verschillende zogenaamde Gogo bars op Nanaplaza en drinken het een en ander. Nanaplaza is de beste plaats om uit te gaan als je in Bangkok city bent.

Het is een pleintje waar zich een stuk of 30 verschillende Gogo bars bevinden, een plaats waar je niet samen met je vrouw of vriendin naar toe moet gaan.

De gogo bars zijn nogal broeierige gelegenheden, en daar bedoel ik niet alleen de temperatuur mee.

De meestal zeer schaars geklede dames draaien, onder dreunende muziek, wellustig om de verschillende goud glanzende palen die op de kleine podiums staan opgesteld.

Bangkok city

De gouden tempel in Bangkok city

Anon spreekt vloeiend Thais

Regelmatig komt er een dame bij je zitten om om een drankje te bedelen. Zoals ik al eerder heb verteld is het niet de eerste keer dat ik in Bangkok ben en ook niet de eerste keer dat ik deze gelegenheden kom.

Met Anon is  het toch een ander verhaal. Anon spreekt namelijk vloeiend Thais en vertaald voorzichtig alles wat de dames onderling vertellen.

Zo vliegen de opmerking over het aanwezige publiek over en weer. Wat niet verbazingwekkend is.

Er zitten namelijk heel wat vreemde figuren in het publiek.  Soms  zitten er weerzinwekkende en twijfelachtige figuren tussen om de verschillende podia heen.

Ik ben niet bang om ziek te worden

Zodra de dames in de gaten krijgen dat Anon alles kan verstaan en alles voor mij vertaald vertrekken we naar een andere club. Hier begint het feest weer opnieuw.

Zo nu en dan trakteer ik een van de dames op een drankje wetende dat ze hier provisie over krijgen.

We vermaken ons een tijdje en gaan daarna op straat een noodlesoep met saté eten. Ondanks het plezier dat we hebben in de gogo bars. Maar ook van de Gogo bars krijg ik genoeg.

De gogo-bars lijken een onschuldig vermaak te bevatten maar het zijn broeinesten van prostitutie en mensenhandel.

Prostitutie en mensenhandel

Veel van de vrouwen die in dergelijke gelegenheden werken zijn  overigens slachtoffer van de handel in mesen.

Het zijn veelal jonge vrouwen die van het platteland afkomen en die alleen in de prostitutie nog wat geld kunnen verdienen.

Tijdens eerdere reizen door Thailand zag ik ook wel verdacht jonge meisjes in dergelijk clubs maar dat lijkt nu gelukkig verleden tijd.

Maar de soms schokkende vieze oude kerels die op dit clubs afkomen maken dat ik twijfel of ik nog in dit soort gelegenheden wil komen.

Aangezien ik nu al flinke tijd onderweg ben en tot nu overal alles gegeten heb wat de lokale bevolking ook eet ben ik niet bang om ziek te worden.

Het verkeer in Bangkok city is echt een uitdaging

Ik dwaal de hele dag door Bangkok

Anon blijkt prima gezelschap, we hebben samen een hoop lol maar er is een ding waar ik me na een paar dagen aan begin te storen.

Hij moet namelijk tegen iedereen zeggen dat hij een socialist is. Niet dat ik problemen heb met zijn politiek voorkeur maar ik hoef het niet ieder uur te horen.

Anon verblijft al lange tijd in Thailand en kent veel mensen. Hij weet overal de weg. Dat gegeven maakt dat zijn gedram over zijn politieke voorkeur acceptabel is maar voor hoelang ?

Overdag dwaal ik, met behulp van de vele bussen, Tuctucs en rivierboten door Bangkok city Thailand.

Tenere

Budha beelden zijn heilig in Thailand

Ik vermaakt me prima in de Thaise hoofdstad

Ik bezoek het Thaise koninklijke paleis, met zijn vele gouden beelden. Ik Wandel door Chinatown en geniet van de vele restaurantjes die Bangkok rijk is.

Ik vermaak me prima in de Thaise hoofdstad maar de reiskriebels komen weer op. Ik wil weer verder met mijn reis en het wordt tijd om te gaan.

Na 3 dagen wordt het tijd om verder te gaan. Ik wil eerst naar Changmai  in noord Thailand. Dit omdat ik hoe dan ook zoveel mogelijk mijn reis op de motor wil doen.

Ik heb Khao san Road na een tijdje wel gezien. Ik zie de backpackers op de Khao san road ook niet als echte reizigers dus wil ik snel verder.

Ik ga richting noord Thailand

Aangezien ik niet van Nepal naar Changmai kon vliegen wil ik nu vanaf noord Thailand richting zuiden rijden.

Bovendien heb ik in Changmai met Anon afgesproken. Anon verwacht dat ik binnen een paar dagen in Changmai aankom. Maar dat gaat niet gebeuren.

Ik neem ,zoals ik altijd doe als ik op mijn motorfiets onderweg ben, de tijd. Ik ben op reis en wil zoveel mogelijk ontdekken en meemaken haast heb ik niet.

Mijn eerste doel op mijn reis wordt Phimai, een klein dorpje met weer nieuwe avonturen. Mijn Tenere staat startklaar en ik keer Bangkok city snel de rug toe. De rest van de wereld wacht mij en mijn Tenere.

74: Onderweg naar Chiangmai via Phimai.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.