52: Kans op ontvoering in Pakistan

Het reizen in Pakistan is duidelijk anders. Het land is ruiger, net als zijn bevolking maar dat maakt het tegelijk zo aantrekkelijk. Voor ik vertrok ben ik door meerdere mensen gewaarschuwd in Pakistan niet zomaar op uitnodigingen in te gaan. Ik neem de waarschuwing serieus maar Phillip denkt daar anders over.

Deel 1: Van Goldwing naar XT500

Uitgenodigd in Pakistan

We hebben weer een asfaltweg voor ons liggen kunnen onze trip vervolgen. Tijdens het drinken van weer een beker melkthee bij een benzine pomp komt er een jongen van een jaar of 17 naar ons toe.

Nu had ik van meer mensen gehoord dat het prima is om in Iran en Turkije op uitnodigingen in te gaan maar dat dit in Pakistan niet zo’n goed idee is. Phillip noemt dat onzin en zegt dat we makkelijk op de uitnodiging in kunnen gaan.

Na enige discussie weet hij me weer te overtuigen en we gaan met de jongen mee naar huis. De motorfietsen kunnen op de binnenplaats geparkeerd worden, we krijgen ergens een kamer toegewezen en er wordt thee geserveerd.

Na een paar minuten komt een oom van de jongen erbij zitten en even later zitten we met zijn vieren aan de thee.

Pakistan

Een gewapende maar zeer vriendelijke Pakistaanse man uit Tribal area

Ontvoering in Pakistan komt veel voor.

De oom van de jongen begint ons vrijwel direct te waarschuwen in Pakistan niet zomaar op uitnodigingen in te gaan. Er is een serieus risico om in Pakistan ontvoert te worden vertelt hij en je moet in deze buurt als westerling zeker niet alleen over straat lopen.

Even later wordt er een maaltijd geserveerd en voor wij mogen beginnen met eten neemt hij heel demonstratief een hap van het eten.

Dit doet hij om te laten zien dat we niet vergiftigd gaan worden. Ik heb geen idee of dit overdreven is of niet maar ik voel mij wel gewaarschuwd.

Na het eten komt er nog iemand op bezoek en dat blijkt een islamitische geestelijke te zijn. We worden een groot deel van de avond getrakteerd op de islamitische visie van het zondige leven in het westen en de zaligheid van de Islam.

Pakistan

De wegen zijn in Pakistan anders dan we in het westen gewend zijn

Gewapend de hond uitlaten

Ik volg beleefd alles wat er gezegd wordt en ga niet in discussie met de man. Als we de bekeerdrift van bezoeker getrotseerd hebben gaan we gezamenlijk de hond uitlaten.

Tijdens het uitlaten draagt de oom duidelijk zichtbaar een geladen pistool. “ Dit is de enige manier om hier veilig over straat te gaan” geeft hij aan. Pakistan lijkt een heel vriendelijk land en iedereen is ook heel vriendelijk tegen je maar er blijken toch risico’s te zitten aan een verblijf in dit voormalige deel van India.

Het is voor mij duidelijk dat ik in Pakistan niet meer op uitnodigingen van de lokale bevolking in ga. Ik ben ook van plan om mijn Belgische vriend niet meer overal zomaar te volgen.

Deel 53: Reizen doe ik het liefst alleen

Lees meer over Pakistan

Opmerkingen

comments