49: In het hart van Baluchistan

De woestijn van Pakistan is prachtig en overweldigend. Zo nu en dan stop ik om het woeste landschap met zijn schaarse bewoners in mij op te nemen. Ik snuif de droge woestijnlucht op en trotseer daarbij de hete zon. We drinken regelmatig melkthee en eten onduidelijk stoofpotjes, het avontuur is hier en dat proef je.

Deel 1: Van Honda Goldwing naar XT500

Verder richting Quetta

We rijden verder door Baluchistan richting Quetta Balochistan en stoppen onderweg zo nu en dan bij een theehuis om wat te eten en te drinken. De thee die je te drinken krijgt is altijd melkthee en het eten is altijd een onduidelijk stoofpotje in dit soort eethuisjes.

Je krijgt meestal een kom met een soort bouillon waar brokken vlees in drijven, althans het lijkt op vlees. In het begin durf ik er niet echt van te eten uit angst ziek te worden, maar als blijkt dat dit het enige is wat je kunt krijgen begrijp ik dat er weinig keuze is.

Regelmatig worden we, terwijl we in een dergelijk theehuis zitten omringt door lokale bewoners. Het publiek dat om ons heen komt staan als we thee zitten te drinken bestaat alleen uit traditioneel geklede mannen met baarden en tulbanden.

Baluchistan

voldoende belangstelling in Baluchistan

Geen vrouw te zien in Baluchistan

Het hele stuk naar Quetta hebben we overigens geen vrouwen gezien, die worden waarschijnlijk binnen gehouden. Uiteindelijk rijden we om een uur of 5 in de middag het chaotische Quetta binnen.

Quetta is geen makkelijk stad om met een motorfiets rond te rijden. We manoeuvreren tussen de walmende stadsbussen door richting het hart van de stad, onderwijl terugzwaaiend naar het volk dat op en aan de bussen hangend ons hartelijk begroet.

Terwijl we ons best doen de vrolijk zwaaiende meute terug te groeten moeten we behoorlijk ons best doen om de open rioolputten in de weg te ontwijken. Quetta is

In de reisgids die ik bij mij heb wordt het Moslimhotel aangeschreven als de beste keus in Quetta. Het Moslimhotel ligt aan een drukke straat bij het centrum van de stad.

Baluchistan

Restaurantjes langs de route in Pakistan

Ik ga aan Azie wennen

Het moslim hotel heeft een grote binnenplaats waar we gemakkelijk onze motoren kunnen neerzetten. De kamers zijn somber en bedompt en de douches zijn vreselijk smerig, om maar te zwijgen over de toiletten.

De prijs van de kamers is echter dusdanig laag dat we het ongemak maar accepteren. We nemen een paar dagen de tijd om Quetta te bekijken en om kennis te maken met Azië.

We eten in verschillende restaurantjes die nou niet direct voldoen aan de hygiëne eisen die we in Nederland gewend zijn maar het maakt me niet veel uit, ik begin zowaar aan Azië te wennen.

Deel 50: Verder Pakistan in

Opmerkingen

comments