Motornieuws Over Kawasaki en de verkoop van Ducati

Zo nu en dan passeren er wat interessante nieuwtjes op motorfietsen gebied. Nieuwe modellen of aanpassingen, prijsverlagingen en ander motornieuws is soms om van te  smullen. Motornieuws is hetzelfde als al het andere nieuws. Een prijsverlaging, nieuwe type motorfietsen of motornieuws rondom de politie. Allesopdemotor.nl brengt jullie het laatste motornieuws. 

Motornieuws

Honda en tweetakt ?

Honda doet al een tijdje mee in de wereld van de motorcross. De Japanse motorfietsen fabrikant wist naam te maken in de 500cc klasse met de Honda CR500.

Met de Honda 500cc tweetakt crosser was het Japanse merk In 1978 met Brad Lackey tweede geworden in het WK.

In 1979 wist Graham Noyce het kampioenschap naar zich toe te trekken. Andre Malherbe werd in 1980 kampioen met de 500cc tweetakt crosser van Honda.

Voor de Honda kenners en fans onder het motor minnende publiek was de Honda CR500 de laatste tweetakt stuiptrekking.

 

Motornieuws

De Africa Twin van Honda is een voorbeeld van viertakt vermogen

De viertakt had allang gewonnen

Want de viertakt had het allang gewonnen van de tweetakt. Alhoewel ? Als je de laatste nieuwsberichten rondom Honda mag geloven is dat toch niet helemaal waar.

Volgens de laatste nieuwsberichten komt Honda met een nieuwe tweetakt op de markt.

De nieuwe tweetakt ,die ook onder de aanduiding CR500 op de markt gaat komen, gaat mogelijk 96 pk krijgen.

En dat bij een gewicht van minder dan 90 kilo. Het blijven geruchten maar wij blijven ze volgen.

 

motornieuws

Met de Tracer 700 als politiemotor krijgen criminelen het nog moeilijk

Nieuwe motorfietsen voor de politie

Degene die al wat jaartjes mee gaat weet ongetwijfeld nog hoe de politie zich 30 jaar geleden per motorfiets verplaatste.

Politie was immer aanwezig op de R100RT van BMW. De oer berouwbare boxer laat immers nooit iemand in de steek.

En dat was voor de motorpolitie natuurlijk van groot belang. Wie herinnert zich nog de motoragent die bij warm zomerweer in een wit colbert op de motor zat ?

Echt veilig was dat natuurlijk niet maar het zag er wel cool uit. De Nederlandse motorpolitie heeft ooit nog prijzen gewonnen in de verenigde staten tijdens een politie festival.

Wat toen bij de Amerikaanse politie al op viel was de degelijke boxer van BMW en het smetteloos witte colbertje van oom agent in die tijd.

Dit een motorfiets beheer wedstrijd. Gekleed in het coole witte colbert uiteraard.

De Tracer 700 is een motor van formaat

De politie heeft de BMW nooit verlaten en ook nu niet. Want de motorpolitie krijgt aan het einde van het jaar 2017 de BMW R1200rt als vervoersmiddel.

Voor meer stadswerk wordt de Yamaha MT07 Tracer aangeschaft, ook wel de Tracer 700 genoemd. Wij van allesopdemotor.nl hebben de de Tracer 700 allang aan de tand gevoeld natuurlijk

Vooral die laatste is een uitstekende keuze van de politie. De 700cc tweecilinder van Yamaha is een licht snelle motorfiets die bij uitstek geschikt is voor politiewerk lijkt mij.

 

motornieuws

De BMW F800 GS is ook een verkoop succes

BMW verkoopt meer motorfietsen

Het nieuws dat BMW meer motorfietsen verkoopt dan verwacht zal niemand echt verbazen. BMW maakt al decennia lang uitstekende motorfietsen en het merk heeft al jaren een grote schare fans.

Het Duitse merk verkocht het afgelopen kwartaal een record aantal van 663.000 voertuigen. En 51.000 daarvan waren voertuigen op 2 wielen, oftewel motorfietsen.

Dat BMW het goed doet kan je natuurlijk al merken als je om je heen kijkt. Want vooral de 1200GS is een uitstekend verkopende motorfiets.

BMW heeft er natuurlijk goed aangedaan met de RNineT lijn te komen. Een geheel nieuwe motorlijn werd neergezet met onder andere de RNineT Scrambler. Het is komt uit Duitsland en het is mooi, zo kan je dat wel zeggen.

 

Motornieuws

De R1200 NineT Scrambler van BMW is een plaatje

Kawasakivan gifgroen naar Hemelsblauw

Als je een liefhebber bent van Kawasaki motorfietsen dan moet je lievelingskleur wel groen zijn.

Gifgroen om precies te zijn. Want de fel groene kleur hoort bij het merk Kawasaki.

Maar daar gaat Kawasaki nu van afwijken. Want het motormerk uit Japan gaat nu ook de kleur blauw opnemen in zijn programma.

Verschillende modellen zijn in verschillende kleuren combinaties te koop. Dat de rijkwaliteit van Kawasaki niet achteruit gaat daar kunnen we wel van uit gaan.

 

Kawasaki

Kawasaki gaat nu ook de kleur blauw voeren voor zijn motorfietsen

Blijft Ducati toch bij Volkswagen ?

De geruchten gaan al langer dat het Italiaanse motormerk verkocht gaat worden door VW. Harley Davidson zou het Italiaanse raspaardje graag bij zijn collectie hebben maar dat lijkt nu toch anders te lopen.

De raad van commissarissen van het Duitse automerk lijkt nu toch niet bereid de motor tak te verkopen. Jammer voor Harley Davidson want die wilde natuurlijk graag nog een V-Twin in zijn collectie.

Maar VW lijkt, zoals het er nu naar uitziet zijn juweeltje niet te willen verkopen. En dat terwijl Harley Davidson er toch zo’n 1,5 miljard euro voor over heeft.

 

Motorvermogen van Ducati

Het door Harley Davidson zo begeerde Italiaanse motormerk

Motorvermogen van Ducati

Bij Ducati is men er achter gekomen dat de snelle tweewieler toch iets minder snel is. Ducati zou, volgens de berichten, het motorvermogen en koppel gemeten hebben met een niet gehomologeerd chassis dynamometer.

En dat is niet zoals de Europese regelgeving in elkaar zit. Volgens Europese regels moet het vermogen en koppel gemeten worden met een gehomologeerde motor dynamometer.

Dit betekend kort gezegd dat het vermogen en koppel gemeten moet worden aan de krukas en niet op de wielen.

Bij een chassis dynamometer wordt de motorfiets op een rollerbank gezet en wordt het vermogen gemeten bij de achterwielen. Maar geen noot, je Ducati is nog steeds snel genoeg.

 

Ducati

Is Ducati toch niet zo’n Munster als iedereen denkt

De Zero’s

Het moment dat motorfietsen voornamelijk elektrisch worden komt echt dichterbij.

Er zijn steeds meer bedrijven bezig met het ontwikkelen van elektrische motorfietsen.

Veel van die motorfietsen bevinden zich voornamelijk in de experimentele fase maar dat duurt niet lang meer.

Een goed voorbeeld van voortschrijdende elektrische technologie is natuurlijk de Zero S.

 

Elektrische motorfiets

Een elektrische motorfiets op de motorbeurs in Utrecht

Elektrisch motornieuws

De Zero s is een elektrische motorfiets die in drie verschillende uitvoeringen te verkrijgen is.

Het bedrijf dat de motorfietsen produceert claimt een koppel van 109 nm en een topsnelheid van 139 km/uur.

De Zero met de grootste actieradius van 246 km met verschillend gebruik gaat voor  € 19.305 over de toonbank.

Niet slecht maar het kan beter. Neem bijvoorbeeld de Lightning LS 218. Dit elektrische kanon heeft een koppel van 228 nm en kan een topsnelheid halen van bijna 350 km/uur. De Lightning moet ongeveer € 35.000,– kosten.

 

KTM Duke

KTM laat de prijzen van sommige van zijn duke’s flink zakken

En dan nog even over de KTM Duke

Voor de liefhebbers van de snelle superduke van KTM is er goed nieuws. Want KTM heeft wat prijzen verlaagt. De KTM Duke 2017 wordt een serieus stuk goedkoper.

De prijs van de ktm 690 duke is onlangs van € 10.000,— naar € 8.348,— gegaan. De Duke R is van € 12.120 naar € 10.468 gegaan.

Goed nieuws voor de liefhebbers van de snelle KTM Duke natuurlijk. Het vermogen van beide KTM Duke machines is gelukkig niet omlaag gegaan.

Op de hoogte blijven van de leukste motornieuwtje ? abonneer je dan op allesopdemotor.nl en krijg bij ieder nieuw bericht een email.

Opmerkingen

comments