1:Motordiefstal en de actie van de politie

Tot mijn grote frustratie wordt mijn 2 jaar oude motorfiets op klaarlichte dag gestolen. De politie reageert laks en maakt daardoor terug vinden onmogelijk. Ik zie de diefstal en het gebrek aan daadkracht van de politie als een schandvlek op de politie Haaglanden.

Ik had ook nog een XT660R

Het gemak van werken in je eigen woonplaats is dat je met een gezond en goedkoop vervoersmiddel naar je werk kan. Ik bedoel hiermee natuurlijk de fiets. De fiets is echt een geweldige uitvinding als je het goed bekijkt.

Je hebt geen brandstofkosten, geen verzekering of wegenbelasting en de aanschafkosten zijn relatief laag.

Er zijn ook minder leuke kanten aan de fiets natuurlijk, zo moet je vaak door weer en wind rijden, waarbij vooral forse tegenwind vervelend kan zijn en blijf je bij regen nooit helemaal droog.

Maar toch zweer ik bij de fiets. Naast mijn fiets heb ik natuurlijk nog een of twee motorfietsen. Toen het gene wat ik nu hier omschrijf gebeurde was ik in het bezit van een uitstekende XT660R.

XT660R

De XT660R die mij ontnomen is

Ik ben gek op eencilinders

De Yamaha had ik in 2004 nieuw gekocht en ik was bijzonder blij met de eencilinder, waarop ik ondertussen al meer dan 55000 km had gereden. Maar goed ik vond fietsen ook prima, zeker voor woon werk verkeer.

Een ander minder leuke kant is dat je met een fiets een lekke band kan krijgen. Logisch natuurlijk want dat heb je nu eenmaal met luchtbanden en die kunnen lek.

En zo stond ik op een donderdagochtend om half 7 teleurgesteld naar de in mijn kelderbox gestalde fiets te staren. De achterband was plat en ik moest naar mijn werk.

Ik had geen tijd om de band te plakken en dus besloot ik om voor die ene keer maar op mijn Yamaha XT660R te gaan. Op zich geen probleem aangezien de Yamaha technisch prima in orde is, alleen was de buurt waar ik op dat moment werkte niet zo best.

Ik dacht mijn XT660R goed op slot stond.

Mijn werkplek bevond zich op het Vaillantplein in ‘s-Gravenhage, een buurt die tegen de Haagse Schilderswijk aan ligt. De Schilderswijk is berucht vanwege de mensen die er wonen en een fiets of motorfiets op straat neerzetten in deze buurt is niet zonder risico.

Er zat niets anders op dan mijn helm te gaan halen en mijn motorfiets te pakken. In een minuut of 20 reed ik naar mijn werk en parkeerde mijn Yamaha XT660R voor de deur van het kantoor.

Ik deed een groot beugelslot door mijn voorwiel, ging naar binnen en ging aan het werk.

In de lunchpauze ging ik, zoals ik altijd doe een stukje wandelen. Als ik naar buiten ga wacht mij echter een akelige verrassing, de plaats waar mijn motorfiets stond is leeg. Oftewel mijn mooie blauwe Yamaha XT 660 is verdwenen met beugelslot en al.

Deel 2: [intlink id=”2494″ type=”post”]Wat de politie met de geleverde informatie doet.[/intlink]

Opmerkingen

comments