Mooie tourroutes richting Frankrijk

Met de motor op vakantie, en dan zo min mogelijk snelweg, rijden daar doe je het voor. De snelweg is over het algemeen saai vanwege het gebrek aan bochten en je ziet weinig van de mooie natuur om je heen. Ga je naar Frankrijk met de motor op vakantie ? Vergeet dan het op zijn minst zo interessante België niet met als hoogte punt de Belgische Ardennen.

Motorroutes naar Frankrijk

Als je met de motor op vakantie gaat, ga je het liefst zo snel mogelijk van de snelweg af om de mooie tourroutes te ontdekken.

Althans zo werkt dat bij mij. De snelweg vind ik maar niets, al dat rechtuit rijden zonder bochten dat werkt bij mij niet.

Zodra je dat doe zal je zien dat je soms betoverend mooie stukjes België tegenkomt.

Ga je richting Frankrijk en je hebt tijd genoeg dan kan je er voor kiezen om de Belgische Ardennen mee te nemen in je vakantie trip.

Heb je echt een hekel aan de snelweg en kom je uit de randstad, dan kan je natuurlijk in Nederland al de snelweg verlaten door over de plaatsen Baarle Nassau en Baarle Hertog richting de Belgische Ardennen te rijden.

 

met de motor op vakantie

Kaart Belgische Ardennen

Baarle Nassau vormt met de gemeente Baarle Hertog Het dorp Baarle en ligt voor een deel in België. Het dorp heeft een rijke geschiedenis maar wordt voornamelijk door toeristen bezocht vanwege de vele winkels en restaurants.

Het is in ieder geval een goede plek voor een koffiestop voordat dat je België inrijdt. Vanaf Baarle kun je via secundaire wegen richting de Belgische Ardennen toeren maar verwacht niet veel natuurschoon of bijzonder mooie routes.

De route vanaf Baarle gaat soms door aardige dorpen maar echt spectaculair wordt het niet. Rijden over de secundaire wegen door België  is in ieder geval minder saai dan de snelweg.

Je ziet onderweg tenminste het een en ander en je kan zo nu en dan even stoppen voor een kop koffie of een zakje patat.

Een plaatsje in de Belgische Ardennen

Op de meeste wegen mag je slechts 70 km/uur en heb je last van de vele dorpen waar je slechts 50 mag. Je bent tenslotte met je motor op vakantie en dat heb je geen haast, althans daar ga ik vanuit.

Maar als je echt een hekel hebt aan snelwegen is het een optie. Vanuit Huy kun je in een rechte lijn richting Frankrijk rijden maar je kunt er ook voor kiezen om een deel door de Belgische Ardennen te toeren.

Volg bijvoorbeeld de route naar La Roche en neem even de tijd voor dit typisch Belgische plaatsje. Vanuit Huy naar La Roche rijden maakt dat je weet waarom met de motor op vakantie ben.

De vele bochtige wegen die door de prachtige natuurschoon van de Belgische Ardennen voeren houden je aandacht in ieder geval voldoende vast.

Je kunt de ruïnes bekijken die uit de 11e eeuw stammen of gewoon een stuk door het dorp en omgeving wandelen. Op de vele terrassen van La Roche is het goed toeven.

Via mooie tourroutes naar Frankrijk

La Roche kent een rijke geschiedenis die terug gaat tot aan de Romeinen en verder. La Roche is natuurlijk ook bekend uit recentere geschiedenis. In de Belgische Ardennen is in de tweede wereldoorlog zwaar gevochten tijdens het Ardennen offensief.

Zo werd la Roche in 1944 bevrijd door de geallieerden en vrijwel direct weer aangevallen door de Duitsers die een tegenaanval organiseerden.

Wie interesse heeft in de tweede wereldoorlog kan het kleine maar uitstekende museum hierover in het hart van La Roche bezoeken. Er zijn verschillende campings in de plaats en meer dan voldoende uitstekende restaurants.

Het oorlogsmuseum in La Roche

Vanuit La Roche kun je schitterende toertochten door de Belgische Ardennen ondernemen. Zet je tent neer op een van de schitterende en betaalbare campings in La Roche en geniet van een paar mooie motor ritten door het Belgische groen.

Vanuit La Roche kun je snel vanuit de Belgische Ardennen de Franse Ardennen binnen rijden waar nog meer van het motorrijden kan genieten. zie daarvoor het volgende deel in deze serie over mooie tourroutes in Frankrijk en verder.

Opmerkingen

comments