Mijn keus voor de Nolan N104

Veilig op de motor dat is een advies dat ik aan iedere motorrijder wil meegeven. Dat betekend beschermende kleding, een goed onderhouden motorfiets en natuurlijk een goeie helm. Maar behalve veiligheid telt comfort ook meer voor het motorplezier. Ik koos daarom voor de Nolan N104 systeemhelm. 

Een valhelm moet ook comfort bieden.

Als je net als ik veel op de motorfiets zit heb je goeie kleding nodig. Zoals ik in andere artikelen al beschreef is motorkleding niet alleen bedoelt om je te beschermen tegen het weer maar ook tegen mogelijke valpartijen.

En om je te beschermen tegen valpartijen heb je goed materiaal nodig. [intlink id=”170″ type=”post”]Dus kleding voor op de motor moet slijtvast zijn en tegen een stootje kunnen[/intlink].

Maar dat is niet alles, want ook op de motorfiets speelt comfort mee en dus moet kleding ook prettig zitten. En veilig op de motor zitten betekend niet automatisch oncomfortabel op de motor.

Vrijwel het belangrijkste kledingstuk voor op de motorfiets is de valhelm. Voor een valhelm geld dat hij een crash moet overleven en zo goed mogelijk je hoofd beschermd.

En ook voor een helm geld dat hij je zoveel mogelijk comfort biedt tijdens het rijden. Dat betekend dat een helm niet te zwaar mag zijn want dan krijg je last van je nek.

De Nolan N104 voldoet aan alle eisen.

Het is ook van belang dat de helm die je draagt er voor zorgt dat je voldoende zicht hebt. Het vizier moet daarom zo groot mogelijk zijn zodat je goed om je heen kan kijken.

Geluidsisolatie is ook van groot belang bij een Helm want als je met 100+ over de snelweg raast wil je het liefst zo min mogelijk last hebben van windgebulder.

Natuurlijk draag ik op de motorfiets [intlink id=”632″ type=”post”]gehoorbescherming [/intlink]maar een goed geïsoleerde helm helpt altijd mee.

De pasvorm van de Valhelm zorgt ook voor een beter draagcomfort, als een helm niet lekker op je hoofd zit gaat dit al snel irriteren.

Bij de aanschaf van mijn laatste helm, de Nolan N104 systeemhelm heb ik op al deze aspecten gelet. Met zijn uitstekende pasvorm en zijn lage gewicht biedt de helm een optimaal draagcomfort.

De voorkant van de Nolan kan in het geheel geopend worden

Het grote vizier maakt dat je uitstekend zicht hebt op wat er allemaal om je heen gebeurt. De voorkant van de helm kan gemakkelijk geopend worden door de in het midden geplaatste dubbele vergrendeling in te drukken.

Voor het openen van de voorkant van de helm heb je nauwelijks kracht nodig en is gemakkelijk met een hand te doen.

Het voordeel van een systeemhelm is, dat je door het openen van de voorkant niet iedere keer de  valhelm hoeft af te doen. Ook voor brildragers is een systeemhelm zeer handig.

Dat is bijvoorbeeld handig als je gaat tanken want met een integraalhelm op mag je niet zonder meer een tankstation binnen lopen. Het is ook prettig om bij lage snelheden even je helm open te kunnen zetten.

Een valhelm met zonnebril

De Nolan N 104 heeft twee aparte schalen en tussen die twee schalen bevind zich een tweede vizier die als zonnebril/scherm bedoelt is. Het zonnevizier is niet te donker maar beschermd de ogen wel afdoende tegen de felle zon.

De knop om het zonnevizier te bedienen zit links onder aan de helm en is gemakkelijk met een hand te bedienen, ook onder het rijden.

Onder aan de knop waarmee je de klep naar beneden schuift zit een rode knop om het zonnevizier snel op te laten klappen. Het vizier van de helm is standaard voorzien van een zogenaamd Pinlock systeem.

Een pinlock systeem voor beter zicht.

Een pinlock systeem is niets anders dan dubbelglas maar dan voor een helmvizier. Het Pinlock systeem zorgt er voor dat een vizier niet beslaat bij regen zodat je altijd een goed zicht hebt.

Voor goede ventilatie van de helm zitten er op de voorkant van de helm openingen om frisse lucht binnen te laten die langs de binnenkant van je vizier wordt geleid.

Bovenop de helm zitten ook luchtopeningen die ervoor zorgen dat er frisse lucht over de bovenkant van je schedel wordt geblazen.

Een makkelijk sluiting voor meer comfort.

De helm is voorzien van een veilige en zeer gemakkelijk te bedienen sluiting die gemakkelijk strakker en losser te zetten is voor meer comfort.

De Nolan is ook nog uit te rusten met een zogenaamd intercom systeem voor als je met je passagier wilt praten of als je de stem van je satelliet navigatie wil horen.

De Nolan was voor mij de juiste keus voor veiligheid en comfort. En hij ziet er ook nog mooi en tja het oog wil ook wat een mooie valhelm kan ook een veilige helm zijn.

 

Opmerkingen

comments