60: Slechte nachtrust in India

Tijdens een reis zoals ik die nu maak kan je niet altijd rekenen op goede nachtrust. De overnachtingsplaatsen waar je terecht komt zijn niet altijd van goeie kwaliteit en het ontbreekt vaak aan rust en hygiëne. Maar alles went, zelfs slapen in en een tempel waar Pelgrims constant heen en weer lopen met het nodige kabaal. Dit is Amritsar India.

Deel 1: Van Goldwing naar XT500

Slapen in de tempel in Amritsar

Die nacht slaap ik bijzonder slecht in het openlucht “guesthouse”van de gouden tempel van de Sikhs. Het slaapgedeelte is niets meer dan een stenen vloer met een muur erom heen en dus lig ik vol in de herrie van de tempelgangers.

Er slapen een stuk of 20 mensen op schuimrubber matrasjes die te smerig zijn om beet te pakken. Ik ben ondertussen wel het een en ander gewend maar dit gaat wel erg ver.

Ik leg mijn eigen kampeer matrasje op een smoezelige deken die ik ergens vind en spreid daar vervolgens mijn slaapzak op uit.

Aan de andere kant van de muur lopen de hele nacht mensen rochelend, spugend en kakelend heen en weer zodat ik van de herrie bijna niet kan slapen.

Sikhs

Sikhs op een trapje bij de ingang van de tempel in Amritsar

Iedereen wordt ziek in India

Tegelijkertijd beginnen mijn ingewanden onheilspellende geluiden te maken en begin ik koorts te krijgen. Ik probeer in slaap te komen maar door alle ongemakken lukt dat niet.

Langzamerhand krijg ik meer last van mijn ingewanden en op een gegeven moment kan ik niet meer blijven liggen.

Ik ruk mijn slaapzak open en sprint midden in de nacht tussen de verbaasd kijkende Pelgrims door richting de toiletten, althans wat daarvoor door moet gaan.

Ik heb geen tijd gehad om iets aan mijn voeten te doen en probeer op mijn blote voeten alle rochels die op de grond liggen te ontwijken.

Uiteindelijk bereik ik net op tijd de toiletten en leeg via alle mogelijk manieren mijn maag en ingewanden. Ik lig vervolgens 2 dagen meer  dood dan levend in mijn slaapzak.

India

Ik ga liever niet zwemmen

Een fruitsalade en bouillon

Een Brit die al 5 jaar door India reist ziet mij op een gegeven moment ziek in mijn slaapzak liggen en bied mij een deel van zijn zelf gemaakte fruit salade aan, hetgeen ik dankbaar accepteer. “I now wat it means to be sick in India” zegt hij.

De vriendelijk Brit raadt mij verder aan om ergens in een hotel iets van bouillon te gaan eten om mijn ingewanden tot rust te brengen. Ik eet van zijn fruitsalade en volg zijn advies op en ga ergens een heerlijk kippenbouillon nuttigen.

Na 2 dagen ziek in mijn slaapzak te hebben gelegen voel ik mij weer een stukje beter en bekijk de stad en de tempel nog een beetje.

Na 4 dagen wordt het weer tijd om verder te gaan. De volgende stop wordt New Delhi maar voor ik daar ben moet ik eerst heel wat kilometers over de Indiase Grand Trunk zien te overleven. India is een gevaarlijk land om op een motorfiets te rijden maar alles went, zelfs India.

Deel 61: De Grand Trunk van India

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.