54: Een Kalasjnikov voor iedereen

Pakistan is een geweldig land om doorheen te rijden maar als je lowbudget reist moet je rekening houden met een hoop ongemakken en gebrek aan hygiëne. Door Pakistan reizen is avontuurlijk maar vraagt wel het een en ander van de reiziger. Het blijft echter meer dan de moeite waard om het land te bezoeken.

Deel 1: Van Goldwing tot XT500

Een hotel in Kohat Pakistan

Ik overleef de nacht in Kohat en ben de volgende ochtend om half 6 wakker. Ik wil eigenlijk een bad nemen maar dat kan ik in dit hotel beter niet doen. De douche bestaat uit een smerige granieten bak waar van alles in rond kruipt en er komt koud water ergens uit de muur.

Dan maar geen douche denk ik maar ik heb er na 5 dagen reizen zonder bad wel behoefte aan. Ik pak mijn spullen weer in en rij rond een uur of 6 de poort van het hotel uit.

Na een tijdje zoeken kom ik uiteindelijk uit op de hoofdweg richting Peshawar. Ik heb op dat moment geen idee waar Phillip is maar dat maakt me niet zoveel uit, ik rij net zo goed alleen verder.

Phillip is op zich een prima kerel maar er zijn toch dingen waar ik me aan erger. Als je langer met iemand onderweg bent zijn er altijd dingen van de ander waar je je aan gaat ergeren.

Voor een korte trip van een paar weken ofzo is dat wel te doen maar als je langer onderweg gaat kan dat voor vervelende situaties zorgen.

Pakistan

Poseren met een Kalasjnikov

Poseren met een Kalasjnikov

Vriendschappen en relaties kunnen hierop stuk lopen en het plezier in het reizen kan hierdoor afnemen. Na een tijdje zoeken kom ik weer op de hoofdweg en zet koers richting Peshawar. Na een uur rijden zie ik Phillip langs de kant van de weg staan zwaaien.

De Belg heeft in een soort pension voor reizigers gelogeerd en heeft gewacht tot ik langs kwam. Ik stop en vertel hem van het afschuwelijk hotel waar ik gelogeerd heb. We drinken samen thee en ontbijten in het Pension waar zeer hartelijke mensen ons bedienen.

Na het eten poseren we nog voor een foto met een Kalasjnikov, of Ak 47 van Pakistaanse makelij. Bijna iedereen in de provincie Baluchistan loopt gewapend rond. Niet omdat het daar zo gevaarlijk is, het is eigenlijk meer een statussymbool.

De eigenaar van het pension heeft ook een AK47, van Pakistaanse makelij, en staat die met genoegen aan ons af voor een foto.

Pakistan

Belangstelling van de lokale bevolking

 

Altijd belangstelling tijdens de Thee

In Pakistan heb je namelijk vele kleine wapenfabriekjes die ieder wapen zonder problemen namaken. De Kalasjnikov, of AK47 is het meest geproduceerde wapen in dit gebied.

Zonder dat we het weten zijn we in het gebied beland waar zich veel wapenfabriekjes bevinden. De meest bekende plaats is zonder twijfel Darra. Deze plaats ligt dicht bij Peshawar en ik ga de plaats zeker bezoeken, alhoewel het gebied voor toeristen niet echt toegankelijk is.

Ik grap tegen Phillip dat een Ak 47 kopen mijn volgende doel is. Hij kijkt mij even verbaasd aan en zegt dat hij dan hetzelfde gaat doen om korting af te dwingen. We hebben er lol om en op dit soort momenten is gezelschap plezierig.

Na de thee rijden we weer met zijn tweeën verder en komen tegen het eind van de middag in Peshawar aan. Na enig zoeken vinden we een goedkoop hotel waar we de motoren op de binnenplaats kunnen zetten.

Pakistan is het land voor avontuur

We slapen in een slaapzaal tussen een aantal andere reizigers. De bedden staan in een langwerpige zaal bijna tegen elkaar aan geschoven. Het is duidelijk het laagste van het laagste waar we logeren maar het is wel zeer goedkoop en aangezien mijn reisbudget toch beperkt is komt dit uitstekend uit.

Het is niet echt hygiënisch dit soort slaap gelegenheden en dat merk ik als ik de volgend dag opsta. Ik heb verschillende beten van de bedbugs die in het matras leven, net als al de andere gasten. Het is de tol die je betaald voor goedkoop overnachten.

Maar ik kan ondertussen leven met de bedbugs en alle andere ongemakken van het reizen. Pakistan is wat dat betreft het land waar reizen het meest primitief kan zijn maar tegelijkertijd een garantie is voor avontuur.

55: Vlees met vliegen in Peshawar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.