53: Reizen doe ik het liefst alleen

Het maken van lange reizen, of het nou op een motorfiets is of met een fiets of met een rugzakje is iets wat je het beste in je eentje kan doen. Langdurig met meerdere onderweg zijn onder soms moeilijke omstandigheden kan voor irritaties zorgen en in het ergste geval ontstaan er conflicten.

Deel 1: Van Honda Goldwing naar XT500

Ik wil weer alleen reizen

Ik besluit dat ik tot Islamabad samen wil rijden met de Belg om daarna weer alleen verder te gaan. Het was sowieso de bedoeling om deze trip alleen te maken dus mijn beslissing is logisch, ik wil weer alleen reizen.

De volgende ochtend wil Phillip kost wat kost eerst zijn motorfiets schoonmaken, dit is iets wat hij, tot mijn ergernis, met regelmaat doet.

Terwijl ik alles alweer opgebonden heb en klaar sta om te vertrekken staat hij met een tuinslang zijn Transalp schoon te maken.

Ik zie ook duidelijk de ergernis in de ogen van de oom die ons alleen maar zo snel mogelijk kwijt wil. Als Phillip eindelijk zijn motor heeft afgespoeld vertrekken we richt Peshawar.

pakistan

Versierde vrachtauto in Pakistan

Pakistan is niet verkeersveilig

Als we weer verder rijden merken we dat Pakistan niet echt een verkeersveilig land is. Zo komt mij op een tweebaansweg een vrachtwagen tegemoet die ingehaald wordt door een grote autobus, die op zijn beurt ook weer ingehaald wordt door een bus.

Ik kom uit de tegenovergesteld richting en moet de berm in om niet verpletterd te worden. Ik ben al redelijk gewend aan het verkeer in Azië en het overleven van dit soort situaties wordt snel gewoon. Het houdt je in ieder geval scherp.

De kleinere wegen in Pakistan zijn een waar genot om over te rijden. De bevolking ziet er over het algemeen prachtig woest uit maar iedereen is alleraardigst en ook hier vloeit de thee rijkelijk.

Pakistan

Lekker onderweg in Pakistan

Bont gekleurde vrachtwagens

Tijdens de diverse thee stops worden we door de lokale bewoners bekeken maar niet lastig gevallen. Soms grijpt de thee tent houder bij teveel belangstelling even in om te zorgen dat we ongestoord kunnen rusten en thee drinken.

Een enkele keer kunnen we in een onherbergzaam deel van Pakistan geen hotel vinden en slapen noodgedwongen op de vloer van een theehuis.

Er staan ook hier weer een heel stel bontgekleurde vrachtwagens voor het terras die ik van alle kanten bekijk en fotografeer.

De eigenaar komt trots naar mij toe waarop ik hem vertel dat ik zijn vrachtauto de mooiste vind die erbij staat. Die avond hebben we geloof ik niets hoeven te betalen, dat deed de vrachtwagenchauffeur.

Thee huis in Pakistan

Thee drinken onderweg

Met mijn bed tegen de deur.

Ergens onderweg in Pakistan raak ik mijn Belgische vriend kwijt en rijd ik weer een tijdje alleen. Als het donker begint te worden besluit ik te stoppen in Kohat, een klein plaatsje op 66 km afstand van Peshawar.

Ik vind een hotel wat eerder op een stal lijkt maar ik wil in het donker niet verder rijden. De motorfiets wordt in het hok van de receptie gezet er wordt een andere gast van zijn bed gelicht omdat men vindt dat ik zijn kamer moet hebben.

Ik leg mijn spullen in de kamer en wil de stad even in maar wordt tegen gehouden “is not safe for you alone” zegt de man.

Het is niet anders denk ik en ga die nacht vroeg slapen. Voor de zekerheid schuif ik mijn bed tegen de deur en kruip in mijn slaapzak. Reizen kan zeer oncomfortabel zijn maar dat weet je van te voren.

54: Een Kalasjnikov voor iedereen

Jupiters travels is het verhaal van Ted Simon die alleen de wereld rond ging op een motorfiets

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.