2 :Gestolen motorfiets en wat doet de politie ?

In eerste instantie dacht ik dat het om een grap van mijn collega’s ging en ik ga even snel om de hoek kijken of hij daar soms staat. Maar nee mijn mooie 3 jaar jonge Yamaha is verdwenen. Maar er is ook een meevaller waardoor ik hem wel eens snel terug kan krijgen alhoewel de politie daar duidelijk anders over denkt want de politie heeft geen tijd voor een gestolen motorfiets

Deel 1: [intlink id=”2482″ type=”post”]Motorfiets gestolen en wat doet de politie. [/intlink]

Aangifte van mijn gestolen motorfiets.

Terwijl ik na een tijdje samen met een groepje collega’s naar de lege plek sta te kijken komt er iemand uit het pand naast ons naar ons toe. Het blijkt dat ze hebben gezien hoe 5 man mijn Yamaha met slot en al in een bestelbus hebben geladen.

Gelukkig hebben de buren het kenteken van de bus opgeschreven en de politie gebeld.

Ik ga ondertussen met een collega richting het politiebureau om aangifte te doen van mijn gestolen motorfiets.

Met de aangifte geef ik ook het kenteken van de bus door die de getuigen hebben gezien plus de gegevens van de getuigen. Ik ga ervan uit dat de diefstal snel opgelost is aangezien het kenteken van de bus bekend is.

Een goed georganiseerde bende zegt de politie

De politie kan immers een kenteken makkelijk natrekken en zo achter de verblijfplaats van de daders komen.

De politie geeft zelf aan dat hier sprake is van een goed georganiseerde bende want anders krijg je dit soort diefstallen niet zo snel voor elkaar.

Alhoewel ik ervan overtuigd ben dat ik mijn motorfiets snel terug ga zien ben ik toch boos en gefrustreerd. Ik had samen met een paar vrienden afgesproken omdat weekend motor te gaan rijden maar dat zit er nu niet in.

En ik had mijn Yamaha nog wel van een hoop nieuwe onderdelen voorzien, dus dat is extra zuur.

Politie

Waar is de politie als je ze nodig hebt.

Een kwestie van kenteken natrekken

De maandag erop neem ik contact op met de rechercheur bij wie ik aangifte had gedaan en vraag of er al iets bekend is. “ We hebben er nog niets aan gedaan meneer” Ik reageer verbaasd en vraag hoe dat kan.

“Uw motorfiets heeft geen prioriteit, er zijn zaken die voor gaan”. Ik begin nu langzaam boos te worden “maar jullie hebben het kenteken toch, dat is toch een kwestie van natrekken ?” “Ja maar het heeft geen prioriteit vandaag”.

Ik begin nu werkelijk woedend te worden. “Als je toch het kenteken van de bus hebt waar de motor in verdwenen is, is het toch een fluitje van een cent” schreeuw ik woest door de telefoon.

Het mag niet baten, de rechercheur houdt voet bij stuk en geeft aan niets te gaan doen met het kenteken en met de getuigen van de diefstal. Ik ben verbijsterd over zoveel desinteresse bij deze mensen.

Ik begrijp best dat dit geen hele belangrijke zaak is maar als je toch het kenteken weet is het volgens mij een kwestie van even natrekken en naar het adres gaan dat erbij hoort.

En dan weet je zo waar de Yamaha mogelijk staat. bovendien heb je dan kans om een bende criminele motordieven op te pakken.

Gestolen motorfiets

De nieuw gekochte Tenere

Agenten doen een buurtonderzoek

Aan het eind van de dag ga ik nog verhaal halen op het politiebureau maar na een tijdje met diverse mensen over de diefstal te hebben gesproken wordt mijn frustratie alleen maar groter.

Niemand van de dienstdoende politiemensen wil de moeite nemen om mij fatsoenlijk te woord te staan of te helpen met de opsporing van mijn Motorfiets.

Wat ik ook zeg het heeft geen zin, de rechercheur en zijn collega’s zijn niet op andere gedachten te brengen en ik ben gewoon mijn Yamaha XT660R kwijt.

Later hoor ik dat de wijkagent nog een buurtonderzoek heeft gedaan. Een buurtonderzoek mijn god wat een idioten denk ik wat heeft dat nou voor zin, ga toch verdomme achter dat kenteken aan.

Alcoholcontrole

ik ben dan wel verzekerd voor dit soort dingen maar het kost je toch altijd geld. De rechercheur heeft in mijn ogen gefaald en verdiend een stevig functioneringsgesprek maar dat zal er vast niet van komen.

Een paar jaar later wordt ik met mijn ondertussen nieuw aangeschafte Yamaha Ténéré aan de kant gezet voor een alcoholcontrole.

Het liefst had ik aan de aanwezige agent gevraagd of ze wel eens naar gestolen motorfietsen zoeken maar ik liet het maar. Ten slotte rest mij nog te zeggen dat ik door dit incident niet slecht over de politie in het algemeen ben gaan denken.

Aangezien ik ook hele goede ervaringen heb met de hoeders van de wet blijft mijn houding tegenover de politie positief, de politie geeft ook adviezen over wat te doen als jouw motorfiets gestolen is.

Opmerkingen

comments