16: Cappadocië een prachtig deel van Turkije.

Cappadocië is een van de hoogtepunten van mijn reis. Dit deel van Turkije is een soort sprookjesland als je het bekijkt. Het landschap bestaat voor een groot deel uit zacht gesteente dat door natuurlijk erosie de meest bizarre vormen heeft aangenomen. Reizen door Turkije is een waar genot. 

Deel 1: van Goldwing naar XT500

Cappadocië is een sprookjes landschap

Ik wil dit sprookjesachtige landschap grondig in mij opnemen. Het wordt een van de hoogtepunten van mijn reis. Dat voel ik gewoon door heel mijn lijf.

Die avond voeg ik mij tussen de moderne hippies van deze tijd bij de verschillende restaurantjes en theehuizen in Göreme.

Ik ben bijna 40 en de meeste mensen om mij heen lijken begin 20. Ik voel het grote verschil terwijl ik luister naar wat er besproken wordt. De volgende dag wacht mij de schoonheid van Cappadocië en dat is niet verkeerd ingeschat.

Cappadocië is pure schoonheid

De Ténéré onderaan een tufsteen sculptuur.

 De schoonheid van Cappadocië overweldigend

Ik sta de volgende vroeg op om voldoende tijd te hebben om dit geweldige landschap te bekijken. Ik haal al mijn bagage van de motorfiets af om lekker relaxt door het prachtige Cappadocië te kunnen rond toeren.

De schoonheid van het landschap is overweldigend. Ik blijf er tot nu toe bij dat ik de juiste keuze heb gemaakt om een jaar op reis te gaan.

Een jaar met een motorfiets op pad en dan uiteindelijk je reis beëindigen als je in Australië staat met je eigen motorfiets is natuurlijk geweldig.

Maar nu ik in Cappadocië ben hou ik even vakantie en ja vakantie houden tijdens een lange reis is heel normaal want reizen is soms zwaar. Hieronder foto’s Cappadocië.

17: [intlink id=”668″ type=”post”]Een sputterende Ténéré in Turkije[/intlink]

Interieur

Interieur van een grotwoning

wr16.2

Relaxt door een sprookjes landschap toeren.

Zonder bagage rondrijden door dit geweldige landschap is een waar genot. Overal zijn theehuizen en restaurantjes in dit gebied met over het algemeen vriendelijke gastvrije mensen.

Ik zeg bewust over het algemeen want er zit zo nu en dan ook nog een wat minder vriendelijke tapijt winkel eigenaar tussen die mij met thee zijn winkel binnen lokt. Ik accepteer de thee maar heb al snel door dat ik in een ” val” gelokt ben.

De man van de tapijt winkel is behoorlijk onvriendelijk tegen mij als ik zonder tapijt weg wil gaan. Ik laat mij thee staan en zeg in het engels dat ik hier niet van gediend ben. Ik loop te winkel uit en stap weer op mijn motorfiets. Gelukkig is niet heel Turkije zo denk ik en rij weg.

17: Een bijzondere ontmoeting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *